Rendszeres bohócdoktor vizitek a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban a Ricoh Hungary jóvoltából

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Rendszeres bohócdoktor vizitek a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban a Ricoh Hungary jóvoltából

Pirosorr

Budapest, 2008. április 22. – A Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai mától heti rendszerességgel látogatják a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház legifjabb betegeit. A bohócdoktorok nevetést és vidámságot visznek a beteg gyerekek életébe, ezáltal oldva a kórház okozta feszültséget, és elősegítve gyógyulásukat. A nyíregyházi látogatások elindítása a Ricoh Hungary Kft. támogatásának köszönhető.

A Piros Orr bohócdoktorai a Vidor Fesztivál keretén belül 2003. óta minden évben ellátogatnak a nyíregyházi Gyermekosztályra. Ezen látogatások sikere, a gyerekek öröme és az orvosoktól, szülőktől kapott pozitív visszajelzések ösztönözték az Alapítványt, hogy rendszeressé tegye a nyíregyházi látogatásokat.
A bohócdoktorok hivatásukat tekintve professzionális előadóművészek, akik folyamatos művészeti és pszichológiai képzésekben részesülnek. A frissen képzett nyíregyházi bohócdoktorok valamennyien a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagjai: Apjok Rodica (Dr. Pösze), Gerle Andrea (Dr. Zúz Mara), és Tóth Zoltán László (Dr. Katyvasz).

A rendszeres nyíregyházi bohócdoktori vizitek beindítását a Ricoh Hungary egymillió forintos adománya teszi lehetővé, melyet az Alapítvány az új bohócdoktorok képzésére és a vizitek beindítására fordít.. Az irodatechnikai berendezéseket forgalmazó Ricoh Hungary szívügyeként kezeli a gyermekjólétet és a környezetvédelmet. A Ricoh Hungary 2005 óta évről évre jótékony célra ajánlja fel a karácsonyi ajándékokra félretett pénzösszeget. Tavaly a kőszegi SOS Gyermekfalu játszótere került felújításra a Ricoh Hungary jóvoltából, míg 2007 decemberében a vállalat a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány munkájának támogatása mellett döntött. A felajánlott összeget az Alapítvány a heti rendszerességű nyíregyházi Bohócdoktor-vizitek beindítására fordította.

 „Kedvezőek a tapasztalataink a Bohócdoktor programmal kapcsolatban, hiszen a gyógyító nevetés révén szemmel láthatóan oldódik a szorongás, javul a kis betegek és az orvosok, ápolók közötti együttműködés, amely radikálisan rövidebbé teszi a gyógyulás folyamatát. Nálunk a Bohócdoktorok a gyógyító team „tiszteletbeli” tagjaként segítik a gyógyító munkát, mely munkát ezúton is köszönünk.” – mondta Dr. Pikó Károly, a Jósa András Oktató Kórház főigazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az immár hagyománnyá vált támogatásaink révén évről-évre nevünket adhatjuk valamely nemes ügyhöz. A gyermekegészségügy nagyon közel áll a szívünkhöz, így kifejezetten örülünk annak, hogy részt tudtunk vállalni a Bohócdoktorok nyíregyházi vizitjeinek beindításában” – mondta Sótér Krisztina, a Ricoh Hungary marketingkommunikációs menedzsere.

„A nevetés a legjobb gyógyszer. Mi hiszünk a nevetés gyógyító erejében – avat be a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „küldetésébe” Rékay Ágnes ügyvezető igazgató –, mert a test gyógyulására nagymértékben hat a lélek állapota.”

Oldal tetejére