Segítség egy szombathelyi gyermekkönyvtárnak

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Segítség egy szombathelyi gyermekkönyvtárnak

Budapest, 2013. május 9. — A Ricoh Hungary Kft. az „Infovilág” hírportál közérdekű információjára reagálva 2013. április végén a Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtárának támogatásába kezdett. A mecenatúra egyensúlyban van a Ricoh fenntarthatóság tekintetében alkalmazandó három „P” megközelítéssel: People, Planet and Profit – azaz emberek, bolygó és nyereség, mely szemlélet biztosítja a Ricoh üzleti modelljének fennmaradását és folyamatos tökéletesítését a CSR, valamint az üzleti és környezetvédelmi célok elérése érdekében.

Magyarországon a Ricoh márka 1990 óta ismert, melyet elsősorban az állandóan innovatív és minőségi irodatechnikai eszközökkel azonosítanak. Üzleti tettében az értékesítés mellett hangsúlyosan jelenik meg a környezettudatos szemlélet és a fenntarthatóságra való törekvés is. Ennek értelmében a Ricoh Hungary Kft. lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy tudásukat, idejüket és ötleteiket felhasználva a különböző projektekben való részvétellel és más tevékenységekkel aktívan hozzájárulhassanak a társadalom fejlődéséhez. A Ricoh biztosítja alkalmazottai számára, hogy munkaidejük bizonyos részét ilyen projektek megvalósítására fordítsák. Bár a Ricoh több projektet anyagilag is támogat, a munkatársak részvétele és bevonása nagyobb hatással van a helyi közösségre, mint a pénzügyi támogatás.

A fentiek illetve az imagine. change. szellemében a Ricoh Hungary Kft. egy darab Aficio MP2000 multifunkcionális irodai berendezéssel, illetve 4 db optikai egérrel támogatja a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtár működését, segítve így a könyvtárba beiratkozott 1600 olyan gyermeket, akik nagy részének a könyvtár az egyetlen olyan hely, ahol a szabadidős számítógép-használat elérhető. A támogatás lebonyolításában 3 fő Ricoh alkalmazott vett részt aktívan.

„A mindennapok során nagyon sok gyermekfoglalkozást tartunk. A foglalkozásokhoz szükséges feladatlapok, sablonok másolására, illetve rendezvényeink szervezése során szükséges szórólapok, plakátok sokszorosításában is nagy segítségünkre van a Ricoh berendezése. Az iskolai könyvtárakból, más gyermekkönyvtárakból érkező könyvtárközi kérések esetén az elektronikus másolatküldést is leegyszerűsíti a szkennelési lehetőséggel. Használjuk a könyvek jelzetelése során is, továbbá a mindennapi adminisztráció elvégzése is könnyebb lett általa.” mondta el az adományozással kapcsolatban Bozzai Judit, a Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtár gyermekkönyvtáros munkatársa.

 

Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtár Ricoh támogatás

 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére