A Ricoh folytatja “Ricoh Global Eco Action” sorozatát

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh folytatja “Ricoh Global Eco Action” sorozatát

Budapest, 2013. május 30. — A Ricoh a június hónapot “Ricoh Global Eco Action Month”-ként pozícionálja, mely során az egész világon a csoport dolgozói széleskörű környezetvédelmi tevékenységekben vehetnek részt. Ennek részeként június ötödikén, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapján a Ricoh lekapcsolja az összes hirdetőtáblájának megvilágítását. Ez alól kivételt képeznek a New-York-ban, Sydneyben és Londonban található 100%-ig fenntartható környezetbarát hirdetőtáblák.

A “Ricoh Global Eco Action” 2006-ban kezdődött azzal a céllal, hogy növelje a Ricoh csoport dolgozóinak környezettudatosságát. A 8. “Ricoh Global Eco Action” témája “GONDOLKOZZ ÉS CSELEKEDJ. Gondolkozz és cselekedj önállóan.” A munkavállalókat bátorítjuk, hogy egyénileg fordítsanak nagyobb figyelmet az energiatakarékosságra otthon és a munkahelyükön is, valamint, hogy részt vegyenek környezetvédelmi eseményeken. Ezekre az eseményekre poszterekkel, e-mailekkel, valamint a Ricoh intranet és a Facebook segítségével hívjuk fel a figyelmet.

Környezetbarát elektronikus hirdetőtáblák
A “Ricoh Global Eco Action,” keretén belüli hirdetőtábla lekapcsolása alól kivételt képeznek a környezetbarát hirdetőtáblák. A Ricoh környezetbarát hirdetőtáblái kétféle természetes forrásból nyerik az energiát és csak akkor világítanak, ha kellő mennyiségű energiát gyűjtöttek össze, ezzel demonstrálva a Ricoh hosszú távú elkötelezettségét a fenntartható társadalom megvalósításáért. A kísérleti megvilágítás 2009 áprilisában kezdődött, az első ilyen a Times Square-en, New York-ban elhelyezett hirdetőtábla, majd 2010-ben további hirdetőtáblák kerültek felállításra Londonban és Sydneyben. A három hirdetőtábla által együttesen generált energia átlagosan 150 000 Wh naponta.

A Ricoh környezetmenedzsment megközelítése túlmutat az előírt követelmények teljesítésén, azáltal, hogy kombináljuk az ökológiai érdekeket az üzlet stratégiával, így küzdve egyszerre a környezet megóvásáért és a profitabilitásért. A Ricoh magas szintű fenntarthatósági célokat tűzött ki maga elé, melyeket úgy tervez elérni, hogy csökkenti saját és ügyfelei környezetre gyakorolt hatásait.

A „Ricoh Global Eco Action” sorozatban - melynek kiemelt dátuma június 5. - a Ricoh Hungary Kft. is aktívan részt vesz, ennek értelmében június 4-én 16 órakor lekapcsolja a XIII. ker. Váci út 135-139./B. épületi irodáján a kültéri homlokzati logóját, melyet június 6-án 16 órakor kapcsol vissza. Emellett június 5-én a Ricoh Hungary Kft. ösztönzi alkalmazottait a biciklivel való munkába járásra valamint munkavállalóink fokozottan odafigyelnek a lámpák és más elektromos eszközök leoltására minden helységben.

 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére