A Ricoh közzétette 2016-os Fenntarthatósági Jelentését

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh közzétette 2016-os Fenntarthatósági Jelentését

2016. december 20., Tokió — A Ricoh nyilvánosságra hozta a Ricoh Csoport 2016. évi integrált Fenntarthatósági Jelentését.

A Ricoh 2012. óta minden pénzügyi évben közzéteszi fenntarthatósági riportját, amely átfogó pénzügyi- és nem pénzügyi jellegű információkat tartalmaz a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatással kapcsolatosan.

A jelentés célja, hogy tájékoztató jellegű áttekintést nyújtson arról az értékteremtésről, amit a Ricoh Group biztosít a részvényesek és a befektetők számára. A vezetőség üzenete tükrözi a vállalatcsoport vízióját és stratégiáját, illetve összegzi a Ricoh által létrehozni kívánt vállalati értéket. A riport külön fejezetet szentel a célok eléréséhez vezető folyamat bemutatására is, feltárva az üzleti tevékenységekre fordított menedzsment szintű erőforrásokat és azok eredményét. Emellett közzéteszi az egyes üzletágakra vonatkozó stratégiai célokat és azok megvalósulásának eddigi mérföldköveit. Rávilágít a Ricoh technológiai lehetőségeire, az ügyfélkapcsolati hálózatban és a fenntarthatósági törekvésekben rejlő potenciálra, betekintést nyújtva a Ricoh értékteremtő forrásaiba.    

A Ricoh a jelentés összeállításának elsődleges céljaként a vállalatcsoport értékteremtő tevékenysége mögött rejlő gondolkodásmód megismertetését tűzte ki. 

A beszámoló közzététele során a Ricoh az International Integrated Reporting Council (IIRC) által megfogalmazott irányelveket, illetve a GRI Sustainability Reporting Guidelines előírásait alkalmazta. 

Kapcsolódó tartalmak: 
Ricoh Csoport Fenntarthatósági Jelentés 2016: http://www.ricoh.com/sustainability/report/ 
Befektetői kapcsolatok: http://www.ricoh.com/IR/ 
Társadalmi felelősségvállalás: http://www.ricoh.com/csr/ 
 

Ricoh Csoport Fenntarthatósági Jelentés 2016

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról |
A Ricoh egy globális vállalat, amely több, mint 80 éve dolgozik a munkamódszerek átalakításán. A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében biztosít a vállalatoknak és dolgozóknak szolgáltatásokat és technológiákat, amik ösztönzik az innovációt, növelik a fenntarthatóságot és az üzleti fejlődést. Idetartoznak a dokumentum-kezelési rendszerek, IT-szolgáltatások, digitális nyomdai rendszerek, digitális fényképezőgépek és ipari rendszerek.

A cég központja Tokióban található és több mint 190 országban van jelen. A 2015. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2231 milliárd japán jen volt (körülbelül 18,5 milliárd USD).

További információkért, kérjük, látogasson el honlapunkra: 

Közösségi média oldalaink:
Facebook: https://www.facebook.com/ricohhu
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ricoh-hungary
Youtube: Ricoh Hungary channel

További sajtóinformáció:
Ricoh Hungary Kft.
Nagy Annamária 
marketing communications specialist

Tel.: +36 23 806 843
Mobil: +36 30 184 78 35
Fax: +36 23 806 801
E-mail: annamaria.nagy@ricoh.hu

Oldal tetejére