Az európai vállalatok 46 millió eurós potenciális profitnövekedéstől esnek el

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Az európai vállalatok 46 millió eurós potenciális profitnövekedéstől esnek el

A Ricoh Europe által kiadott kutatás eredménye szerint az európai vállalatok akár 46 millió eurós potenciális profitnövekedéstől eshetnek el az információ feldolgozás alacsony hatékonysága miatt. A Ricoh folyamathatékonysági tanulmány kimutatta, hogy a kritikus üzleti dokumentum folyamatokat kezelő alkalmazottak évente körülbelül 362 millió órát töltenek el ezzel a tevékenységgel, ami éves szinten 147 milliárd eurós költséget jelent.

A tanulmány az európai vállalatok üzleti szempontból kritikus dokumentum folyamatait vizsgálja; ezek olyan folyamatok, amelyek rendszeresen előfordulnak, és közvetlen hatással vannak a kliensek és alkalmazottak közötti üzleti interakciókra. Ilyenek például a megrendelések, ügyfél adatok, vagy számlák. A tanulmány meghatározza a fejlődési területeket és a szóban forgó fejlesztések gazdasági megtérülését.


Az üzleti szempontból kritikus dokumentum feldolgozási folyamatok idő és beruházás igényes mivolta ellenére az európai vállalatok többsége elismeri, hogy van még hová fejlődniük a területen. A válaszadók szerint a három legfőbb prioritás a tudásmegosztás növelése (67%) a biztonság javítása (67%) és a munkaerő hatékonyság növelése (65%). Ezen fejlesztések végrehajtásának legnagyobb akadályai az időhiány (45%) és a forráshiány (35%).


A tanulmány arra is rámutat, hogy az európai vállalkozások a biztonsági kockázatok miatt gyakran vonakodnak időmegtakarító kezdeményezéseket, mint például az outsourcing, bevezetni. Ugyanakkor minden 12. európai vállalat elismerte, hogy jelenlegi biztonsági folyamataik nem védelmezik a bizalmas dokumentumokat, míg a válaszadók 36%-a elismeri, hogy ők vagy kollegáik már vesztettek el fontos dokumentumot. 


A már rendelkezésre álló technológia ellenére a tanulmány alapján nagyon sok dokumentum folyamat fölöslegesen munkaigényes. Az üzleti szempontból kritikus dokumentum folyamatok 43%-a még mindig papír alapú és csak a válaszadók 22%-a jelentette, hogy vállalatuk teljesen automatikus munkafolyamatokkal rendelkezik. 

Töltse le a folyamathatékonysági tanulmányt a www.ricoh-europe.com/thoughtleadership weboldalról.

Oldal tetejére