A Ricoh új nagy sebességű és kiváló képminőségű digitális színes nyomtatókat dobott az irodai piacra

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh új nagy sebességű és kiváló képminőségű digitális színes nyomtatókat dobott az irodai piacra

Ricoh_MPC6502SP_MPC8002SPBudapest, 2013. augusztus 1. — A Ricoh Europe bemutatta két új modelljét – a Ricoh MP C6502SP és a Ricoh MP C8002SP multifunkciós készüléket – a piacvezető irodai berendezések portfóliójaként és nagy teljesítményű nyomtatási megoldásaként. Ezeket a multifunkcionális berendezéseket a nagy példányszámú előállítást végző irodák, valamint a kisebb tervezőirodák és a nyomdai vállalkozások (CRD-k) számára tervezték; olyan felhasználók számára, akik kiváló minőségű nyomatokat szeretnének előállítani házon belül. Mind a színes, mind pedig a fekete-fehér nyomtatás maximális sebessége 80 lap/perc (MP C8002SP), ami tökéletes választás a professzionális dokumentumok, bemutatók, prospektusok és ajánlatok előállításához. Mindkét modell rendelkezik a legújabb VCSEL (Vertical-cavity surface-emitting laser) technológiával, és egy olyan újonnan kifejlesztett tonerrel, melyet a Ricoh nagyteljesítményű nyomtatóiban használnak. Továbbá, a sokoldalú és egyszerű papírkezelés elősegíti a vállalkozások munkafolyamatainak felgyorsítását és teljesítményük növelését.

„Ez a két új multifunkcionális eszköz jelentős előnyhöz juttatja felhasználóit a piaci versenyben” – nyilatkozta Yuuki Maruyama, a Ricoh termékmenedzsere. „Nyomtatási sebességükkel, páratlan képminőségükkel, valamint a rugalmas média-kezelésükkel biztosítják a professzionális nyomatok előállítását, illetve ezek széles körű alkalmazását egy vállalat marketing, kereskedői és más csoportjai számára.”

A Ricoh új fejlesztésű festékformulájával 10%-kal nőtt az MP C6502SP és az MP C8002SP modell színskálája. Ezen túlmenően a festéket alacsony hőmérsékleten fixálják, ami megfelel a Ricoh környezetvédelmi vezérelvének, hogy termékeinél folyamatosan csökkentse a káros környezeti hatásokat. Ehhez még hozzájárul a gyorsabb bemelegedési idő és a csökkentett energiafogyasztás.

A Ricoh innovatív VCSEL technológiájával szintén biztosítja a legkiválóbb képminőséget, akár 4800 dpi felbontásban, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a professzionális képek előállítását, pontos első-hátsó regisztrációval és egyenletes színalkalmazással.

A két új modell további jellemzője, hogy akár SRA3 méretű papírra is képes nyomtatni, és megjeleníti a nyomtatási vágójeleket, amelyek elengedhetetlenek a tervezők és grafikusok számára. A vállalkozások költséget takaríthatnak meg a több oldal egy lapra való nyomtatásával, valamint a befejező műveletek széles skálájával, amivel növelhetik az ügyfél rugalmasságot. Az olyan tulajdonságok, mint például a kereshető PDF funkció csökkentik a dokumentumok keresési idejét, vagy az igazolvány másolása, amivel egy igazolvány mindkét oldala, illetve más kisméretű eredetik oldalai a papír egy oldalára kinyomtathatók, jelentős idő- és papírmegtakarítást eredményez.

Az MP C6502SP és a MP C8002SP egyesíti a vezető technológiákat, mint például az új FS100 platform az EFI Fiery-től kezdve, a nagy teljesítményű, 1,86 GHz Intel processzoron át, a 2,5 GB memóriáig és az 640 GB HDD-ig – melyek mind a professzionális színkezelést és a gyors rippelést szolgálják a megnövelt produktivitás és az összetett nyomtatási feladatok érdekében.

A Ricoh új termékeivel biztosítja a multifunkcionális eszközök optimalizált termelékenységét és a rendelkezésre állását. Mindenki számára könnyű kezelhetőséget nyújt: a LED kijelzők lehetővé teszik a távfelügyelt műveleteket; a szinkronizált animációs utasítások a kezelőpanelen hasznos útmutatóul szolgálnak az üzemeltetők számára, amikor a nyomtatással kapcsolatos beavatkozásra van szükség. Ezen kívül mind a festék, mind pedig a papír menet közben is cserélhető illetve pótolható, ami segít fenntartani a termelékenységet.

„A mai versenykörnyezetben az irodáknak és a tervező vállalatoknak fontos, hogy megfeleljenek a szakmai és nyomdai szabványoknak, s hogy a különböző feladatok feldolgozása minél gyorsabbá váljon, amellett, hogy egyre szélesebb kínálatot nyújtsanak ügyfeleik számára” – nyilatkozta Maruyama. „A Ricoh MP C6502SP és MP C8002SP modelljei valóban felgyorsíthatják a munkafolyamatokat és a kiváló minőségű, házon belüli nyomtatási képességekkel még inkább megfelelhetnek a kihívásoknak.”

 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére