A Ricoh újabb elismerésben részesült fenntarthatósági szerepvállalásáért
09.02.2016

A Ricoh újabb elismerésben részesült fenntarthatósági szerepvállalásáért

2016. február 9, Tokió —  A svájci RobecoSam, a társadalmilag felelős befektetések (SRI) területének egyik vezető vállalata, Ezüst fokozatú díjban részesítette a Ricoh-t fenntarthatósági törekvéseiért.

A RobecoSAM minden évben körülbelül 3000 céget értékel világszerte a gazdasági életben, a környezetvédelemben és a társadalomban betöltött szerepét vizsgálva, és közzéteszi azon vállalatok nevét, amelyek teljesítik a Dow Jones Fenntarthatósági Mérőszámokat. A RobecoSAM minden iparágban Arany-, Ezüst- és Bronz fokozatú díjakkal méltányolja a fenntarthatósági törekvéseket.    
A 2016 januárjában (2016 Fenntarthatósági évkönyv) kihirdetett díjazottak közül 77 vállalat Arany-, 74 Ezüst-, 97 pedig Bronz fokozatú díjban részesült. 

 
A Computerek, Perifériák és Irodai Elektronikai Eszközök kategóriában – melybe a Ricoh is tartozik – két vállalat kapott Arany- és öt cég Ezüst fokozatú elismerést. A Ricoh az iparág legkiválóbbjaként szerepelt a gazdasági életben betöltött szerepe szerint és ezen belül is az „Innováció menedzsment” és a „Személyes adatvédelem” kategóriáiban, illetve sorozatban másodszor ért el Ezüst fokozatot a „Klíma stratégia” és a „Környezetvédelmi szabályozás/menedzsment rendszer” kategóriákban. 


Mivel a fenntartható társadalom építésével kapcsolatos elvárások egyre nagyobbak a vállalatokkal szemben, a Ricoh új szlogent fogalmazott meg azzal a céllal, hogy minden munkavállalót a fenntarthatóság növelésére bíztasson: „Driving Sustainability for Our Future”. E szlogen égisze alatt a Ricoh aktívan dolgozik a fenntarthatóság javításán; és ennek mentén kíván növekedést elérni üzletágaiban, a teljes vállalati érték tekintetében, illetve e szerint kíván eleget tenni a részvényesek elvárásainak is. 

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455