A Dalkia évi 200 000 eurót spórol a Ricoh i-invoicing megoldásával

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Dalkia évi 200 000 eurót spórol a Ricoh i-invoicing megoldásával

Budapest, 2012. november 8.  — A Dalkia, Európa vezető energiaszolgáltatója évente 200 000 eurót spórol meg a Ricoh számlázási megoldásával (i-Invoicing). A vállalat, amely ügyfelei megbízásából több mint 100 000 energetikai létesítményt üzemeltet, a megoldás segítségével átalakítja a számlázási osztályát annak érdekében, hogy az meg tudjon birkózni a kiállítandó beszállítói számlák drasztikus növekedésével.

Korábban a beszállítói számlák manuális feldolgozása meghaladta a vállalat belső erőforrását. A számlázási adatok rögzítése, kitöltése, másolása és visszaigazolása számlánként átlagosan öt percet vett igénybe. Havi szinten több, mint 10 000 feldolgozott számlával számolva ez a vállalatnak havonta körülbelül 800 munkaórájába került, ami kitölti 3,5 munkavállaló teljes munkaidejét.

A Dalkia növekvő információkezelési problémája nem egyedi. A Ricoh megbízásából a Coleman Parkes által végzett friss tanulmány alapján a legtöbb európai vállalat hasonló gondokkal küzd. A tanulmány alapján az európai vállalatok 91 százaléka szerint a növekvő adatmennyiség okozza az üzleti folyamataikat érintő legnagyobb hatású változásokat. A válaszadók 17 százaléka nem volt felkészülve arra, hogy biztosítsa folyamatainak környezeti fenntarthatóságát. 15 százalékuk a dokumentumok auditálását sem látta teljesen biztosítottnak.

“Olyan megoldásra volt szükségünk, amely segítségével hatékonyan menedzselhetjük kritikus dokumentum folyamatainkat, pénzt takaríthatunk meg, csökkenthetjük a környezeti hatásokat és emberi erőforrásokat szabadíthatunk fel. A választásunk a Ricoh i-Invoicing szolgáltatására esett melynek segítségével az összes beszállítói számlát egyszerűen kezelhető elektronikus formátumba tudjuk konvertálni,” mondta Xavier Morros, a Dalkia SSC igazgatója.

“Az i-Invoicing implementációja nem igényelt nagy volumenű beruházást. Mivel a Ricoh képes volt a meglévő megoldását a mi cégünkre szabni, mi csak azokért a szolgáltatásokért fizetünk, amit valóban használunk is. A vállalatunk folyamatosan növekszik, és a Ricoh-ban olyan partnerre találtunk, akiről tudjuk, hogy képes velünk növekedni és a jövőbeli igényeinket is kielégíteni.” fűzte hozzá Xavier.

További előny a Dalkia számára az, hogy a megoldás teljes mértékben skálázható, így ha a cég és a számlák mennyisége növekszik, a Ricoh anélkül tudja kezelni a növekedést, hogy a Dalkia-nak újabb alkalmazottakat kellene felvennie. A régebbi számlák archívuma – a Ricoh i-Invoicing felhőjén keresztül – bármikor elérhető, így biztosítva az üzletmenet folytonosságát. A Ricoh az egyetlen szolgáltató a szektorban, amely rendelkezik az ISO27001 információbiztonsági szabvány szerinti tanúsítvánnyal.

Tekintse meg az esettanulmány videót, vagy tudjon meg többet a Ricoh i-invoicing szolgáltatásáról.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére