A közösség segítése

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A közösség segítése

A rászoruló emberek támogatása a Magyar Vöröskereszten keresztül

Budapest, 2013. január 24.  — A Ricoh a fenntarthatóság tekintetében a három „P” megközelítést alkalmazza: People, Planet and Profit - emberek, bolygó és nyereség. Ez a megközelítés biztosítja a Ricoh üzleti modelljének fennmaradását és folyamatos tökéletesítését a CSR, valamint az üzleti és környezetvédelmi célok elérése érdekében.

A Ricoh társadalmi felelősségvállalási program célja a polgárság és a megfelelőség legmagasabb szintű normáinak elérése. A Ricoh Európában a helyi és nemzeti partnerekkel több éve tartó együttműködés keretében lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy tudásukat, idejüket és ötleteiket felhasználva a különböző projektekben való részvétellel és más tevékenységekkel aktívan hozzájárulhassanak a társadalom fejlődéséhez. A Ricoh biztosítja alkalmazottai számára, hogy munkaidejük bizonyos részét ilyen projektek megvalósítására fordítsák. Bár a Ricoh több projektet anyagilag is támogat, a munkatársak részvétele és bevonása nagyobb hatással van a helyi közösségre, mint a pénzügyi támogatás.

A fentiek illetve az imagine. change. szellemében a Ricoh Hungary Kft. a Magyar Vöröskereszt segítségével a karácsonyi ünnepekre való tekintettel véradással egybekötött adománygyűjtést szervezett a Váci út 135-139. cím alatti, BSR Center irodaépület területén a rászoruló emberek számára. A 60 fős Ricoh Hungary Kft. maga 2 doboznyi új, bontatlan csomagolású piros pólót adományozott, a program lebonyolításában pedig 10 fő Ricoh alkalmazott segédkezett.

Az irodaépület területére kihelyezett 4 db gyűjtőládába összegyűlt adományokat a Ricoh 2012. december 18-án adta át a Magyar Vöröskereszt munkatársainak. A beérkezett adományokat főként ruhaneműk, tartósélelmiszerek és gyerekjátékok alkották, míg a véradáson összesen 47 ember vett részt, segítve így 141 emberi életet.

Az adományok szétosztása a XIII. kerületi Vöröskereszt irodán keresztül történt, az adományok nagy segítséget jelentettek a rászoruló családok számára. Az adományokban több gyerekes családok részesültek, akiknek gyakorlatilag ezek jelentették a karácsonyi ajándékok forrását.

A Ricoh Hungary Kft. a jövőben is tervez hasonló tevékenységben való aktív részvételt.

Ricoh Vöröskereszt

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére