Az információ megosztás elengedhetetlen az európai egészségügyi célok teljesítéséhez

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Az információ megosztás elengedhetetlen az európai egészségügyi célok teljesítéséhez

Carsten Bruhn_v1Budapest, 2013. május 6. — A Ricoh Europe által publikált tanulmány szerint az egészségügyi szakemberek 81%-a mondja azt, hogy szervezetük olyan új technológiákba ruház be, amik növelik a produktivitást és lehetővé teszik a távoli munkavégzést. Ugyanakkor csak kétötödük (41%) mondta azt, hogy sikeresen vették a belső információ megosztás akadályait, és kétharmaduk (62%) gondolja úgy, hogy az információ megosztás ugyanolyan, vagy rosszabb, mint 2009-ben volt. Ezek a számok rávilágítanak azokra az információ megosztási kihívásokra, amikkel az egészségügyi szektor szembesül, miközben igyekszik elérni az Európai Bizottság által kitűzött hatékonyságnövelési célokat.

Ezek az eredmények a „A New Perspective: Ricoh Document Governance Index 2012”, független tanulmányból származnak, amelyet a Coleman Parkes Research készített a Ricoh Europe megbízásából. A felmérés friss rálátást biztosít az oktatási, jogi, energetikai, egészségügyi, állami, kereskedelmi, gyártó és pénzügyi szektorokban kezelendő üzletileg kritikus dokumentumfolyamatok menedzselésébe. Az egészségügyben ezek a folyamatok minden területet lefednek a pénzügytől a HR-en keresztül a betegek adataiig és a gyógyszerfelírásokig.

Az Európai Bizottság „Social Investment Package for Growth and Cohesion” programja, ami 2013. február 20.-án indult, világosan megköveteli az egészségügyi rendszerek teljesítménynövelését elősegítő jogos innováción és fejlesztői eszközökön keresztül elérendő költséghatékonyságot, ami számos egészségügyi intézmény számára komoly kihívást jelent. A válaszadók 95%-a szerint a kezelendő információk növekvő mennyiségét kezelni kell, hisz hatással van a munkamódszereikre. Továbbá, az egészségügyi szakemberek több mint fele (51%) szerint a bevezetett együttműködést elősegítő eszközök az üzletileg kritikus dokumentumok kezelését tovább nehezítették.

A technológiai beruházásokkal támogatott hatékony információ megosztó folyamatok akkor tudnak jelentős hatékonyságnövelést elérni, ha azokat integráljuk a már meglévő rendszerekhez. Carsten Bruhn, a Ricoh Europe ügyvezető igazgatóhelyettese szerint, “Most, hogy az Európai Bizottság az egészségügyi rendszerek költséghatékonyságának elérését tűzte ki célul, elengedhetetlen, hogy a szektor vezetői a technológiai beruházásokat és az információ megosztó eszközök beszerzését tervezett és integrált megközelítéssel végezzék.”

A folyamat innováció szükségességét még jobban kiemeli az a tény, hogy a felmérésben résztvevők 78%-a szerint szervezetük azelőtt ruház be új technológiákba, hogy megismernék a már meglévő eszközök teljes funkcionalitását. Továbbá, a beszerzéseket követően az operatív szinten működő egészségügyi alkalmazottak 32%-a nem kap teljes körű oktatást az új technológia bevezetésekkor. Végül, az új technológiák, mint pl. a táblagépek, a válaszadók 38%-a szerint csak még komplikáltabbá tették az üzletileg kritikus információk kezelését.

Az optimalizált technológia előnyei igen széles skálán mozoghatnak. Erre lehet példa a Katholische Hospitalvereinigung Weser-Egge (KHWE) német kórházcsoport, akik a Ricoh segítségével bevezettek egy elektronikus egészségügyi nyilvántartási rendszert. A rendszer bevezetése óta csökkent a papíralapú dokumentumok száma, javult a hozzáférés az információkhoz, nőtt a biztonság, s ennek eredményeképp a betegellátás színvonala is megnövekedett.

Bruhn hozzátette: “Mind az Európai Bizottság, mind az európai egészségügyi szektor felismerte, hogy a technológia segítségével elért hatékonyabb információ megosztással növelhetjük a szolgáltatások színvonalát. A szektor vezetőinek az a feladata, hogy hatékonyan auditálják és optimalizálják a dokumentumfolyamatokat annak érdekében, hogy azok jobban megfeleljenek az üzletileg kritikus igényeknek. Az ilyen lépések jelentős előnyöket hordoznak magukban és nagyban támogatják az egészségügyi szakértőket, hogy Európa-szerte javíthassák az egészségügyi ellátás színvonalát.”

A kérdőív kitöltésével tudja meg, hogy üzleti folyamatai mennyire kapcsolódnak egymáshoz, vagy kérem, töltse le a kutatássorozatot.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

A Document Process Imperative elnevezésű kezdeményezésről 

A Ricoh Document Process Imperative egy folyamatban lévő kezdeményezés melynek célja az új dokumentum feldolgozási paradigmák népszerűsítése, mely segítségével a vállalatok kiaknázhatják kollektív bölcsességüket. A kezdeményezés kutatásokat támogat és forrásokat biztosít, amik a Ricoh dokumentumfolyamat szakértelmét kombinálják a piaci látnokok, partnereink és ügyfeleink tudásával. A tapasztalatok, melyeket ezek a munkák biztosítanak, segíthetnek a vállalatoknak átalakítani üzleti folyamataikat, így növelve produktivitásukat és csökkentve költségeiket.

A Ricoh egyedülálló eszközökkel rendelkezik ahhoz, hogy ügyfelei egy átfogó stratégiát kialakítva fejleszthessék dokumentumfolyamataikat a menedzselt dokumentumszolgáltatáson keresztül, s ezáltal bevétel növekedést realizálhassanak.  Ezekről bővebben itt tájékozódhat: Ricoh Global MDS (www.ricoh.com/mds).

Oldal tetejére