A Ricoh bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (DJSI)

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (DJSI)

Az ágazaton belül a legjobb elismerést kapta az „innováció menedzsment”, „a terméktámogatás” és a „digitális integráció” kategóriában

DJSIBudapest, 2013. október 10. — A Ricoh Europe bejelentette, hogy bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (Dow Jones Sustainability Indices - DJSI), valamint az ágazat három kategóriájában a legjobb pontszámot érte el: „innováció menedzsment”, „a terméktámogatás” és a „digitális integráció” kategóriákban.

A Dow Jones és a RobecoSAM Group által összeállított DJSI volt az első átfogó fenntarthatósági index, mely a cégek vállalati fenntarthatóságát a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontjai alapján értékelte. Ennek feldolgozásához a legszigorúbb feltételek mellett, számos kérdés és részletes információ megléte szükséges.

Ebben az évben a DJSI világszerte 2500 vállalat felülvizsgálatát végezte el, majd 333 vállalatot választott ki a DJSI világindex számára. A Ricoh-t vezető szerepet betöltő vállalatként ismerték el a számítógép és a perifériák, illetve az irodai elektronika ágazattal is kibővítve, a DJSI világ és a DJSI ázsiai / csendes-óceáni indexben, 2013-ban.

A Ricoh vállalat társadalmi és környezetvédelmi közreműködésével egy sokkal fenntarthatóbb társadalom megvalósítására törekszik, mindemellett célja, hogy elnyerje és egyben fokozza az ügyfelek és az érdekeltek bizalmát. A globalizációval járó társadalmi problémák egyre bonyolultabbak és változatosabbak. A társadalmi körülmények megváltozása az üzleti vállalkozások számára is változásokat jelentenek. A vállalatoktól jelentős társadalmi hozzájárulást várnak el a gazdasági értékteremtés mellett. A Ricoh elgondolása szerint ezek a vállalati erőfeszítések innovációt és értéknövelést teremtenek.

A Ricoh-t tizedik alkalommal is elismerte a Szén-dioxid Kibocsátás Közzétételi Projekt (Carbon Disclosure Project), FTSE4Good Index Series, valamint az Oekom vállalati felelősségvállalás rangsora, ami a világon a négy leghitelesebb értékelés közé tartozik.  Ezen felül az Ethisphere Institute öt egymást követő évben a világ legetikusabb vállalatai közé rangsorolta, valamint már kilencedik alkalommal került a "Világ 100 legfenntarthatóbb vállalata” közé.

A Ricoh Vállalat fenntarthatósági kezdeményezéseiről itt olvashat: www.ricoh.hu

1 http://www.unepfi.org/fileadmin/documents/if_you_ask_us.pdf 
2 Közvélemény-kutatás - http://www.sustainability.com/library/polling-the-experts-2012

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére