Ricoh Környezetvédelmi világnap negyedszer

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Ricoh Környezetvédelmi világnap negyedszer

RGEAD2009

A Ricoh, a digitális irodai és nyomtatási megoldások specialistája, az idén újra támogatja az ENSZ Környezetvédelmi világnapot, melynek keretében a Ricoh alkalmazottai világszerte részt vesznek egy sor energiatakarékossági kezdeményezésben, hozzájárulva a Ricoh környezetvédelmi céljaihoz. A Ricoh átfogó stratégia célja, hogy 88%-kal csökkentse a C02 kibocsátást 2050-ig.

Ebben az évben a Ricoh már negyedik alkalommal hívta fel az ENSZ Környezetvédelmi világnapjára alkalmazottai figyelmét. Az elmúlt évben a környezetvédelmi megmozdulásban 31 ország, 65 Ricoh leányvállalatának 43.000 alkalmazottja vett részt, 14 tonnával csökkentve a CO2-kibocsátást. Világszerte 24 órára kikapcsolták a reklámtáblákat, Európában pedig különféle energiatakarékossági tippeket adtak a munkavállalóknak, ellenőrizték a céges autók gumiabroncsainak nyomását, ezzel is segítve az üzemanyag-fogyasztás és széndioxid kibocsátás csökkentését. Emellett arra buzdították a dolgozókat, hogy a munkahelyükre közös autóval, kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel jussanak el.

A Ricoh dolgozói idén is lekapcsolták a világítást és a nem használt elektromos készülékeket mind az irodában, mind pedig otthon. A Ricoh európai központjának alkalmazottai, amellett hogy rész vettek egy közösségi projektben, irodai energia felhasználásukat nullára csökkentenették, ezzel is hozzzájárulva aRicoh környezetvédelmi céljaihoz. Az európai leányvállalatok további környezetvédelmi tevékenységekben vettek részt bicikli parkolók létesítésével, valamint hatékonyabb vezetési ötletek bemutatásával.

A Ricoh Hungary dolgozói az idei Ricoh Global Eco Action Day (RGEAD) környezetvédelmi és társadalmi szerepvállalási megmozdulás keretében 2009. június 19-én részt vettek az Ócsai Madárvárta tanösvényének pallósorának bővítésében és felújításában, és megtekinthették a madárgyűrűzés folyamatát is. A pallósor megszépítését a régi, korhadt pallók valamint cölöpök eltávolításával kezdtük. Az új pallósor szerepe, nemcsak a terület élővilágát veszélyeztető taposás kivédése, de a tanösvény segíti az egyesület oktatási tevékenységét, a terület bemutatását is. Az Ócsai Madárvárta Egyesület Budapesttől mintegy 35 km-re található, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Ócsai Tájvédelmi Körzet területén. A NATURA 2000 hálózat és a Ramsari egyezmény nemzetközi védelmét élvező vizes élőhely növény és állatvilága rendkívül változatos, tevékenységük keretében 1983-2007. között 158 fajba tartozó közel 297.000 madarat fogtak és gyűrűztek meg. A madarakról a faj, a kor, az ivaradatokon túl pl. a szárnyhosszal, szárnyformulával, kondícióval és a testtömeggel kapcsolatos információkat is regisztrálják.


A Ricoh, jó vállalati polgárként, hosszú évek óta az innováció mellett a környezetvédelmet is szem előtt tartja, így már ügyfeleink számára is elérhetővé váltak az energiahatékony termékek és megoldások, melyek környezeti hatása a teljes életcikluson keresztül alacsony. Az ENSZ környezetvédelmi világnapján tett erőfeszítéseink fantasztikus lehetőséget biztosítanak arra, hogy proaktív hozzáállásunk révén a környezeti felelősséget tovább erősítsük.

Oldal tetejére