A Ricoh bemutatja a 100 százalékig fenntartható környezetbarát hirdetőtábláját Londonban

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh bemutatja a 100 százalékig fenntartható környezetbarát hirdetőtábláját Londonban

A Ricoh Europe, az irodai megoldások, managed document services szolgáltatások, IT szolgáltatások és digitális nyomdai megoldások specialistája, ma bemutatta Európa első környezetbarát hirdetőtábláját, amelyet 100 százalékban nap és szélenergia üzemeltet. A Ricoh környezetbarát hirdetőtáblája kétféle természetes forrásból nyeri az energiát és csak akkor világít, ha kellő mennyiségű energiát gyűjtött össze, ezzel demonstrálva a Ricoh hosszú távú elkötelezettségét a fenntartható vállalat megvalósításáért.

A csak nap és szélenergiával működő hirdetőtábla új szintre emeli a felelősségteljes hirdetés fogalmát


Az európai környezetbarát hirdetőtábla Európa legforgalmasabb repülőtere, a Heathrow közelében található.
A táblát 96 napelem és 5 független szélturbina látja el energiával. A Londonba érkező utazók elhaladnak a hirdetőtábla mellett, amely a Ricoh Managed Document Services üzenetét – melynek lényege az üzleti folyamatok és a dokumentum munkafolyamatok fenntarthatóvá tétele - hordozza.


Az európai környezetbarát hirdetőtábla a második a világon, az elsőt a Ricoh a tavalyi év során helyezte üzembe a Times Square-en, New York-ban.


A Ricoh fenntartható világképe
Az európai környezetbarát hirdetőtábla bemutatása az ENSZ Környezetvédelmi világnapjához kapcsolódó Ricoh globális környezetvédelmi hónapnak a záróeseménye. A Ricoh környezettudatos gondolkodása és fenntarthatóságra való törekvése a vállalat 1936-os alapításáig visszavezethető. A vállalat hisz benne, hogy minden vállalatnak feladata a környezet védelme és abban, hogy a környezetbarát hirdetőtáblák használata új korszakot jelenthet hirdetési stratégiájában.

• Iparági elismerés: Az Ethisphere Institute 3. alkalommal is elismerte a Ricoh-t, mint a világ egyik legetikusabb vállalatát, mert az túlmegy a jogilag megkövetelt minimumon, innovatív ötletekkel áll elő, melyek a társadalom javát szolgálják és ezáltal rákényszerítik a konkurenciát, hogy ők is hasonlóan járjanak el.
Továbbá a Ricoh-t 7. éve választják be a 100 Legfenntarthatóbb Vállalat globális listájába, elismerve ezzel a környezetbarát fejlesztések értékét.

• Iparág vezető: A 80-as években a Ricoh jelentetett meg először digitális multifunkciós eszközöket. Ezek az eszközök egyesítették a másoló és fax, vagy a nyomtató és szkenner funkciókat, ezzel csökkentve az irodákban szükséges eszközök számát és ezen keresztül az energiafogyasztást is.
o 2005-ben a Ricoh volt az iparág első vállalata, amely biomasszából készült műanyagot kezdett alkalmazni eszközeiben. Ezek a műanyagok újrahasznosíthatók és nem járulnak hozzá oly mértékben a globális felmelegedéshez, mint petróleum alapú társaik.
o 2005-ben a Ricoh bemutatta első multifunkciós eszközét mely 50%-ban növényi alapú műanyagokból készült. Ezt 2008-ra felváltotta olyan műanyagokkal melyek 70%-ban növényi alapúak.
o 2009-ben a Ricoh kifejlesztett egy újfajta színes festéket, mely egy különleges poliészter polimerizációs technikával készül így alacsonyabb hőmérséklet is elegendő a fixálásához, ami kisebb energiafogyasztást eredményez.


Ha többet szeretne tudni a Ricoh környezetbarát hirdetőtábláiról:

Látogassa meg a http://www.ricoh.hu/about-ricoh/our-principles/environment/eco-board.aspx weboldalt az európai táblával kapcsolatban.

Látogassa meg a http://www.ricoh.com/about/company/promotions/eco-billboards/ weboldalt ha világviszonylatban érdeklik ezek a hirdetőtáblák.

Tudjon meg többet a Ricoh Total Green Office Solutions megoldásairól, melyek segítenek a vállalatoknak csökkenteni környezeti hatásaikat.

  

Oldal tetejére