A Ricoh immár ötödik alkalommal nyerte el a „Világ legetikusabb vállalata” címet

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh immár ötödik alkalommal nyerte el a „Világ legetikusabb vállalata” címet

Budapest, 2013. március 28. — A Ricoh bejelentette, hogy 2013-ban az Ethisphere Institute beválasztotta a világ legetikusabb vállalatai közé. Ezt a listát New York városában, a világ legetikusabb vállalatainak tiszteletére rendezett vacsorán tették közzé, aminek keretében a 2013-as Globális Etikai Csúcstalálkozót is megtartották.

A Ricoh már öt egymást követő évben nyerte el a magas etikai normák betartásáért az Ethisphere Institute vezető nemzetközi szervezet elismerését, amely elkötelezett a teremtés, a haladás, és a legjobb gyakorlatok megosztása iránt az üzleti etika, a kormányzás, a korrupció elleni küzdelem és a fenntarthatóság területein. A szervezet elkötelezettségének tekinti az olyan vállalatok kiemelését, amelyek egy iparágon belül kiemelkedő etikus magatartást tanúsítva tudják felülmúlni versenytársaikat. A 2013-as év legetikusabb vállalatai közé azok tartozhatnak, amelyek valóban magukévá tették az etikus üzleti gyakorlatot, és olyan vezető szerepet vállaltak az adott iparágban, mellyel követendő példát nyújtanak a többi vállalat számára is.

Az Ethisphere Intézet immár hetedik éve rangsorolja a világ legetikusabb vállalatait, melyet nagyszámú jelölt közül kell kiválasztania.

“A Ricoh-nál mindannyian elkötelezettek vagyunk az integritás, a becsületesség és a társadalmi felelősségvállalás iránt," nyilatkozta Hiroshi Kobayashi, a Ricoh alelnöke. “A befektetők, az ügyfelek és a partnerek tisztában vannak azzal, hogy a Ricoh vállalatnál központi szerepet játszik az integritás. Az, hogy a Ricoh 2013-ban is a világ legetikusabb vállalatok listáján szerepel, bizonyítja, hogy mennyire komolyan vesszük a társadalmi felelősségvállalást, és megtiszteltetésként értékeljük ennek elismerését.”

Mélyreható kutatás és többlépcsős vizsgálat keretében az Ethisphere Intézet a jelölteket több mint 100 ország, és 36 féle iparágban tevékenykedő vállalat közül választotta ki.  A világ legetikusabb vállalatainak vizsgálati módszerébe tartozik az etikai kódexeknek való megfelelés, a vállalat történetében előforduló peres és szabálysértési ügyek felülvizsgálata; az innovációs beruházások és a fenntartható üzleti gyakorlat értékelése; a társadalmi együttműködést célzó tevékenységek tanulmányozása; valamint a vállalati vezetők vizsgálata az iparágon belüli partnerek, beszállítók és az ügyfelek szemszögéből.

“Egy megalapozott etikus magatartás versenyelőnyt jelent, s a Ricoh Vállalat felismerte a társadalmi felelősségvállalás fontosságát a legalsóbb szinteken is.” - nyilatkozta Alex Brigham, az Ethisphere Intézet főigazgatója. “Évről-évre egyre több szervezet törekszik ennek az elismerésnek a megszerzésére, s a Ricoh - mint a 2013-as év „Világ legetikusabb vállalata” cím tulajdonosa -, is jól demonstrálja - iparágának vezetőjeként - elkötelezettségét az etikusság és integritás iránt. ”

A vizsgálati módszerek és a 2013-as évben megválasztott legetikusabb vállalatok teljes listája az alábbi linken tekinthető meg:  
http://ethisphere.com/wme.

Ez a lista az Ethisphere Magazine 2013. év 1. számában is megjelent.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére