A Ricoh növeli az IT szolgáltatások színvonalát

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh növeli az IT szolgáltatások színvonalát

A Ricoh Steve Saitomegvásárolja a németországi IT szolgáltatásokat nyújtó ADA vállalatot.

Budapest, 2012. július 12. – A Ricoh Europe Holdings PLC bejelentette, hogy befejeződött  az ADA cég tulajdonátadása-átvétele – A Das SystemHaus GmbH (ADA) a Ricoh Deutschland GmbH német leányvállalata.

Az ADA Németország egyik vezető IT szolgáltatója, több mint 20 évnyi szakértelemmel.  Ennek megvásárlásával a Ricoh részben erősíteni kívánja a szolgáltatások infrastruktúráját, növelve az üzleti szempontból létfontosságú dokumentumfolyamatok és IT szolgáltatások optimalizálásának globális támogatását az eszközök és szakértelem együttes segítségével. A Ricoh IT szolgáltatásai jelenleg a kis- és középvállalkozásokra fókuszál, melyek a Ricoh vállalatra bízzák az IT infrastruktúrájuk kezelését.

Az ADA és a Ricoh egymást erősítő stratégiai partnerek. Mindkettőnek több azonos együttműködő vállalattal volt már munkakapcsolata. Erőik egyesítésével a közös ügyfelek élvezhetik annak előnyét, hogy az összes IT- és dokumentumkezelő igényeinek kiszolgálásán egyesített szervezetként munkálkodnak. Ezenkívül, az ADA alkalmazottainak szakértelmével kibővülve, a Ricoh tovább gyorsíthatja a németországi középméretű piaci terjeszkedését az IT szolgáltatások területén; valamint a nagyobb vállalkozások felé is növelni tudja kínálatát.
A Ricoh ezzel a többi európai térség felé is kiterjesztheti szakértelmét. Ezenfelül elősegíti a Ricoh kínálatának bővítését például a Managed Document Services (MDS), az IT szolgáltatások, a kiszervezett dokumentumfolyamatok és új üzletágak terén, amelyek a Ricoh globális bevételeinek 25%-át fogja eredményezni 2013. márciusára.

A két szervezet közös értékei közé tartozik a termék életciklus-menedzsment  területe, az ADA újraértékesítési programja és a Ricoh teljesen zöld iroda megoldása (Total Green Office Solutions). A sikeres vételt követően az érdekeltek és az alkalmazottak szintén előnyt kovácsolhatnak a megnövelt tudásanyag megosztásával és a két vállalat bevált gyakorlati alkalmazásaival.

Steve Saito, a Ricoh elnök-vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál az ADA elkötelezett és képzett alkalmazottainak csatlakozása Ricoh csoporthoz. Mindannyian arra összpontosítunk, hogy teljeskörű szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, valamint, hogy támogassuk azok technológiai és dokumentumkezelési folyamatait. Célkitűzésünk is azonos: biztosítsuk ügyfeleink számára a munkafolyamatok még hatékonyabb módjának elérését, hogy ezzel kedvezően befolyásolhassák saját ügyfélkapcsolataikat és üzleti jövőképüket.”

A Ricoh Germany történetében már voltak pozitív hatású egyesülések. A közelmúltban vásárolta meg a kihelyezett dokumentum feldolgozással, kihelyezett üzletfejlesztéssel, direkt mail szolgáltatással és nyomdaipari vállalkozással foglalkozó Georg Kohl nevű céget. Ezzel a Ricoh szintén növelni tudja szolgáltatástámogatását Európán belüli ügyfelei számára.

Az ADA vállalatnak több mint 20 éves tapasztalata van az IT szolgáltatás támogatásában. Az ügyfelek partnereként elősegíti azok saját IT rendszerük megvalósítását és irányítását. Ezek a szolgáltatások lefedik az összes üzleti IT infrastruktúra irányításához szükséges eszközt – az alapkoncepciótól kezdve, egészen a tényleges megvalósulásig. Ennek kínálatába tartozik az újraértékesítés, a field és site szolgáltatások, az ügyfélszolgálat, az előállítási költségkalkuláció, a beszerzések szervezése valamint a szoftvertelepítés és értékesítés projektirányítással. A szervezett IT szolgáltatások az adatközpont támogatását, a hálózati-, szerver- és tárolási szolgáltatások támogatását is magukban foglalják, emellett a biztonsági szolgáltatások kiépítése és a (groupware) csoportszoftver megoldások kivitelezése is beletartozik.

Kapcsolódó linkek
Ricoh IT szolgáltatások
Ricoh Managed Document Services
Ricoh Total Green Office Solutions

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Az ADA - Das SystemHaus GmbH -ról 

  • Alapítva: 1987 

  • Székhelye: Willich, Németország (10 fiókirodával) 

  • Üzletág: IT infrastruktúra szolgáltatások, beleértve az újraértékesítési megoldásokat , Field and Site 

  • Szolgáltatások, ügyfélszolgálat, előállítás költségkalkulációja, beszerzés szervezése és szoftvertelepítés, értékesítés projektirányítással; Service Desk, product evaluation, purchase management and software installation, distribution with project management stb. 

  • Alkalmazottak száma: kb. 620 fő 

  • Eladás: 122 millió euró (2011. pénzügyi évben) 

Oldal tetejére