A Ricoh bejelentette az íves nyomtatást támogató TotalFlow Print Server-t
13.06.2016

A Ricoh bejelentette az íves nyomtatást támogató TotalFlow Print Server-t

2016. június 13., Ricoh Europe – A Ricoh bejelentette, hogy globálisan elérhetővé tette a TotalFlow Print Server R-61/R-61A-t, egy új digitális front end nyomtató megoldást a Ricoh Pro™ C9100 és Ricoh Pro™ C7100 színes, íves sorozatok számára.

A TotalFlow Print Server R-61/R-61A-t kompatibilis a legfőbb ofszet nyomdai előkészítési workflow szoftverekkel, ugyanazt a felhasználói felületet biztosítva az ofszet és a digitális munkafolyamatokhoz egyaránt.

Kompatibilis a Heidelberger Druckmaschinen AG™ (Németország) által fejlesztett Prinect™, az Eastman Kodak Company™ (Egyesült Államok) által fejlesztett Prinergy™, a SCREEN Graphic and Precision Solutions (Japán) által fejlesztett EQUIOS™ és az Agfa Graphics N.V. (Belgium) által fejlesztett Apogee™ szoftverekkel, ezek mindannyian globális nyomdai előkészítő workflow megoldások.

A fenti vállalatokkal együttműködve fejlesztette ki a Ricoh a TotalFlow Print Servert, amely a JDF*1 és JMF*2 nevű – a nyomtatási utasítások beállítására, kommunikálására és riportolására alkalmas – ipari normákat alkalmazza. A Heidelberg, a Kodak és a SCREEN megjelenítője is képes az együttműködésre a TotalFlow Print Server-rel. Ennek köszönhetően magas színvonalú képminőség érhető el az ofszet és a digitális nyomtatásban is.  

“A jelenlegi kereskedelmi nyomtatási piacon nagy igény jelentkezik az on-demand típusú nyomtatásra, amely lehetővé teszi kisebb munkák gyors teljesítését, és hozzáadott érteket teremt a nyomtatási piac számára, például a személyre szabott vagy a variábilis adatnyomtatás segítségével” – mondta Benoit Chatelard, a Ricoh Europe Production Printingért felelős alelnöke.

Továbbfejlesztett operatív rugalmasság  

Hozzáteszi: „Az új nyomtató-szerverrel a Ricoh segítséget nyújt az ügyfeleknek olyan hibrid nyomtatási munkafolyamatok kialakításában, amelyek lehetővé teszik az ofszet gépeken és a Ricoh kimagaslóan produktív, prémium Ricoh Pro C digitális színes nyomdai rendszerein történő nyomtatást egyaránt. Ez nagyobb működési hatékonyságot és rugalmasságot eredményez, hiszen szabad választási lehetőséget kínál az ofszet és digitális nyomdai eszközök között, amelyek ugyanazon felhasználói felületről kezelhetők. A TotalFlow Print Server révén a nyomdai előkészítést végző operátorok a kilövés és a színmenedzsment jól bevált módszereit az ofszet és digitális nyomtatásban egyaránt alkalmazhatják, így valóban hibrid munkafolyamatot kapnak.”

A Ricoh együtt fog dolgozni a Heidelberggel, a Kodakkal, a SCREEN-nel és az Agfa Graphics-szel a marketing, a termékfejlesztés, az értékesítés és az ügyféltámogatás területén is, hogy hozzáadott értékű megoldásokat nyújthassanak a kereskedelmi nyomtatási piac számára. A nyomdai előkészítésre szolgáló workflow szoftver piaci bevezetésének dátuma országonként változó.  

Chatelard végül elmondta: „Üzleti stratégiája egyik pilléreként a Ricoh dinamikusan növekvő területként tekint a kereskedelmi nyomtatási piacra, ezért folyamatosan invesztál a piacot támogató termékekbe és szolgáltatásokba, hogy segítséget nyújtson a nyomdaipari szereplők versenyképességének javításában és az üzleti növekedésben.”

1 JDF a Job Definition Format (munka meghatározásának formátuma) kifejezés rövidítése. Közös formátum a nyomtatási munka instrukcióinak továbbítására a szoftver és a különböző gyártók készülékei

2 JMF a Job Messaging Format (a munka üzenetküldésének formátuma) kifejezés rövidítése. Olyan formátum, amely megkönnyíti a rendszerek közötti kommunikációt a műveletek aktuális státuszával, vagy a JDF által koordinált munkafolyamatok specifikációiban bekövetkezett változásokkal kapcsolatban.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455