IDC: A Ricoh a menedzselt munkafolyamat-megoldások piacvezetője Nyugat-Európában
22.02.2016

IDC: A Ricoh a menedzselt munkafolyamat-megoldások piacvezetője Nyugat-Európában

2016. február 22., Ricoh Europe, London – A Ricoh Europe bejelentette, hogy az IDC a Menedzselt munkafolyamat-megoldások piacvezetőjeként ismerte el a vállalatot. Az MPDS-re (menedzselt nyomtatási és dokumentum-szolgáltatások) épülő új „IDC MarketScape: Western Europe 2015 Managed Workflow Services Hardcopy Vendor Assessment” alapján a Ricoh piacvezető pozíciójához az alábbi kulcstényezők járultak hozzá:  
  • Erős és átfogó stratégia a szolgáltatás-orientált vállalatok irányában
  • Az ügyfelekkel folyatott párbeszéd során a valós életből vett, saját munkahelyi példák az üzleti típusú átalakulásokkal kapcsolatban
  • Emberi erőforrás jellegű befektetések és akvizíciók átfogó, iparág-specifikus szakértelem biztosítására 


Az IDC MarketScape a menedzselt munkafolyamat-megoldásokra, az MPDS jellegű tevékenységek legkiforrottabb típusára fókuszál. Nyomon követi az olyan professzionális, menedzselt szolgáltatások fejlődését, amelyek automatizálják és optimalizálják a dokumentum-intenzív munka- és üzleti folyamatokat. Az IDC széleskörű üzleti tájékoztatók és bemutatók alapján értékelte az iparági kínálatot, emellett figyelembe vette a nyugat-európai ügyfelekkel készített mélyinterjúk válaszait is.

 
„A Ricoh elkötelezett a szolgáltatás-fókuszú üzleti átalakulás iránt; a közelmúltban több termékszegmensben is befektetéseket hajtott végre olyan, új munkastílust hozó innovációk előmozdítására, mint a mobil- és felhőalapú megoldások, valamint az együttműködést támogató technológiák” – állt az IDC MarketScape jelentésében. „A Ricoh szorosan követi a piaci igények változásait, és jelentős fejlődést mutat a régióban a különböző horizontális és iparág-specifikus megoldások formálása terén.” 


„A menedzselt munkafolyamat-megoldások piacának olyan szereplői, mint a Ricoh, folyamatosan fejlesztik kínálatukat, hogy megfeleljenek azoknak a kihívásoknak, amelyeket az ügyfelek a munkafolyamat-megoldásokkal kapcsolatban fogalmaznak meg” – mondta Jacqui Hendriks, az IDC European Managed Print Services and Document Solutions kutatási és tanácsadási vezetője. „Amint az ügyfelek megismerik a hatékony munkafolyamat-megoldások előnyeit, hamarosan újabb kihívásokat azonosítanak majd a munkafolyamatok-menedzsment terén, ami akár teljes üzleti transzformációt indukálhat majd.” 


A Ricoh menedzselt szolgáltatás portfoliója nyolc globális tevékenység köré szerveződik: Menedzselt dokumentum-szolgáltatások (MDS), Üzleti folyamat-szolgáltatások, Kommunikációs szolgáltatások, Alkalmazás szolgáltatások, IT infrastruktúra szolgáltatások, Fenntarthatósági szolgáltatások, Munkahelyi szolgáltatások és Nyomdai rendszerek. Vertikális megközelítése segít az ügyfeleknek legyőzni a munka világa által állított újabb és újabb kihívásokat, amelyekre átfogó megoldások megalkotásával válaszol.

 
„Megtiszteltetés számunkra, hogy piacvezetőként ismerték el vállalatunkat az IDC MarketScape jelentésben, ami tovább erősíti elkötelezettségünket a szolgáltatás-fókuszú fejlesztéseink iránt” – mondta David Mills, a Ricoh Europe ügyvezető igazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy segítséget nyújthatunk ügyfeleinknek az adatgyűjtés, -kezelés és –átalakítás hatékonyabbá tétetlében, akik így nyugodtan szembenézhetnek a mai üzleti kihívásokkal és felgyorsíthatják az átmenetet a jövő munkastílusa felé.”


A Ricoh szolgáltatásaival kapcsolatos további információkért látogasson el a http://www.ricoh.hu/services-solutions/ weboldalra.

| Az IDC MarketScape-ről | Az IDC MarketScape forgalmazókat elemző modellje áttekintést biztosít adott piacokon a beszállítók versenyhelyzetéről. A kutatás módszertana szigorú pontozásos rendszert alkalmaz minőségi és mennyiségi kritériumokra is alapozva, aminek eredményeképpen egyedi képet kapunk az összes forgalmazó pozícióját. Az IDC MarketScape egyértelmű keretet ad, melyben a szolgáltatás portfoliókat, lehetőségeket, stratégiákat, illetve a forgalmazók jelenlegi és jövőbeni piaci sikertényezőit lehet összehasonlítani. A keretrendszer ezen felül átfogó értékelést biztosít a meglévő és lehetséges forgalmazók erősségeit és gyengeségeit illetően.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455