Újabb „zselés” gépeket mutatott be a Ricoh - GelSprinter™: innovatív megoldások elérhető áron

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Újabb „zselés” gépeket mutatott be a Ricoh - GelSprinter™: innovatív megoldások elérhető áron

GX 3000SF_3050SFN (185 x 155)

A Ricoh közelmúltban bemutatott új GelSprinter™ berendezéseit elsősorban a kis irodai és munkacsoportos környezetbe szánja, ahol fontos az alacsony hardver- és üzemeltetési költség.

Már Magyarországon is elérhetők a Ricoh közelmúltban bemutatott GelSprinter technológiával működő legújabb „zselés” berendezései. Az Aficio GX 2500 ideális választás azon irodák és kis munkacsoportok számára, amelyek elérhető áron akarnak színes nyomtatót vásárolni. Az Aficio GX 3000S/GX 3000SF/GX 3050SFN készülékek azoknak a kis munkacsoportoknak ajánlhatók, amelyek multifunkciós asztali gépeket igényelnek, míg az Aficio GX 7000 speciális A/3 nyomtatásra is képes.

A Ricoh, az irodatechnikai piac innovátora, 2006-ban mutatta be először az új – a lézer és a tintasugaras technológia előnyeit ötvöző – zselés nyomtatási eljárását. A géltechnológia újításai közül a legfontosabb az úgynevezett GelSprinter festék: a berendezésekben használt gélalapú tinta még a normál irodai papíron sem üt át, mivel azonnal megszárad. A GelSprinterek széles nyomtatófejjel dolgoznak, amelynek révén a hagyományos tintasugaras nyomtatási sebesség háromszorosa érhető el. A szabályozható cseppmérettel pedig könnyen változtatható a minőség.

A géltechnológia fontos jellemzője az is, hogy a transzfer szalagos módszer jóvoltából rendkívül pontos papírtovábbítás érhető el. Az úgynevezett „Level color” módban megközelítőleg fekete-fehér áron készíthetünk színes nyomatokat; miközben a szöveg éles marad, ugyanis a berendezés csak a képekhez használ kevesebb tintát.

A Ricoh új, géltechnológián alapuló, elsősorban a kis irodai és munkacsoportos környezetbe pozícionált nyomtatóit alacsony hardver- és üzemeltetési ár jellemzi. A berendezések a nyomtatási költségek nyomon követésére alkalmas fedettség és lapszámlálókkal rendelkeznek, így az összes költség könnyen nyomon követhető és kézben tartható.

Mint azt a Ricoh legújabb GelSprinter™ berendezései is jelzik, a Ricoh erőteljesen nyitott a kis irodák és munkacsoportok felé, ezzel szélesítve piaci jelenlétét. A vállalat fő célja, hogy a legkorszerűbb technológiát képviselő, innovatív és környezetbarát berendezéseivel a multifunkciós és nyomtató piac egészén jelen legyen.

Oldal tetejére