A Ricoh felvásárolja az IKON Office Solutions-t, a dokumentumkezelő rendszerek legnagyobb független szállítóját

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh felvásárolja az IKON Office Solutions-t, a dokumentumkezelő rendszerek legnagyobb független szállítóját

A Ricoh Company bejelentette, hogy 1,6 milliárd dollárért felvásárolja az IKON Office Solutions-t. A megállapodás értelmében a Ricoh 17,25 dollárt kínál részvényenként az amerikai cégnek, ami 33 százalékos prémiumot jelent az IKON augusztus 26-i záróárfolyamához képest.

A Ricoh, nyomtatási megoldásokat szállító vezető japán vállalat évek óta innovatív újításokat kínál a piacon a digitalizáció, a hálózati megoldások és a színesedés területén. A rendkívül gyorsan fejlődő irodai- és dokumentumkezelési megoldások kidolgozása során arra törekszik, hogy felderítse a fogyasztók lehetséges szükségleteit, és ezeknek megfelelő megoldásokat kínáljon ügyfelei számára.

Az IKON, a dokumentumkezelő rendszerek legnagyobb független szállítója, az Egyesült Államokban, Kanadában, és Nyugat Európában irodai eszközök – multifunkciós nyomtatók, faxok és nyomtatók – széles választékát kínálja több mint 400 eladási- és szerviz ponton.

A Ricoh és az IKON kapcsolata hosszú múltra tekint vissza, a japán vállalat már régóta az IKON fő beszállítója. „Az IKON, melynek számos elégedett ügyfele a világ legnagyobb 500 vállalata közé tartozik, olyan területeken jeleskedik, melyek tökéletesen kiegészítik a Ricoh növekedési stratégiáját” - mondta Shiro Kondo, a Ricoh elnök-vezérigazgatója. „Nagyon örülünk, hogy az együttműködés eredményeként a rendkívül nagy tapasztalattal bíró IKON vezetése és több ezer tehetséges és elhivatott munkatárs is csatlakozik a Ricoh családhoz”.

A tranzakciónak köszönhetően a Ricoh az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában tovább erősíti majd üzleti infrastruktúráját az IKON kiterjedt eladási- és szervizhálózatának segítségével, valamint hozzáférést nyer az IKON ügyfél adatbázisához, mely többek között az állami szektorból is tartalmaz kulcsfontosságú vevőket.

Ez a felvásárlás jelenleg a Ricoh globális növekedési stratégiájának következő, jelentős lépése, mellyel tovább erősítheti vezető pozícióját a dokumentumkezelés területén. Az akvizíció várhatóan az év negyedik negyedévében zárul.

Oldal tetejére