A Ricoh díjat nyert európai Fenntarthatósági Optimalizációs Programjával

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh díjat nyert európai Fenntarthatósági Optimalizációs Programjával

A Ricoh Europe, az irodai megoldások, menedzselt dokumentum szolgáltatások, IT szolgáltatások és digitális nyomdagépek specialistája díjat nyert a 2011-es  International Green Awards-on. A Ricoh Fenntarthatósági Optimalizációs Programja ezüst díjat nyert a „Legjobb Zöld Szolgáltatás Innováció” kategóriában. A díjat olyan szolgáltatásokat ismer el, amelyek minimalizálják a nyersanyag felhasználást, valóban fenntarthatóak és hozzáadott értéket képviselnek.

Az elmúlt két évben a Ricoh több mint 4 300 ügyfélnek segített átlagosan 35%-al csökkenteni szén-dioxid kibocsátását, miközben a Ricoh eszközök teljes birtoklási költségét is csökkentette 28%-al. A Ricoh Fenntarthatósági Optimalizációs Programja, melyet a British Standards Institution (BSI) akkreditált, a Ricoh MDS szolgáltatás részeként érhető el és a sikeres Pay Per Page Green konzultációra épül. A program öt egyszerű lépésben aktuális ügyféladatokat használva határozza meg a pontos szén-dioxid kibocsátást. A Ricoh ezt követően segít csökkenteni, optimalizálni és közömbösíteni a szén-dioxid kibocsátást, így hozva létre egy szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatási környezetet.  A Ricoh ezen felül folyamatos felügyeletet is nyújt, ezzel biztosítva, hogy ez az állapot a jövőben is fennmaradjon.

Idén ez a harmadik elismerés, amit a program elnyert.  A mostani díj mellett megnyerte az ‘EFQM Sustainability Good Practice Competition’ fődíját, valamint elismerte a NIMA, Holland Marketing Intézet, Fenntartható Üzlet kategóriában.

Az International Green Awards, melyet a ‘Climate Change, The New Economy’ (CCTNE) szponzorál, célja, hogy felhívja a figyelmet az olyan kreatív és hatékony stratégiákra, melyek fenntartható végeredményeket garantálnak.

Ha többet szeretne megtudni a Ricoh ötlépéses Fenntarthatósági Optimalizációs Programjáról, kérem kattintson a következő linkre.

Oldal tetejére