A Ricoh festékei kivonhatóak a papírból az újrahasznosítás során

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh festékei kivonhatóak a papírból az újrahasznosítás során

Düsseldorf, drupa 2012. május 3-16. - A Ricoh digitális színes nyomdagép portfóliójának három készüléke is (Pro™ C901 Graphic Arts Edition, a Pro™ C651 és Pro™ C751) eleget tett a European Recovered Paper Council (ERPC) festékeltávolítási kritériumainak, ezért megkapta a nemzetközi Deinking Industry (INGEDE) tanúsítványát. A technológia lehetővé teszi a papír újrahasznosító üzemeknek, hogy feldolgozzák a Ricoh színes nyomdagépeiből származó nyomott papírokat, továbbá a Ricoh eszközöket használó vállalatok mostantól még fenntarthatóbb nyomdai szolgáltatásokat tudnak kínálni.INGEDE cer

A Ricoh idén februárban ugyancsak a fenntarthatóság jegyében jelentette be a Szén-dioxid Semleges Nyomtatási Programját. A programot kifejezetten a nyomdaipari szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások számára hozták létre. A kezdeményezés célja, hogy ezek a vállalatok a program segítségével képesek legyenek csökkenteni az eszközeinek használatából fakadó környezeti hatásokat, és szén-dioxid semleges szolgáltatásokat kínálhassanak ügyfeleiknek.

A vállalat bejelentése alapján maga a Ricoh is a saját programja segítségével semlegesíti a 2012-es drupa kiállításon történő nyomtatásból keletkező szén-dioxid kibocsátást. A világ legnagyobb nyomdaipari kiállításán a Ricoh nagyrészt 100%-ig újrahasznosított papírt fog használni. A papírhulladékot a cég partnere az Arjowiggins Graphic fogja újrahasznosításhoz összegyűjteni a kiállítás után.

„A Ricoh-nál hisszük, hogy a fenntarthatóság felé való elhivatottságunk sorsdöntő az iparágunk és az egész bolygó szempontjából. Ezért vállalatunk mára a világ egyik vezető szállítója az olyan eszközöknek és megoldásoknak, amelyek lehetővé teszik a felelős, és környezetbarát nyomdai vállalkozások üzemeltetését.” – mondta el Graham Moore európai üzletfejlesztési igazgató.

A Ricoh-t a 2012-es drupa 8a csarnokában találhatja meg május 3. és 16. között.

Hírekért és frissítésekért keresse fel a www.ricoh.hu/drupa2012 weboldalt vagy kövessen minket Twitter-en: www.twitter.com/ricohEUBdriver

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére