A Ricoh bejelentette az íves nyomtatást támogató TotalFlow Print Server-t

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh bejelentette az íves nyomtatást támogató TotalFlow Print Server-t

2016. június 13., Ricoh Europe – A Ricoh bejelentette, hogy globálisan elérhetővé tette a TotalFlow Print Server R-61/R-61A-t, egy új digitális front end nyomtató megoldást a Ricoh Pro™ C9100 és Ricoh Pro™ C7100 színes, íves sorozatok számára.

A TotalFlow Print Server R-61/R-61A-t kompatibilis a legfőbb ofszet nyomdai előkészítési workflow szoftverekkel, ugyanazt a felhasználói felületet biztosítva az ofszet és a digitális munkafolyamatokhoz egyaránt.

Kompatibilis a Heidelberger Druckmaschinen AG™ (Németország) által fejlesztett Prinect™, az Eastman Kodak Company™ (Egyesült Államok) által fejlesztett Prinergy™, a SCREEN Graphic and Precision Solutions (Japán) által fejlesztett EQUIOS™ és az Agfa Graphics N.V. (Belgium) által fejlesztett Apogee™ szoftverekkel, ezek mindannyian globális nyomdai előkészítő workflow megoldások.

A fenti vállalatokkal együttműködve fejlesztette ki a Ricoh a TotalFlow Print Servert, amely a JDF*1 és JMF*2 nevű – a nyomtatási utasítások beállítására, kommunikálására és riportolására alkalmas – ipari normákat alkalmazza. A Heidelberg, a Kodak és a SCREEN megjelenítője is képes az együttműködésre a TotalFlow Print Server-rel. Ennek köszönhetően magas színvonalú képminőség érhető el az ofszet és a digitális nyomtatásban is.  

“A jelenlegi kereskedelmi nyomtatási piacon nagy igény jelentkezik az on-demand típusú nyomtatásra, amely lehetővé teszi kisebb munkák gyors teljesítését, és hozzáadott érteket teremt a nyomtatási piac számára, például a személyre szabott vagy a variábilis adatnyomtatás segítségével” – mondta Benoit Chatelard, a Ricoh Europe Production Printingért felelős alelnöke.

Továbbfejlesztett operatív rugalmasság 
Hozzáteszi: „Az új nyomtató-szerverrel a Ricoh segítséget nyújt az ügyfeleknek olyan hibrid nyomtatási munkafolyamatok kialakításában, amelyek lehetővé teszik az ofszet gépeken és a Ricoh kimagaslóan produktív, prémium Ricoh Pro C digitális színes nyomdai rendszerein történő nyomtatást egyaránt. Ez nagyobb működési hatékonyságot és rugalmasságot eredményez, hiszen szabad választási lehetőséget kínál az ofszet és digitális nyomdai eszközök között, amelyek ugyanazon felhasználói felületről kezelhetők. A TotalFlow Print Server révén a nyomdai előkészítést végző operátorok a kilövés és a színmenedzsment jól bevált módszereit az ofszet és digitális nyomtatásban egyaránt alkalmazhatják, így valóban hibrid munkafolyamatot kapnak.”

A Ricoh együtt fog dolgozni a Heidelberggel, a Kodakkal, a SCREEN-nel és az Agfa Graphics-szel a marketing, a termékfejlesztés, az értékesítés és az ügyféltámogatás területén is, hogy hozzáadott értékű megoldásokat nyújthassanak a kereskedelmi nyomtatási piac számára. A nyomdai előkészítésre szolgáló workflow szoftver piaci bevezetésének dátuma országonként változó.  

Chatelard végül elmondta: „Üzleti stratégiája egyik pilléreként a Ricoh dinamikusan növekvő területként tekint a kereskedelmi nyomtatási piacra, ezért folyamatosan invesztál a piacot támogató termékekbe és szolgáltatásokba, hogy segítséget nyújtson a nyomdaipari szereplők versenyképességének javításában és az üzleti növekedésben.”


1 JDF a Job Definition Format (munka meghatározásának formátuma) kifejezés rövidítése. Közös formátum a nyomtatási munka instrukcióinak továbbítására a szoftver és a különböző gyártók készülékei
2 JMF a Job Messaging Format (a munka üzenetküldésének formátuma) kifejezés rövidítése. Olyan formátum, amely megkönnyíti a rendszerek közötti kommunikációt a műveletek aktuális státuszával, vagy a JDF által koordinált munkafolyamatok specifikációiban bekövetkezett változásokkal kapcsolatban.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról |

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum-kezelésre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2015. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2231 milliárd japán jen volt (körülbelül 18,5 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.
www.ricoh.hu 

További sajtóinformációért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:
Ricoh Hungary Kft.
Nagy Annamária
PR specialist
Tel.: +36 23 806 843
Mobil: +36 30 184 78 35
Fax: +36 23 806 801
E-mail: annamaria.nagy@ricoh.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/ricohhu

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ricoh-hungary 
Youtube: Ricoh Hungary channel


Oldal tetejére