Az európai kormányzatok 40 milliárd eurót tudnának megspórolni: i-invoicing

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Az európai kormányzatok 40 milliárd eurót tudnának megspórolni: i-invoicing

London, 2012. május 8. A Ricoh Europe, az irodai megoldások, a dokumentumkezelés- és a nyomdaipari megoldások specialistája Európa-szerte sürgeti a közszférák testületeit (egy frissen közzétett tanulmányával is alátámasztva) az elektronikus számlázás bevezetésére, mellyel a kormányok - a digitális gazdaság további ösztönzése és az elektronikus számlázásra való áttérés esetén - évente legalább 40 milliárd eurót tudnának megtakarítani.

Az ezzel kapcsolatos adatok a Ricoh által szponzorált Billentis friss jelentésében szerepelnek, mely rávilágít arra, hogy a közszféra az egyik legnagyobb szektor az előállított számlamennyiség szempontjából vizsgálva. Becslések szerint az összes cég 45-65 százaléka valamilyen üzleti kapcsolatban áll ezen szektorral (termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás).

A jelentés további megállapítása szerint: míg az üzleti vállalkozások és a kormányzatok elektronikus formában küldött számlái 2011-hez képest ez évben várhatóan 30 százalékkal fognak növekedni, a hathatós áttörés még mindig várat magára. Valószínűsíthetően a számlák csupán kb. 18 százalékát küldik majd elektronikus módon. Azonban az Európai Bizottság célja az, hogy 2020-ra ez legyen a számlázás legelterjedtebb módja, illetve, hogy az európai digitális menetrendbe ágyazva elhárítsa az elektronikus számlázás széleskörű alkalmazásának akadályát.

“Azzal együtt, hogy Európa gazdasága még mindig a regenerálódás folyamatában van, és a kormányzatok folyamatosan keresik a megtakarítások új módozatait, az elektronikus számlázás magától értetődő választás” – mondta Martin Hurley, a Ricoh Europe alelnöke és az Outsourcing Services (kiszervezett szolgáltatásokkal foglalkozó) részlegének vezérigazgatója.“ – Azonban tudatában vagyunk annak, hogy széles körű bevezetésének fő akadálya a még túlsúlyban lévő papíralapú számlázási rendszerről elektronikusra való áttérés irányítása és megszervezése. A számtalan beszállítóval és helyi lakossal üzleti kapcsolatban álló közszféra számára kiemelt fontosságú, hogy bármilyen változás jól megtervezett és kommunikált, illetve szervezett legyen. Olyan partnerrel kell együttműködnie, aki támogatni tudja a papírról a digitális módra történő átállást, és segíteni tudja a digitális menetrendben szereplő célkitűzések elérésében, egy intelligensebb munkamódszer előnyeihez való juttatásában.

A Ricoh intelligens számlázási szolgáltatását mind a köz-, mind a magánszféra számára tervezte azért, hogy elősegítse e szervezetek digitális gazdaságból származó előnyeinek kihasználását. A Billentis jelentése szerint ez lehetővé teszi a papír-alapú és digitális formátumú számlázások egyidejű és könnyű kezelését azonos platformon belül, mely egyben költségmegtakarítást is jelent. A teljes szolgáltatás –  papír-alapú vagy elektronikus számlázás, illetve ezek kombinációjának kezelése – a Ricoh Document Process Outsourcing  (a dokumentumszolgáltatások kiszervezésével foglalkozó részlege biztosítja).

Számolja ki, hogy mennyit takaríthat meg az elektronikus számlázásra való áttéréssel! Ehhez látogasson el oldalunkra: http://www.ricoh-europe.com/i-invoicing 

A jelentésben szereplő egyéb fő megállapítások:
• Globálisan csupán a számlázások 5 százaléka történik elektronikus formában.
• Minél nagyobb egy szervezet, annál kisebb a valószínűsége az aktuális számlamennyiség nyomon követhetőségének.
• A számlák 10-15 százalékához szükséges emlékeztető, megnövelve a ráfordított összes időt, illetve a számlafeldolgozás költségét.
• A manuálisan elkészített számlák 10 százaléka tartalmaz hibát.
• Általánosságban a számlákat hatszor másolják le.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére