A Ricoh új korszakot nyit az oktatásban

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh új korszakot nyit az oktatásban

PresentationA Debreceni Egyetem két tanintézményében – ezek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, valamint az Agrártudományi kampusz - Uniós finanszírozással valósult meg egy-egy olyan, az országban egyedülálló okos osztályterem, amelyek úttörő módon új utakat nyitnak meg a hazai oktatási módszertanok előtt.

A Ricoh Hungary Kft és a Debreceni Egyetem között létrejött együttműködés két pillérből áll. Az egyik az oktatási intézményekben dolgozók felé irányuló tudás-transzfer, amely rávilágít a „másképp tanítás” új elképzeléseire, és amelynek keretében a pedagógusok elsajátítják azokat az új módszereket, amelyek illeszkednek az interaktív osztálytermek technológiáihoz. Ezek az oktatások nemcsak arra teszik képessé őket, hogy munkájuk során teljes körűen kihasználják a Ricoh eszközeiben rejlő lehetőségeket, hanem arra is, hogy a folyton változó technológia tudatos alkalmazásával még személyesebbé, interaktívabbá és rugalmasabbá tegyék a tanórákat és az oktatást. 

Az együttműködés másik pillérét az okos osztálytermek teljes körű kialakítása jelentette. Az osztálytermek berendezéseinek birtokba vételével a gyerekek 5 különböző munkaállomáson, teljesen interaktív módon, a legújabb technológiák felhasználásával sajátíthatják el a Ricoh Hungary és a helyi pedagógusok közös munkájával összeállított tananyagot.

Az okos osztálytermek technikai berendezését az alábbi eszközök alkotják:

Children playing on tabletInteraktív Oktató Asztal (Interactive Learning Table) – Az 55 colos érintőkijelző köré 4-6 fős tanulócsoportok is összegyűlhetnek és vizuális, képalkotó tanulás segítségével bővíthetik tudásukat. A technológia és metodológia közötti szoros harmónia segítségével valódi tanulási élményben részesülhetnek. Az órai tananyagát az egyedi fejlesztésű Ricoh Learning Software megoldás segítségével kerül a képernyőre.

Interaktív Fekete tábla (Interactive Blackboard) - A hagyományos, „analóg” iskolai táblákat ötvözi az ultraközeli projektorok által nyújtott digitális lehetőségekkel. A táblákra kivetített képek interaktív módon módosíthatók, kijelölhetők vagy épp befejezhetők, kiegészíthetők. A felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt…

Interactive ClassroomRicoh Smart-Presenter – Lehetővé teszi például, hogy egy saját eszközön készített prezentáció internetkapcsolat, vagy drága szoftveres megoldások nélkül megosztható legyen további okos eszközök képernyőjén, a hallgatóság személyes jegyzeteket is írhat a prezentációra, amely digitálisan elérhetővé tehető mások számára is. Sőt, a prezentáció akár egy projektorral is megosztható további szoftver telepítése nélkül. 

Videó Oktató Könyv - A Videó Oktató Könyv alternatív tanulási lehetőségeket kínál. A Ricoh Learning Services többféle formátumú videó tanulói könyvet kínál további füzetekkel vagy akár nélkülük. A videó fájlokat korlátlanul le lehet játszani, ugyanis a könyvek újratölthetők. Amikor egyéni tanulásra van szükség saját szabadidőben, otthon, eszköztől függetlenül, akkor a Videó Oktató Könyv az ideális eszköz.

„A technológia évtizedében élünk, a jövőbeli fejlődés, megjósolhatatlan, így magasabb szinten kell megértenünk az oktatást és annak jelentőségét. Gyermekeinknek és a fiataloknak ma már más képességekre van szükségük, mint amit a mai oktatásban nyújtunk nekik. Másképp tanulnak, másképpen szereznek információkat. A változás kézzelfogható és kétségtelen, hogy nagyfokú rugalmasság, kreativitás és innovativitás szükséges a tudás átadásához. A Debreceni Egyetemmel közösen megvalósított egyedülálló okos osztálytermek egy új korszakot nyitnak a hazai oktatásban, amelyekre a mai kor követelményeinek megfelelő, jövőbemutató oktatási módszertan építhető” – mondta Berzsenyi Judit, a Ricoh Hungary Kft. New Business and Solution Sales Manager-e.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról |

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum-kezelésre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2015. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2231 milliárd japán jen volt (körülbelül 18,5 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

www.ricoh.hu 

További sajtóinformációért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Ricoh Hungary Kft.
Nagy Annamária
PR specialist

Tel.: +36 23 806 843
Mobil: +36 30 184 78 35
Fax: +36 23 806 801
E-mail: annamaria.nagy@ricoh.hu 

Facebook: https://www.facebook.com/ricohhu
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ricoh-hungary 
Youtube: Ricoh Hungary channel


Oldal tetejére