A Ricoh világszerte már négy helyen működtet 100%-osan környezetbarát elektronikus hirdetőtáblát

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh világszerte már négy helyen működtet 100%-osan környezetbarát elektronikus hirdetőtáblát

Billboard TokyoBudapest, 2014. július 15. — A Ricoh Company Ltd. (elnök és vezérigazgató: Zenji Miura) felkapcsolta a tokiói Ginza kerületében található San-ai Dream Center Building tetején felállított hirdetőtáblát, mely kizárólag a nap- és szélenergiával működik, ezáltal 100%-ig környezetbarát.  A hirdetőtábla tervek szerint 2014. augusztus végére lesz kész teljesen.

A Ricoh eddig New Yorkban1, Londonban2 és Sydneyben3 állított fel 100%-ig fenntartható elektronikus hirdetőtáblát. A megváltoztatott ginzai hirdetőtábla azt jelenti, hogy a Vállalat világszerte már négy marketing régiójában telepített környezetbarát hirdetőtáblát, beleértve Amerikát, Európát, a Csendes-óceáni térséget, Kínát és immár Japánt is (Japánban 2003 áprilisában az oszakai Kita-kuban üzembe helyeztek egy 100%-osan környezetbarát elektronikus hirdetőtáblát, amit 2011 júniusában távolítottak el új épületek miatt).

Mivel a környezetbarát hirdetőtáblák nem használnak semmilyen külső áramforrást, erősen függenek az időjárástól, ezért nem mindig világítanak. A Ricoh bízik benne, hogy népszerűsíteni tudja a környezettudatosságot a nyilvánosság körében, ezáltal további lépéseket tehet a fenntartható társadalom irányába ahelyett, hogy pusztán promotálja a Vállalatot. Ezeknek a hirdetőtábláknak az installálása része a Vállalat stratégiájának, ami a természetes energiára fókuszálva kommunikálja a cég álláspontját. Azzal, hogy Japán kereskedelmi központjának számító Ginzában található San-ai Dream Center Building-en üzemeltet 100%-ig környezetbarát elektronikus hirdetőtáblát, a Ricoh reméli, hogy a lehető legtöbb embert képes a tudatos energiatakarékosságra buzdítani nemcsak az országban, de végső soron az egész világon is.

Az új szerkezetet a 78 napelem és négy kis szélturbina által működtetett 20 akkumulátorban tárolt elektromosság látja el fénnyel.  Az átlagosan generált napi energia körülbelül 39 000 Wh.

A Ricoh Csoport összes munkavállalója együttes erővel tesz kezdeményezéseket a Csoport környezetre való hatásának csökkentése érdekében azzal a nagyravágyó céllal, hogy 2050-re a 2000-es év szintjének nyolcadára csökkentse a hatásokat. A Csoport teljes mértékben kihasználja a természetes energiát a környezetbarát táblák alkalmazása mellett más területeken is.

A Ricoh 2002-ben kapta meg a REC bizonyítványt (Renewable Energy Certificates – Megújuló Energia Tanúsítvány), 2006-ban átvette Numazu Plant, majd 2011 februárjában egy egyesült államokbeli termelő leányvállalat környezetbarát rendszereit.

További információért kérem, látogasson el a Ricoh speciális honlapjára, mely a környezetbarát hirdetőtáblákkal foglalkozik: www.ricoh.com/about/company/promotions/eco-billboards/

 

1 Hirdetőtábla: Times Square, New York (a kísérleti világítás 2009 áprilisában indult, a munkák 2010 júniusára fejeződtek be)
2 Hirdetőtábla Londonban (2011 júniusában lett kész)
3 Hirdetőtábla Sydneyben (2011 júliusában lett kész) 
 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2014. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2.195 milliárd japán jen volt (körülbelül 21,3 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricohhu
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére