Új multifunkciós gépek kis és nagy irodáknak – Ricoh Aficio™MP2550/3350, MP4000/5000

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Új multifunkciós gépek kis és nagy irodáknak – Ricoh Aficio™MP2550/3350, MP4000/5000

Multifunction_MP4000B

A kommunikáció és a dokumentumkezelés minden vállalkozás életében napról napra fejlődik, ehhez olyan megoldásra van szükség, amely képes lépést tartani a változásokkal. Az igény szerint bővíthető multifunkciós gépekkel a Ricoh versenyképes alternatívát kínál a költséghatékony nyomtatást és másolást kereső ügyfelek számára.

A Ricoh a közelmúltban mutatta be új Aficio™ multifunkciós készülékeit: míg az MP 2550/MP 2550B és MP 3350/MP 3350B gépek a kis és közepes munkacsoportoknak, addig az MP 4000/MP 4000B és MP 5000 MP/5000B berendezések a közepes és nagyobb munkacsoportoknak kínálnak ideális megoldást. Az alapkonfiguráció a másolás funkciót tartalmazza, de az eszközök opcionálisan nyomtatás és szkennelés funkciókkal is bővíthetők.


Megoldás minden dokumentumkezelési igényre
Akár alapszintű irodai másológépre, akár komplett többfunkciós képességekre van szükség, a Ricoh Aficio™MP 2550/MP 3350 és az Aficio™MP 4000/MP 5000 gépei teljes mértékben személyre szabhatók, így a rendszerek a vállalkozások igényeinek, illetve a jövőbeni, folyamatosan bővülő elvárásainak is megfelelnek. A gépek előnyei közé sorolható az egyszerű üzemeltetés, a nagyméretű LCD érintőképernyő, a sokféle nyomtatókonfiguráció és teljes testreszabhatóság, a különféle befejező egységek, továbbá a fejlett biztonsági funkciók. A továbbfejlesztett jellemzők (pl. a színes szkennelés vagy a színes WVGA érintőképernyő) biztosítják, hogy a Ricoh versenyképes megoldást kínáljon azoknak a szervezeteknek, akik fekete-fehér multifunkciós gépet keresnek.

A gépek sebessége 25-től 50 lap/percig terjed: az Aficio™MP 2550/MP 3350 gépek nyomtatási sebessége 25/33 oldal percenként, míg az Aficio™MP 4000/MP 5000 gépeknél ez az érték percenként 40/50 oldal, még kétoldalas nyomtatás esetén is. Az MP 4000/MP 5000 készülékek finiser opciói tartalmazzák a füzetkészítést, lyukasztást és tűzést is, így házon belül készíthetők el a professzionális dokumentumok. 3100 lapos papírkapacitásuk révén a rendszerek a nagyszabású nyomtatási és másolási feladatokkal is könnyen boldogulnak, a papírtálca feltöltését ezért ritkán igénylik. Mivel a papír vagy a festékpor kifogyása esetén azonnal riasztást küldenek, a felhasználó a hálózaton keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheti üzemállapotukat.


Egyszerű és biztonságos üzemeltetés
A Ricoh termékeinek erőssége az egyszerű üzemeltetés és karbantartás, a fejlett biztonsági funkciók és a korszerű nyomtatási, szkennelési, valamint dokumentum-megosztási képességek. Az Aficio™MP 4000/MP 4000B és Aficio™MP 5000/MP 5000B másolók könnyedén kiegészíthetők a Ricoh RPCS (Refined Printing Command Stream) nyomtatóegységével, egyszerű PCL (Printer Control Language) nyomtatóegységgel, vagy egy komplett nyomtató/szkenner egységgel. A felsoroltakon kívül a készülékekhez egy nagy sebességű faxmodul is kapható.

A felhasználó adatainak védelme érdekében az Aficio™MP 2550/MP 3350 és MP 4000/MP 5000 gépek a legújabb biztonsági funkciókkal vannak felszerelve. Ide tartoznak többek között a hitelesítési eljárások és a titkosítási funkciók. Az „adatvédelem felülírással” funkció – a munka befejezése után – véletlenszerű adatokkal felülírja az ideiglenes adatokat a merevlemez adatainak védelme érdekében. A másolásvédelmi egység pedig egy beágyazott mintával látja el a bizalmas nyomatokat, amelyek illetéktelen másolás esetén kiszürkülnek.


Állapotjelentés e-mailben
A szinte valamennyi hálózattal kompatibilis készülékek több kiegészítő lehetőséget is kínálnak, amelyek egyszerűsítik a munkafolyamatokat, valamint papír- és időtakarékosságot eredményeznek. A digitalizált fájlokat el lehet küldeni egy hálózati mappába, e-mail címre, sőt akár egy adott URL-re vagy FTP-re is. A bejövő faxokat a helyi hálózaton keresztül lehet szétosztani, vagy e-mail címre továbbítani, a kimenő faxokat pedig közvetlenül a felhasználó számítógépéről lehet elküldeni. A magas szintű menedzselési lehetőségek, mint például az állapotjelentés e-mailben, nagyban segítik a rendszergazdák munkáját.

Oldal tetejére