A Ricoh már 10 éve a világ legfenntarthatóbb (Global 100) vállalatai között szerepel

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh már 10 éve a világ legfenntarthatóbb (Global 100) vállalatai között szerepel

Budapest, 2014. február 6. — A Ricoh ismét bekerült a Global 100, azaz a világ legfenntarthatóbb vállalatai közé. A Ricoh már 10 éve birtokolja ezt a címet, melyet a davosi Világgazdasági Fórumon jelentettek be. A Global 100 egy mindenre kiterjedő, adatvezérelt vállalati fenntarthatósági értékelés, mely a világ nagyvállalatai közül csak százat emelhet ki szigorú követelmények alapján. A Ricoh ezen a listán való egy évtizedes jelenléte alátámasztja a vállalat sikereit: társadalmi, gazdasági, ökológiai és költségmegtakarítás szempontból egyaránt.

„A Ricoh elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt már több évtizedre nyúlik vissza. A képalkotó berendezések, a nyomdai megoldások, a dokumentumkezelő rendszerek, valamint az informatikai szolgáltatások szakértőjeként, a fenntartható üzleti működés iránti elkötelezettségünk alapvető részét képezi vállalatunk meghatározásának. Büszkék vagyunk arra, hogy speciális figyelmet szentelünk a környezetkárosító hatások csökkentésére, valamint, hogy környezetbarát megoldásaink ügyfeleink számára is költségmegtakarítást jelentenek; mindeközben garantáljuk a kezelt információk integritását és titkosságát, valamint biztosítjuk a felelős üzleti működést a Ricoh minden egyes szervezetében” – nyilatkozta Kenichi Kanemaru, a vállalat ügyvezető alelnöke.

A Ricoh felállított egy határozott, hosszú távú célt a káros behatások 87,5 százalékos csökkentésére, amit 2050-re szeretne elérni (a 2000. évi szintekhez képest). Emellett a termékek életciklus-kezelésének és üzleti tevékenységének minden aspektusára kiterjedő szemlélete jellemzi. Ebből következően csökkenti az erőforrás-felhasználását és maximalizálja az újrafelhasználást, újrahasznosítást, illetve csökkenti a nyersanyagok felhasználását is.
E rangos díj a Ricoh elismerésének sikerszériáját erősíti. A Ricoh vállalat szemléletét a világ leghitelesebb értékelései alapján rangsorolták, mint például a Dow Jones Fenntarthatósági Index, az FTSE4GOOD Index Series, valamint az OEKOM vállalati rangsorolás.

A Ricoh fenntarthatósági szemléletéről további részleteket ezen az oldalán talál: www.ricoh-europe.com, vagy a Ricoh globális fenntarthatóságról szóló jelentését letöltheti innen: http://www.ricoh.com/environment/report/index.html.

 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2013. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 924 milliárd japán Jen volt (körülbelül 20 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére