A Ricoh tanulmány szerint a dokumentumbiztonsággal kapcsolatos kihívások figyelmen kívül hagyása veszélyeknek teszi ki az európai pénzügyi szolgáltató vállalatokat

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh tanulmány szerint a dokumentumbiztonsággal kapcsolatos kihívások figyelmen kívül hagyása veszélyeknek teszi ki az európai pénzügyi szolgáltató vállalatokat

Carsten Bruhn_v1Budapest, 2013. április 10. — A Ricoh Europe által publikált tanulmány rámutat arra, hogy az egyre inkább szabályozott és digitálissá váló üzleti környezet hatására az európai pénzügyi szolgáltató cégeket egyre inkább aggasztja dokumentumaik biztonsága. A pénzügyi szolgáltatások szektorából kikerülő válaszadók kevesebb, mint fele (47%) gondolja úgy, hogy a dokumentumbiztonság jobb, mint 2009-ben volt. Sőt, több mint negyedük (26%) szerint még romlott is a helyzet. Továbbá, mindössze harmaduk képes teljes mértékben auditálni a dokumentumokhoz történő hozzáféréseket, így a legtöbb esetben nincs kontroll alatt tartva, hogy ki férhet hozzá a potenciálisan szenzitív információkhoz. Mindezt úgy, hogy a válaszadók 63%-a rendelkezik dokumentum kockázatmenedzsment célokkal.*

Ezek az eredmények olyan időben születtek, amikor a piacon - ami tradicionálisan az információ feldolgozás manuális és papír alapú megközelítésére támaszkodott - a folyamatosan növekvő információmennyiség miatt egyre nagyobb a nyomás. Továbbá, az ügyfeleknek egyre nagyobb az igénye a digitális csatornákon keresztül történő kapcsolattartásra, valamint az iparágnak lépést kell tartania az új technológiákkal. A pénzügyi szolgáltató szektorban a dokumentum folyamatoknak a komplex nemzeti és nemzetközi szabályozásoknak is meg kell felelniük, amik egyre inkább megkövetelik a dokumentum folyamatok átláthatóságát, a szigorúbb riportálást és az átfogó auditok lehetőségét.

“A pénzügyi szolgáltatási szektorban – sokkal inkább, mint más iparágakban – a digitális és a papíralapú dokumentumok egyre inkább összeütközésbe kerülnek, mivel a szabályozások változásai és a fejlődő ügyfélszokások arra kényszerítik a szervezeteket, hogy újragondolják a kritikus információk menedzselésének módszereit.” mondta Carsten Bruhn, ügyvezető igazgatóhelyettes, Ricoh Europe. “Az összes iparág közül ez az egyik legjobban szabályozott szektor, mégis nehezen felelnek meg a résztvevők a dokumentum biztonsággal kapcsolatos kihívásoknak. Ez is rávilágít arra, hogy az utóbbi időben mennyire bonyolulttá vált a dokumentum folyamatok hatékony menedzsmentje.”

A tanulmány arra is rávilágít, hogy bár a szektorban az ügyfélkiszolgálás kulcsfontosságú megkülönböztető tényező, a pénzügyi szolgáltató cégek csak kis részének sikerült biztosítaniuk azt, hogy dokumentum folyamataik elősegítsék az ügyfélérzékenység javítását (26%), az ügyfélmegtartást (35%) és az új ügyfelek szerzését (36%).

“A zökkenőmentes működés érdekében az ügyfélkapcsolati tevékenységek – ideértve a marketinget, számlázást, szolgáltatást és támogatást – mindegyike nagyban támaszkodik a dokumentum folyamatokra. Ha ezek a folyamatok nem működnek megfelelően, az ügyfelek elpártolhatnak, és ami még rosszabb, a vállalat rossz hírét kelthetik. A pénzügyi szolgáltatási szektor vállalatainak alaposan át kell vizsgálniuk ezeket a digitális és papír alapú folyamatokat, hogy meggyőződhessenek azok hatékonyságáról, agilitásáról és biztonságosságáról. Ha ezt megteszik, lehetővé teszi számukra azt, hogy gyorsan férjenek hozzá pontos információkhoz, ami új ügyfeleket vonzhat be és biztosíthatja azok lojalitását.” mondta Bruhn.

A Ricoh Document Governance Index 2012 tanulmány, amelyet a Coleman Parkes Research készített a Ricoh megbízásából, rávilágít arra, hogy az új technológiák milyen hatással vannak az európai szervezetek – ideértve a pénzügyi szervezeteket is – információkezelési szokásaira.

Tudja meg a kérdőív kitöltésével, hogy üzleti folyamatai mennyire kapcsolódnak egymáshoz, vagy töltse le a kutatássorozatot.


* A Ricoh Document Governance Index 2012 tanulmányt a Ricoh Europe megbízásából a Coleman Parkes Research készítette 2012 szeptemberében.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

A Document Process Imperative elnevezésű kezdeményezésről 

A Ricoh Document Process Imperative egy folyamatban lévő kezdeményezés melynek célja az új dokumentum feldolgozási paradigmák népszerűsítése, mely segítségével a vállalatok kiaknázhatják kollektív bölcsességüket. A kezdeményezés kutatásokat támogat és forrásokat biztosít, amik a Ricoh dokumentumfolyamat szakértelmét kombinálják a piaci látnokok, partnereink és ügyfeleink tudásával. A tapasztalatok, melyeket ezek a munkák biztosítanak, segíthetnek a vállalatoknak átalakítani üzleti folyamataikat, így növelve produktivitásukat és csökkentve költségeiket.

A Ricoh egyedülálló eszközökkel rendelkezik ahhoz, hogy ügyfelei egy átfogó stratégiát kialakítva fejleszthessék dokumentumfolyamataikat a menedzselt dokumentumszolgáltatáson keresztül, s ezáltal bevétel növekedést realizálhassanak.  Ezekről bővebben itt tájékozódhat: Ricoh Global MDS (www.ricoh.com/mds).

Oldal tetejére