„Gondolkodj és cselekedj” - A Ricoh Hungary a gödi Kastély Óvodában

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

„Gondolkodj és cselekedj” - A Ricoh Hungary a gödi Kastély Óvodában

A Ricoh mindig is kiemelten kezelte a társadalmi felelősségvállalás kérdését, e téren tett szerepvállalásaiba pedig rendszeresen bevonja munkatársait is. A Ricoh Hungary dolgozói idén ősszel a gödi Kastély Óvoda megszépítésén tevékenykedtek.

A Ricoh kiváló teljesítményre törekszik a környezetvédelem, a társadalmi szerepvállalás és az üzleti működés terén egyaránt. A Csoport szintű kezdeményezések mellett a Ricoh Hungary célul tűzte ki, hogy részt vállal a társadalom számára kézzelfoghatóbb környezetvédelmi, illetve társadalmi szerepvállalással kapcsolatos tevékenységekben is. Ennek fényében a vállalat évek óta arra buzdítja munkatársait, hogy személyesen is vegyenek részt a környezet megóvása, szépítése érdekében tett kisebb-nagyobb horderejű aktivitásokban.

E kezdeményezés fényében az elmúlt évek során a Ricoh Hungary munkatársai juharfát ültettek a Rákos-patak partján, megszépítették a nagymarosi kerékpáros pihenőt, és felújították az Ócsai Madárvárta Egyesület tanösvényének pallósorát. Idén ősszel a gödi Kastély Óvodára került a sor, ahol a Ricoh Hungary dolgozói az óvoda kerítésének felújításában vettek részt.

„Az óvoda kerítésének megszépítésével és hasonló akcióinkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy egy kis összefogással és odafigyeléssel minden egyes ember tehet valamit környezetéért” – mondta Sótér Krisztina, a Ricoh Hungary marketingkommunikációs menedzsere. „Az energiafelhasználás csökkentése érdekében tett erőfeszítéseink mellett évről évre próbálunk olyan csapatépítő tevékenységet találni, amivel hozzáadott értéket tudunk generálni egy adott táj vagy intézmény számára, ezzel is hangsúlyozva vállalatunk környezetvédelem és társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségét.”

A Ricoh legismertebb környezetvédelmi aktivitása az évente megrendezett Ricoh Global Eco Action program, amelynek keretében a vállalat globálisan ösztönzi alkalmazottait, hogy gondolkozzanak el a környezet védelmén, kapcsoljanak ki minden elektronikai eszközt, amire nincs szükségük és mellőzzék a gépkocsik használatát. A leányvállalatok munkatársai, úgy mint a Ricoh Hungary dolgozói, évek óta lelkesen vesznek részt az egyhetes programban.

Oldal tetejére