A Ricoh a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé került az egymást követő kilencedik évben is

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé került az egymást követő kilencedik évben is

Budapest, 2013. január 30.  — Shiro Kondo, a Ricoh Company Ltd. ügyvezetője bejelentette, hogy a Ricoh-t idén kilencedik alkalommal választották be a “Világ 100 legfenntarthatóbb vállalata” közé. A 2013-as Global 100-at a Davos-ban, Svájcban tartott éves World Economic Forum keretein belül hirdették ki. Az elismerés azokat a vállalatokat illeti meg, amelyek a leginkább prosperálnának egy „tiszta kapitalizmus” alapú gazdasági környezetben. A tiszta kapitalizmus szociális, gazdasági, ökológiai előnyöket és költségeket foglal magába. Továbbá azt jelzi, hogy egy szervezet tisztában van cselekedeteinek teljes hatásával.

Mariko Azuma, a Ricoh CSR divízió igazgatója szerint: “A Ricoh megtalálható a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatának listáján, annak 2005-ös létrehozása óta. Egy ilyen elismerés remek megerősítés a Ricoh és alkalmazottaink felé, hogy a fenntartható üzleti működtetés felé tett lépéseink valóban számítanak. A díjat megítélő bizottság három területen is elismerte eredményeinket: az első a forrás menedzsment, amely területen továbbra is mindent megteszünk a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében. A második a pénzügyi menedzsment, ahol külön kiemelték innovatív megközelítésünket. A harmadik pedig az alkalmazott menedzsment, ahol a hangsúly a biztonságon és a diverzitáson van.” 

A Ricoh elkötelezte magát amellett, hogy a 2000. évi szinthez képest 2050-re 87,5 százalékkal csökkenti CO2 kibocsátását, valamint hogy ügyfeleinek is segít csökkenteni környezeti hatásaikat. A Ricoh ezt a Teljes Zöld Irodai Megoldások (Total Green Office Solutions) programján keresztül igyekszik elérni, mely számos terméket és megoldást kínál nagy és kis vállalatoknak egyaránt.

A világ 100 legfenntarthatóbb vállalat a világon a létező legkiterjedtebb vállalati fenntarthatósági értékelés. Világszerte 4000 vállalat közül választják ki a 100 legfenntarthatóbbat.  A tekintélyes díj a Ricoh fenntarthatóságért tett törekvéseinek elismerése.

Szintén ezen törekvések sikerességének bizonyítéka, hogy a Ricoh-t az egymást követő kilencedik évben is elismerte az FTSE4Good Index sorozat, valamint a globális konzultációs vállalat, a Deloitte is elismerte a Ricoh-t, mint az olyan globális vállalatok egyikét, amely készen áll a „green and inclusive economy”, azaz a zöld és fenntartható gazdaságra. Továbbá Európában a Ricoh megkapta az Eco-Enterprise Innovation Award díjat, és Ian Winham, a Ricoh Europe informatikai és gazdasági vezetője elnyerte a 2012 Chief Sustainability Officer Award díjat. Mindkét díj a Ricoh új hatékony és fenntartható IT infrastruktúrájának elismerése.  Valamint a Ricoh Europe Privát Felhő infrastruktúrája elnyerte a Green IT Awards 2012-es az ‘Év projektje’ díjat.

Ha többet szeretne megtudni a Ricoh fenntarthatósági elveiről, látogassa meg az itt linkelt weboldalt vagy töltse le a Ricoh globális fenntarthatósági jelentését erről a linkről.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére