Ricoh Hungary

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh Magyarországon

A Ricoh üzleti fejlődésének hajtóereje: vezetési filozófiája. Alapítása óta a Ricoh mindig az új piacok létrehozásán fáradozott; miközben termékeihez és szolgáltatásaihoz folyamatosan új értékeket tett hozzá, hogy megfelelhessen a fogyasztói igényeknek. Amire a legbüszkébbek vagyunk, azok a szolgáltatások, amik minden Ricoh által eladott gépben megtalálhatóak. Mi ezt „oyakudachi”-nak nevezzük, ami annyit tesz, hogy igyekszünk az ügyfelek nézőpontjából gondolkodni, előre látni az igényeket, gyorsan reagálni, és bizalmat kialakítani.

A Ricoh termékek és szolgáltatások az ország minden pontján megtalálható Ricoh márkakereskedőkön keresztül jutnak el a felhasználókhoz, emellett a Ricoh Hungary közvetlenül is rendelkezésre áll az ügyfelek számára. Erősségünket a vállalati munkacsoportok valamennyi irodatechnikai igényének kielégítésére alkalmas nagyteljesítményű digitális multifunkciós berendezések jelentik.

Oldal tetejére

Termékek és szolgáltatások

A Ricoh Hungary Kft. multifunkciós készülékeket, nyomtatókat, másolókat, digitális sokszorosítógépeket, A0-ás mérnöki rendszereket illetve ezen termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat kínál az irodai felhasználók számára, hozzájárulva a cégek hatékony és zökkenőmentes működéséhez.
Szoftvereink támogatják a web-alapú eszközfigyelést és gondoskodnak a dokumentumok hatékony beviteléről, tárolásáról, lehívásáról, frissítéséről és elosztásáról. Fejlett alkalmazásaink iktatják, lehívják és rendszerezik az adatokat, elvégzik a feladatok útvonalvezérlését, és költséghelyhez rendelik a költségeket.
A Ricoh fejlesztési programja, a RiDP segítségével más szállítók is integrálhatják szoftver-alkalmazásaikat a Ricoh Aficio hardver- és szoftvertermékeivel, melyek egyedülálló „Embedded Software Architecture”  megoldással dolgoznak.

A Ricoh Hungary Kft. széles termékpalettája mellett szerviz és pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek.
Az átalánydíjas üzemeltetési szerződés mellett ügyfeleink tartósbérleti konstrukció keretén belül is hozzájuthatnak a legkorszerűbb irodatechnikai berendezésekhez. Az igényekre szabott dokumentumkezelési és számlázási rendszerek kialakításán túl lehetőség van a nyomtatási/másolási szokások felmérésére is, melyet követően egy TCO konzultáció keretében a géppark optimalizálását követően hatékony dokumentumkezelő megoldást kínálunk.
Az @Remote, új internetalapú távfelügyeleti szolgáltatásunk segítségével a teljes géppark felügyelete is kézben tartható.

Oldal tetejére

Kiválóságra törekvés

Minőségirányítás
2001. óta cégünk rendszeresen tanúsíttatja magát, hogy az ISO 9001 szabvány követelményeinek megfelelve folyamatosan javítsa szolgáltatásainak színvonalát, és fejlessze minőségirányítási rendszerét.

Információbiztonság
A Ricoh Hungary Kft. 2006 márciusában az irodatechnikai cégek között elsőként szerezte meg az ISO/IEC 27001 szabvány szerinti információbiztonsági tanúsítványt. Azóta a dolgozók folyamatos képzésével tökéletesítjük az információbiztonság-irányítási rendszerünket, ezzel ösztönözve a piac szereplőit az információbiztonság fontosságának felismerésére.

Környezetvédelem
2001 decemberében Magyarországon az irodatechnikai cégek között elsőként szereztük meg az ISO 14001 szabvány szerinti tanúsítványt. Emellett úttörő szerepet vállaltunk az irodatechnikai berendezésekre vonatkozó környezetbarát termékvédjegy követelményrendszerének hazai kidolgozásában. 2003-ban a magyarországi irodatechnikai cégek közül elsőként a Ricoh Hungary Kft. fekete-fehér multifunkciós berendezése nyerte el a Zöld Tölgy Környezetbarát Termék védjegyet. 2007-ben pedig már színes multifunkciós irodatechnikai berendezések is büszkélkedhettek ezzel az elismeréssel, energiatakarékosságuk, csökkentett ózon-, por- és zajkibocsátásuk révén.

A Ricoh-t tíz egymást követő évben választották a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé, amely a közvélemény komoly elismerése a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünknek. A kívülről jövő elismerések mellett mi is kemény célokat tűzünk ki magunk elé. Többek között sikerült elérnünk a Ricoh egyik globális célját, mely szerint 2010 végére 20%-kal csökkentettük szén-dioxid kibocsátásunkat az 1990-ben mért értékhez képest. A környezetünkre gyakorolt negatív hatások csökkentése érdekében számos környezetvédelmi tevékenységben veszünk részt. Emellett a Ricoh az első olyan japán cég, amely a Kyotoi egyezmény támogatásaként aláírta az „e-mission55” megállapodást.

Sarbanes-Oxley törvényi megfelelőség
Anyavállalatunk kezdeményezésére intézkedéseket teszünk a Sarbanes-Oxley (SOX) törvénynek való megfeleléshez, ennek keretében növeljük működésünk átláthatóságát, jelentéseink pontosságát és fokozzuk vagyonbiztonságunkat.

Oldal tetejére