A Ricoh válasza Amerika „konfliktus-ásványokkal” kapcsolatos szabályozásaira

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh válasza Amerika „konfliktus-ásványokkal” kapcsolatos szabályozásaira

Budapest, 2012. szeptember 19.  – Az amerikai egyesült államokbeli Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) 2012. augusztus 22-én elfogadta a Dodd-Frank törvény 1502. szakaszában említett Wall Street reformját és fogyasztóvédelmi programját, az úgynevezett „konfliktus-ásványokra” vonatkozó óvintézkedéseket. Ez a szabályozás előírja, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaságból és a szomszédos országokból nyersanyagokat (*1) beszerző vállalatoknak nyilatkozniuk kell arról, milyen intézkedésekkel biztosítják, hogy az ásványkincs-vásárlásukból származó bevételekből ne részesüljenek emberi jogsértéseket elkövető fegyveres csoportok.

A Ricoh Csoport fontosnak tartja a „konfliktus-ásványok” problémáját(*2) a társadalmi felelősségvállalás szempontjából, és folyamatosan javítani kívánja a beszállítói láncok és azok kereskedelmi partnereinek átláthatóságát; valamint biztosítani kívánja az ásványi anyagok kitermelésének legitimását. A Ricoh a "Responsible Minerals Trade Working Group" tagjaként -  amely munkacsoportot a Japan Electronics and Information Technology Industries Association (JEITTA) alapította 2012 májusában -, részt vesz az egész világot behálózó szállítói láncban. E munkacsoport a szabályozásoknak megfelelően működik, felölelve a Ricoh világpolgári elkötelezettségének minden aspektusát.

Kapcsolódó link:
JEITA Responds to Conflict Minerals Provision of the U.S. Dodd Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act

(*1) kolumbit-tantalit, ónérc, arany, wolframit vagy annak származékai. Elsődleges származékok a tantalum, az ón és a volfrám
(*2) bizonyos ásványok bányászatának bevételeiből fegyveres csoportok fenntartása


 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére