Tekintélyes elismerést kapott a Meganews Magazines

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Tekintélyes elismerést kapott a Meganews Magazines

Budapest, 2013. december 19. — A Meganews Magazines – a világ első azonnali nyomtatással működő újságárusító vállalkozása – elnyerte a Cordial Business Awards Év üzleti modelljének versenyét (The Swedish Business Model Challenger of the Year). Ehhez az innovatív megoldáshoz a Ricoh szolgáltatja a nyomtatási technológiát.

A Cordial Business Awards 2013 két kategóriát díjazott: a legjobb üzleti modellt (“Best Business Model”) és a legjobb újító üzleti modellt (“Best Business Model Challenger”). A Meganews Magazines az utóbbi kategória győztese lett, a következő ajánlással: “Ez a cég egy új fejlesztésű üzleti modellen keresztül sikeresen valósította meg a hagyományos nyomtatott sajtóipar iparágának egy új, modernizált változatát. Az újságok széles skálájával és az azonnali nyomtatás technológiájával sikerült létrehozniuk egy egyénre szabott és környezetbarát, modern újságárusító szolgáltatást.

A szolgáltatás ugyan még “gyerekcipőben jár”, de a bevezetését követő pozitív visszajelzésekből arra lehet következtetni, hogy minden lehetőség adott az újságterjesztés forradalmasításához – Svédországban, majd szerte a világban. A beszállítókkal kötött sikeres megállapodásokkal, a globális elosztó hálózat elérésével és egy jól átgondolt értékteremtő ajánlattal a vállalat azt az elképzelését szeretné megvalósítani, amivel a nyomtatott újságot egy újragondolt formában tovább éltetheti.”. A Cordial Business Awards elnevezésű díjakat a sikeres üzleti megoldások elismerésének jeléül osztják ki, és a Cordial Business Alapkezelő Társaság az Affärsvärlden1 újságkiadóval együtt, valamint a NovaAgentum2 elnevezésű szakértői hálózat közreműködésével hozták létre.

A Meganews egy olyan újságárusító automata, mely internet-hozzáférésen keresztül biztosítja az adott újság kiválasztását, ami ezután a vásárlástól számítva 2 perc múlva megjelenik az automata kiadónyílásában. Ezt a berendezést Lars Adaktusson és Hans Adaktusson ötlete alapján, Bengt Adaktussonnal, a Meganews Sweden igazgatójával együtt fejlesztették ki. Lars Adaktusson, Meganews Sweden: “A Ricoh közreműködésével a Meganews egy új és izgalmas területet nyit meg a médiapiacon. Nagyon örülünk a díjnak.”

Tommy Segelberg, a Ricoh Svédország nyomdai üzletágának igazgatója hozzátette: “Igazán jó érzés annak tudatában lenni, hogy technológiánkkal hozzájárulhattunk a Meganews Sweden sikerességéhez, mely létrehozott egy teljesen új, díjnyertes üzleti modellt. Szeretnék gratulálni a Meganews Sweden vállalatnak.”

A Meganews a terjesztési költségek mellett a ki- és visszaszállítási szükségleteket is kiküszöböli, ami a kiadók számára szintén megtakarítást jelent. A Meganews újságárusító automatát már két helyen is üzembe helyezték: a stockholmi Mood Shopping Arcade bevásárlóközpontban és a göteburgi Landvetter repülőtéren. A közeljövőben szállodák, élelmiszer-áruházak, kórházak és bevásárlóközpontok területén is meg fognak jelenni ezek az automaták.

 

1 http://www.affarsvarlden.se/
2 http://agentum.se/

 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére