A Ricoh “Global Eco Action” tizedik évfordulója

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh “Global Eco Action” tizedik évfordulója

04062015 ecoactionBudapest, 2015. június 4. — A Ricoh Csoport az egész júniust a „Ricoh Global Eco Action” hónapként pozicionálja, illetve egy különleges eseményt szervez “Ricoh Global Eco Action 2015” néven, melynek keretein belül arra buzdítja a cégcsoport dolgozóit, hogy többet gondoljanak a környezetükre és tegyenek lépéseket a környezetvédelemért.

A “Ricoh Global Eco Action” 2006-ban kezdődött, azóta is minden évben megrendezésre kerül abból a célból, hogy növelje a környezettudatosságot és fejlessze a környezetvédelmi menedzsment minőségét.

Az idei év témája: „osszuk meg közösen az öko elképzelést”. Szerte a világon mintegy 110 000 Ricoh Csoport dolgozó részvételével fogunk rendezni egy eseményt, beleértve Japánt, Ázsia/Csendes-óceáni térséget, Európát és az amerikai földrészt. Minden lehetőséget megragadunk a részvételre való ösztönzésre, az információkat különböző médiumokban is közzé tesszük, hiszen az a célunk, hogy minél több munkavállaló, család, barát, helyi lakos és ügyfél csatlakozzon annak érdekében, hogy egyre nagyobb mértékben és területen terjeszthessük a környezetvédelmi tevékenységünket.

A „tizedik évforduló” főbb eseményei:

  • Június 5.: „ENSZ Környezetvédelmi világnap”.

  • A Ricoh az összes hirdetőtáblát és a Ricoh logók világítását lekapcsolja minden cégcsoportjában az egész világon (kivéve a Tokióban (Ginzában), New Yorkban, Londonban és Sydneyben található 100%-ig önfenntartó táblákat).

  • Június 5-én a Ricoh Csoport létesítményei által használt áramot természetes energia útján fogjuk biztosítani a megújuló energia tanúsítványnak köszönhetően.

  • A munkavállalók zöld ruhadarabot és kiegészítőket viselve jönnek dolgozni az „öko hónap” kihangsúlyozására.

     

A „Ricoh Global Eco Action” sorozatban - melynek kiemelt dátuma június 5. - a Ricoh Hungary Kft. is aktívan részt vesz, ennek értelmében június 4-én 16 órakor lekapcsolja a 2040 Budaörs, Baross u. 165/2. szám alatt található irodaépület tetejére kihelyezett kültéri homlokzati logóját, melyet június 8-án 16 órakor fog újból visszakapcsolni. Június 5-én a Ricoh Hungary Kft. ösztönzi alkalmazottait az otthoni munkavégzésre, csökkentve így a vállalati gépkocsik károsanyag-kibocsátását. Emellett munkavállalóink fokozottan odafigyelnek a lámpák és más elektromos eszközök leoltására minden helységben.

 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2014. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2.195 milliárd japán jen volt (körülbelül 21,3 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +36 23 806 800
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricohhu
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére