A Ricoh Europe a Környezetvédelmi világnapot 2011-ben 30 napos eseménnyé bővíti

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh Europe a Környezetvédelmi világnapot 2011-ben 30 napos eseménnyé bővíti

A Ricoh Europe, az irodai megoldások, Managed Document Services szolgáltatások, IT szolgáltatások és digitális nyomdai megoldások specialistája bejelentette az ENSZ 2011. június 5.-én esedékes Környezetvédelmi világnapjának folytatólagos támogatását.  Ebben az évben a Ricoh az ilyen irányú tevékenységeit 30 napra bővíti, így téve lehetővé alkalmazottainak, hogy részt vehessenek és támogathassák a cég fenntarthatósági és biodiverzitási elkötelezettségeit.

A Ricoh környezet menedzsment megközelítése túlmutat az előírt követelmények teljesítésén, azáltal, hogy kombináljuk az ökológiai érdekeket az üzlet stratégiával, így küzdve egyszerre a környezet megóvásáért és a profitabilitásért. A Ricoh agresszív fenntarthatósági célokat tűzött ki maga elé, melyeket úgy tervez elérni, hogy csökkenti saját és ügyfelei környezetre gyakorolt hatásait.


A Ricoh idén hatodik alkalommal csatlakozik az ENSZ Környezetvédelmi Világnapjához, hogy felhívja a figyelmet a környezeti hatások csökkentésének fontosságára és, hogy bátorítsa a munkavállalók, beszállítók és ügyfelek környezettudatos gondolkodását. Júniusban Európa szerte zajlanak majd a természeti erőforrások megőrzésére, a CO2 kibocsájtás csökkentésére, a biodiverzitás támogatására és a viselkedésbeli változásokra fókuszáló események. Ilyen események lesznek többek között a következők:
• A Ricoh neonreklámjai Ausztriában, Belgiumban, Lengyelországban és Spanyolországban június 5.-én ki lesznek kapcsolva.
• Belgiumban a munkavállalók részt vesznek a „Zöld vezetés” eseményen, melynek keretein belül a vezetési stílus üzemanyag fogyasztásra gyakorolt hatásait mérik. A környezettudatos vezetéssel akár 15-20% üzemanyag és kibocsájtás is megspórolható.
• A Ricoh Europe londoni központjának alkalmazottai a Thames 21-el együttműködve részt vesznek a Temze árterének kigazolásában, valamint a Woodcroft Wildspace alapítvány segítségével egy helyi természeti rezervátum létrehozásában.
• Svájcban az alkalmazottak részt vesznek az éves „Vissza a természethez” újrafásítási programban.
• A spanyolországi alkalmazottak újrahasznosítható bevásárló szatyrokat kapnak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a műanyagok természetre gyakorolt hatásaira.
• A munkavállalók az Egyesült Királyságban a Wildlife Trust-al együttműködve gazolási akcióban vesznek részt, így segítve elő a vadvirágok növekedését.
• Norvégiában az alkalmazottak elektromos és elektronikus hulladékgyűjtésben vesznek részt.
• Olaszországban a dolgozók egy újrahasznosítási programban vesznek részt, melynek keretein belül a már nem használt tárgyaikat felajánlhatják a többi dolgozónak.


Tom Wagland a Ricoh Europe Környezeti Menedzsment Csoportjának menedzsere a következőket nyilatkozta: “Azáltal, hogy a júniust a munkavállalóink, beszállítóink és ügyfeleink környezettudatos gondolkodásának bátorítására szánjuk, nagyban segíthetjük környezetünket.  2007 óta a Ricoh növelte piaci részesedését, mégis sikerült CO2 kibocsájtását 45 000 tonnával csökkentenie Európában, ezzel is közelebb hozva hosszú távú globális stratégiájának megvalósulását. Ezen stratégia célja, hogy a káros anyag kibocsájtást 2050-ig 87,5%-al csökkentse a 2000-es szinthez képest.”


A Ricoh mindent megtesz, hogy csökkentse tevékenységeinek környezeti hatásait. A termékek prototípusait a környezeti felelősséget szem előtt tartva tervezi, és ez az elkötelezettség az alkatrész beszerzés és gyártás, logisztika, kereskedelmi és szerviz szolgáltatások és az újrahasznosítás területein is megnyilvánul. A Ricoh ügyfelei megvalósíthatják a fenntartható dokumentum munkafolyamatokat a Fenntarthatósági Optimalizációs Programunkon keresztül.


További információkért látogassa meg az alábbi weboldalakat:

Ricoh’s Total Green Office Solutions 

Ricoh’s Sustainability Optimisation Programme

Build your green office

Ricoh’s eco technology

Certified pre-owned equipment

Oldal tetejére