A Ricoh digitális nyomdagépén készül John Cleese jótékonysági művészeti albuma

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh digitális nyomdagépén készül John Cleese jótékonysági művészeti albuma

A Ricoh Europe részt vállal egy izgalmas művészeti projektben a színész és komikus John Cleese támogatásával. A Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts Edition digitális eszközén kerül kinyomtatásra John Cleese, új JW2 című fotóalbuma. Az eladásból származó bevétel jótékonysági célokat szolgál.

A könyv Jonathan Wylder szobrász Jennifer Wade ihlette szoborsorozatának elkészülését mutatja be. A szobrok elkészülésének folyamatát Christopher Bissell fotóművész képein keresztül követhetjük nyomon. John Cleese interjúja, melyben a kreatív folyamatokról beszélget a szobrászművésszel, szintén megtalálható a könyvben. A 195 GBP-s könyv eladásaiból származó bevételt teljes egészében a Mencap alapítvány kapja, amely a tanulási fogyatékossággal küzdő embereken próbál segíteni.

A Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition-re a kiváló színminőség miatt esett a választás. A PXP™ toner, és az olajmentes fixáló technológia biztosítja a folyamatos ofszet minőséget, a finomabb árnyalást és a fejlett színregisztrációt. A Ricoh Pro C901 eszköz biztosítja a konzisztens fedettséget, a fotó renderelés kiemelkedő pontosságát és a konzisztens színeket.


A Ricoh számos beszállítóval működött együtt a könyvkészítésekkor:
• Favini: a könyv borítója Favini Majestic Medal Bronze 120gsm, papírra, míg a szöveg Favini Dolce Vita 200gsm papírra lett nyomtatva.
• Kernow Coatings: a borító utáni átlátszó elválasztó lap Hydroprint Light Frost 120 micron papírra készült.
• Butler Tanner & Dennis: a könyv kötésénél a Butler Tanner & Dennis a tradicionális módszereket a legmodernebb technikákkal ötvözte.

A 70 lapos, 300mm x 340mm-es könyv 66 illusztrált oldalon 200 fényképet és négy oldal szöveget tartalmaz. A példányok április 27.-én, Londonban, a V&A Múzeumban, egy meghívásos bemutatón tekinthetőek meg először. Ezt követően a Motcomb utcai Osborne Studio Galériában tekinthetőek meg.

Oldal tetejére