Bemutatkozik a Ricoh Pro™ 8100S termékcsalád

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Bemutatkozik a Ricoh Pro™ 8100S termékcsalád

8100Budapest, 2013. augusztus 16. — A Ricoh piacra dobott egy fekete-fehér digitális nyomdagép sorozatot nyomdai portfóliójának bővítéseként. A Ricoh Pro™ 8100S, Pro™ 8110S és a Pro™ 8120S monokróm rendszerek kihasználják a Ricoh díjnyertes nyomtatási technológiáit, melyek ideálisak a nyomdaüzemekben történő bérnyomtatások, a digitális nyomtatók és az adatközpontok számára. Ezek az új nyomdagépek a termelékenység és teljesítmény fokozására fókuszálnak a fekete-fehér nyomtatói piacon.

Peter Williams, a Ricoh Europe ügyvezető alelnöke és a Ricoh Europe digitális nyomdai üzletágának vezetője szerint: “Amíg folyamatosan nő a kereslet a színes nyomdai szolgáltatások iránt, a produktív és sokoldalú monokróm nyomtatás továbbra is az üzletileg kritikus alkalmazások széleskörűen felhasználható eszköze lesz (mint például a tranzakciós számlák, beszámolók, marketinganyagok, valamint egyéb különböző adatnyomtatási alkalmazások).

“A CRD-k célja, hogy javítsák hatékonyságukat, és a nyomtatószobákon keresztül a házon belüli nyomtatás felé növeljék a nyomtatási mennyiséget. Ennek eredményeként a sebesség, a minőség és a megfizethetőség elengedhetetlen, hogy megfelelhessenek a házon belüli ügyfelek igényeinek. A nyomdai üzleti vállalkozások vezetői számára kiemelten fontos a pontos számlázás, a minőség és megbízhatóság, valamint a fontos feladatok gyors elvégzése.”

A monokróm alkalmazások számára fontos képminőséget (pl. könyvek, tréning anyagok, műszaki kézikönyvek és számlák esetében) a Ricoh által kifejlesztett porlasztott festék biztosítja. Ennek a festéknek kisebb, kerekebb részecskéi egyenletesebb képminőséget eredményeznek. A Ricoh VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) technológiája 1200 x 4800 dpi felbontást tesz lehetővé, 40-sugárnyalábú lézersugártól a jobb regisztráció és a még pontosabb telítettség érdekében, ami élesebb szöveget és simább grafikákat eredményez.

A Ricoh Pro™ 8100S, Pro™ 8110S és a Pro™ 8120S modellek kimeneti sebességének maximális értéke 95, 110 illetve 135 oldal/perc, valamint a munkaciklusuk maximális értéke 3 millió. A szervezetek szeretnék digitalizálni fontos üzleti dokumentumaikat, ezért a Pro™ 8100S, Pro™ 8110S és a Pro™ 8120S modellek szintén rendelkeznek az egy beolvasással kétoldalas nyomtatásra képes automatikus lapadagolóval, a színes és fekete-fehér szkenneléshez egyaránt, mellyel percenként maximálisan 220 kétoldalas oldal nyomtatható.

Ezt az új sorozatot oly módon fejlesztették ki, hogy rendelkezzen a már bevált speciális funkciókkal, kezdve a Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts + alkalmazással, mely rugalmasságot és kiváló minőséget nyújt a monokróm nyomdai előállításhoz. Ezek közé tartozik a Ricoh Médiatár funkciója. A felhasználók számára ez a papírfajták és borítékok széles körű kihasználtságát teszi lehetővé – a Pro™ C901 Graphic Arts + alkalmazással és a Ricoh Pro™ C751 sorozattal összhangban –, ami egy sokkal kiegyensúlyozottabb munkafolyamatot és standardizált papírszabványokat biztosít mind a monokróm, mind pedig a színes platformokon. Ezenkívül a Ricoh indirekt képtovábbító egysége (Indirect Image Transfer Unit) még jobb képminőséget és árnyalatosságot eredményez szürkeárnyalatos nyomatás esetén. Kizárólag a Pro™ 8100S, Pro™ 8110S és a Pro™ 8120S modellek számára fejlesztette tovább a mechanikus regisztrációt a még pontosabb elülső és hátsó oldal regisztrációjához, kompenzálva ezzel bármely médiabővítést és a kétoldalas feldolgozás közbeni kontrakciót. Ez fontos a névjegykártyák, képeslapok, fényes felületű prospektusok, illetve más, regisztráció szempontjából kritikus, kétoldalas dokumentumok esetében.

Az olyan termékek befejező műveleteit, mint például a könyvek vagy útmutató esetén, a felhasználónak nem kell manuálisan, offline végigcsinálnia, mivel a Pro™ 8100S sorozat támogatja a sokoldalú inline befejező funkciókat, mint például a füzetkészítés, a spirálozás és a könyvkötés műveleteit. Ezek a berendezések rendelkeznek a GBC StreamPunch és a Plockmatic Bookletmaker funkcióval/egységgel, ami a hatékony és egyénre szabható inline befejező műveletek elvégzéséhez kiválóan alkalmas.

A Pro™ 8100S sorozatot úgy tervezeték, hogy teljes mértékben kihasználhassa a Ricoh TotalFlow szoftvermegoldását, amely magában foglalja a figyelemre méltó makeready, nyomtatás- és munkafolyamat menedzsmentet. Ez számos Ricoh nyomdai partnercég szoftverével integrálható, beleértve az NSI Output Managert, mely számtalan vállalati követelménynek megfelel, illetve a PTI MarcomCentralt, a marketing vagyonkezeléshez.
Williams hozzátette: “A növekvő kereslet és a termékek széles kínálata ellenére a digitális színes nyomdai környezet számára még mindig van igény a fekete-fehér nyomtatásra. A Ricoh elkötelezett, hogy továbbra is támogassa a piacot innovatív termékfejlesztéseivel, hogy még jobb minőséget és termelékenységet nyújtson ügyfelei számára, s hogy továbbra is bő választékát nyújtsa költséghatékony szolgáltatásainak, amivel elősegítheti az ügyfelek nyereségének további növekedését.”

További információkat a Pro™ 8100S fekete-fehér termelési rendszereiről valamint a Ricoh teljes nyomdai termékskálájáról és megoldásairól itt találhat: www.ricoh.hu.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére