A Ricoh újabb elismerésben részesült fenntarthatósági szerepvállalásáért

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh újabb elismerésben részesült fenntarthatósági szerepvállalásáért

2016. február 9., Tokió —  A svájci RobecoSam, a társadalmilag felelős befektetések (SRI) területének egyik vezető vállalata, Ezüst fokozatú díjban részesítette a Ricoh-t fenntarthatósági törekvéseiért.


20160129 robecosam


A RobecoSAM minden évben körülbelül 3000 céget értékel világszerte a gazdasági életben, a környezetvédelemben és a társadalomban betöltött szerepét vizsgálva, és közzéteszi azon vállalatok nevét, amelyek teljesítik a Dow Jones Fenntarthatósági Mérőszámokat. A RobecoSAM minden iparágban Arany-, Ezüst- és Bronz fokozatú díjakkal méltányolja a fenntarthatósági törekvéseket.   

A 2016 januárjában (2016 Fenntarthatósági évkönyv) kihirdetett díjazottak közül 77 vállalat Arany-, 74 Ezüst-, 97 pedig Bronz fokozatú díjban részesült. 

A Computerek, Perifériák és Irodai Elektronikai Eszközök kategóriában – melybe a Ricoh is tartozik – két vállalat kapott Arany- és öt cég Ezüst fokozatú elismerést. A Ricoh az iparág legkiválóbbjaként szerepelt a gazdasági életben betöltött szerepe szerint és ezen belül is az „Innováció menedzsment” és a „Személyes adatvédelem” kategóriáiban, illetve sorozatban másodszor ért el Ezüst fokozatot a „Klíma stratégia” és a „Környezetvédelmi szabályozás/menedzsment rendszer” kategóriákban.

Mivel a fenntartható társadalom építésével kapcsolatos elvárások egyre nagyobbak a vállalatokkal szemben, a Ricoh új szlogent fogalmazott meg azzal a céllal, hogy minden munkavállalót a fenntarthatóság növelésére bíztasson: „Driving Sustainability for Our Future”. E szlogen égisze alatt a Ricoh aktívan dolgozik a fenntarthatóság javításán; és ennek mentén kíván növekedést elérni üzletágaiban, a teljes vállalati érték tekintetében, illetve e szerint kíván eleget tenni a részvényesek elvárásainak is.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról |

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum-kezelésre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2015. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2231 milliárd japán jen volt (körülbelül 18,5 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.

A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

www.ricoh.hu 

További sajtóinformációért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Ricoh Hungary Kft.
Nagy Annamária
PR specialist

Tel.: +36 23 806 843
Mobil: +36 30 184 78 35
Fax: +36 23 806 801
E-mail: annamaria.nagy@ricoh.hu 

Facebook: https://www.facebook.com/ricohhu
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ricoh-hungary 
Youtube: Ricoh Hungary channel


Oldal tetejére