A Ricoh és az InfoPrint Solutions bemutatják a Pro™ C901/C901s Graphic Arts Edition terméket - Nagy volumenű nyomtatás színesben – felső kategóriás fejlesztésekkel.

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh és az InfoPrint Solutions bemutatják a Pro™ C901/C901s Graphic Arts Edition terméket - Nagy volumenű nyomtatás színesben – felső kategóriás fejlesztésekkel.

London, október 4. – A Ricoh Europe PLC és az InfoPrint Solutions Company ma bemutatta a Pro™ C901/C901s Graphic Arts Edition terméket, egy, a kategóriájában első, továbbfejlesztett rendszert, amelyet kifejezetten a professzionális, nagy volumenű nyomtatási környezetek szigorú követelményeinek megfelelően terveztek. A Pro™ C901/C901s a Ricoh és az InfoPrint a grafikai feladatok megoldását és a vállalati nyomtatóhasználatot támogató széleskörű, meggyőző termékkínálatának figyelemre méltó, új darabja.

Néhány példa a legfontosabb új szolgáltatások közül:
• A piacon a kategóriában elérhető leggyorsabb nyomtatás: percenként 90 db A4-es oldal,
akár 300 g/m2-es hordozóra kétoldalas üzemmódban;
• Új vegyi összetételű (olajmentes) PxP™ toner a fokozott pontosságért, megbízhatóságért, rugalmasságért és a könnyebb használatért – ofszet minőségű végeredménnyel;
• Új, a kezelő által cserélhető egységek a könnyű, helyszíni karbantartásért és a rendelkezésre állási idő maximalizálásáért;
• Új médiatár, amely automatizálja a papírtípusok beállítását a kiemelkedő minőségű, gyors és nagy volumenű nyomtatásért.

Ez a megoldás olyan kereskedelmi, illetve termelési nyomtatók és adatközpontok iránti igényt igyekszik kielégíteni, amelyek révén magas minőségi szintet nyújtó színes nyomtatási környezet érhető el komolyabb pénzügyi beruházás nélkül.  A kimeneti formátumok széles választékát kínálja, például igény szerinti nyomtatású (Print on Demand, POD) kézikönyveket és könyveket, emellett elérhetővé tesz olyan értékesítési megoldásokat, mint a levélben folytatott direkt marketing, vagy a precíziós marketinget megvalósító TransPromo.

Közepes nyomtatási volumenű alkalmazások esetében magasan a leggyorsabb megoldást kínálja 90 db színes, A4-es oldal percenkénti nyomtatásával kétoldalas üzemmódban. SRA3 méret- és 300 g/m2-es súlyhatárig képes a papír befogadására anélkül, hogy a nyomtatási sebesség tekintetében kompromisszumra volna szükség.

A PXP™ olajmentes toner biztosítja az egyenletes ofszet szintű minőséget, a folyamatosabb árnyalatképzést és a javított színhelyességet. A toner esetében alkalmazott új technikai megoldással egyenletes lefedettség érhető el a nagyobb fedettségű területeken, továbbá több színárnyalat létrehozására nyílik lehetőség.

Az új, kezelő által cserélhető egységek segítségével csökkenthető a költség- és karbantartási igény, miközben maximalizálható a termelékenység. A képzett felhasználók például kicserélhetik a legfontosabb képalkotó alkatrészeket, így nem kell a szervizmérnökre várniuk. Az olyan kellékek és fogyóeszközök, mint a tonerek, a készülék használata közben is kicserélhetők, minimalizálva az ebből származó fennakadásokat és leállási időt.

Az új médiatár 260 kipróbált és működő profilt tartalmaz a termék bemutatásakor. Az egyéni tár funkcionalitással a felhasználók saját profiljaikat is hozzáadhatják, emellett 1000 nyomtatási média beállítás tárolására alkalmas tárterület is rendelkezésre áll. A Ricoh Products Limited telfordi (Egyesült Királyság) székhelyén működő European Media Qualification Centre (európai média minősítési központ) ezek körét rendszeresen bővíti. Egyszerűen kezelhető és működtethető – bármely felhasználó képes összetett nyomtatási műveletek beállítására, ehhez elegendő egy speciális szín- és feladatkezelési eszközöket biztosító EFI™ Fiery E41, E81 vagy Creo C-81™ nyomtatókiszolgálóhoz csatlakozó papírtár előre beállított vagy egyéni papírtípusát kiválasztaniuk. Ezen eszközökkel és a médiatár speciális szolgáltatásaival kiemelkedő színvisszaadás érhető el.

„A professzionális, nagy volumenű nyomtatási piac minden korábbinál gyorsabban fejlődik” – mondta el Peter Williams, a Ricoh Europe alelnöke és a gyártási csoport vezetője – „és a Ricoh elkötelezett a folyamatos kutatás és fejlesztés mellett. Erre annak biztosításához van szükség, hogy lépést tudjunk tartani a változó trendekkel, és túlszárnyaljuk a piaci igényeket. Sehol sem figyelhető ez meg jobban, mint a Pro C901/ C901s Graphic Arts Edition, a rendkívül sikeres, professzionális, színes nyomtatási termékcsaládunk legújabb tagjának esetében, amely termékcsaládnak már része a népszerű és sokoldalú Ricoh Pro C900 sorozat.”

Benoit Chatelard, az InfoPrint Solutions Company EMEA régióbeli alelnöke és vezérigazgatója a következőket teszi hozzá: „Európai ügyfeleink a nagy volumenű nyomtatási környezetek irányába történő terjeszkedésük közben folyamatosan megfizethető színes nyomtatási lehetőséget keresnek. A Pro C901 Graphics Arts Edition díjnyertes színes nyomtatási termékkínálatunkhoz való hozzáadásával éppen ezt az igényt kívánjuk kielégíteni. A Pro C901 révén professzionális szolgáltatási csapatunkkal és kategóriaelső szoftveres megoldásainkkal kombinálva legfontosabb célunk továbbra is az, hogy hozzásegíthessük ügyfeleinket üzleti tevékenységi körük kiszélesítéséhez olyan új, az üzleti előny növelésére hivatott bevételnövelő eszközökkel, mint a TransPromo.”

A Pro C901/C901s minden bemeneti tálca esetében Air-Assist technológiával van felszerelve, amelynek révén a papír behúzása zökkenőmentesen és egyszerűen történik meg. Megbízhatóan képes kezelni bármilyen méretű médiatípust, valamint integrált teljes színskálás szkennelési, másolási és dokumentumtárolási szolgáltatást kínál a képrögzítési és az igény szerinti nyomtatási követelmények kielégítésére.

Az új beégetőegység jobb eredményt ad minden típusú médián, beleértve a vastag és kreatív papírokat is, emellett megbízható papírszétválasztást kínál, illetve a könnyű, bevonattal ellátott papírok jó elkülönítését biztosítja. Most vastag, 300 g/m2-es médián is pontos színvisszaadás érhető el – ez ideális lehetőséget teremt direkt marketing levelek, képeslapok és névjegykártyák nyomtatására.

Oldal tetejére