RICOH THETA SC Új modell jelent meg a 360 fokos fényképezésre képes RICOH THETA kameracsaládban

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

RICOH THETA SC Új modell jelent meg a 360 fokos fényképezésre képes RICOH THETA kameracsaládban

Az új modellel teljes szférikus fotó készíthető, négy különböző színben kapható

Tokió, 2016. október 19. — A Ricoh bejelentette az új RICOH THETA SC kamera piacra kerülését. A népszerű RICOH THETA sorozat 360 fokos alapmodellje valódi felhasználóbarát megoldás még a kezdő „360 fokos” fotósok számára is, a szokásos alaptulajdonságokkal és specifikációkkal.

A világ első 360 fokos kamerája, a RICOH THETA 2013-as megjelenése  óta már számtalan vizuális területen bizonyított. Ez a kivételes képalkotó eszköz, teljes szférikus képmezővel, egy szokatlan és egyedi képi világot teremt. A 2015-ben bemutatott csúcsmodell, a RICOH THETA S már a magasabb képminőséget és specifikusabb üzleti alkalmazási lehetőségeket elváró felhasználók igényeit is kielégítette. Ennek következtében a 360 fokos fényképezés iránt érdeklődő fotósok és üzleti felhasználók körében egyaránt kivételes fogadtatásban részesült.

A sorozat alapmodelljével, a Ricoh Theta SC-vel a 360 fokos képalkotás könnyedén megvalósíthatóvá válik, amely ezáltal új korszakot nyit a valóság leképezésében. Miközben a csúcsteljesítményű Ricoh Theta S-től örökölt CMOS szenzornak és a nagy fényerőnek köszönhetően továbbra is lenyűgöző képminőséget nyújt, ez a középkategóriás modell kisebb tömegű, mint az előző modellek.

Ricoh_Theta_SC360_degree_camera

A Ricoh Theta SC-vel készült 360 fokos fotók könnyedén átvihetők okostelefonra vagy tabletre. A felhasználók emellett feltölthetik képeiket a theta360.com weboldalra is, ahonnan ezután megoszthatják különböző közösségi oldalakon. Sőt, lehetőség van a 360 fokos videók közvetlen feltöltésére is a Facebook-on vagy a Youtube-on.

A Ricoh Theta SC négy különböző színben érhető el (kék, beige, rózsaszín és fehér), ezáltal még személyre szabottabb képalkotó eszközzé válik, ami bárhol, bármikor bevethető.

Főbb funkciói:
 1. Nagy felbontás, teljesen szférikus állóképek
  • A Ricoh Theta SC nagy felbontású, szférikus képet készít, megközelítőleg 14 megapixeles felbontásban, két kiemelkedő tulajdonság kombinációjának köszönhetően: világos, nagy fényerejű ikerlencse (a csúcsmodell F2.0 fényerejével megegyező), valamint a nagyméretű szenzor. Ezek együtt, gyönyörű képek készítését teszik lehetővé minimális zaj mellett, még éjszakai felvételek esetén is. A fotós a megfelelő applikáció segítségével számos beállítást elvégezhet wifi kapcsolaton keresztül okostelefonon és tableten, a teljesen újratervezett felhasználói felületének köszönhetően.
  • A Ricoh Theta SC-vel készített képek feltölthetők a theta360.com weboldalra, ahonnan különböző a közösségi oldalakon - például Facebook, Twitter, Instagram vagy Tumblr – meg is oszthatja. Videók esetében is lehetséges a megosztás különféle - például Google Maps™, Google+TM vagy Youtube™ - csatornákon.
 2. Nagy felbontású, teljesen szférikus videók
  • A Ricoh Theta SC nagy felbontású, teljesen szférikus felvételt készít Full HD (1920x1080 pixel, 30 képkocka/mp) felbontásban, maximum 5 perc időtartamig (a szintetizáló folyamat után). A felhasználók gond nélkül képesek tökéletes videók készítésére okostelefonon vagy tableten, számítógép használata nélkül. Néhány mozdulattal, könnyedén változtatható a felbontás, a kiterjesztés és a videók összetétele. A Theta+ Video képszerkesztő alkalmazás használatával , a felhasználók az elkészített videókat szerkeszthetik is.
  • Az állóképekhez hasonlóan a Ricoh Theta SC felhasználói a szerkesztett videókat is feltölthetik a theta360.com weboldalra (5MB terjedelemig), és megoszthatják a közösségi oldalakon.
 3. 360 fokos élőképes kijelző
  • Okostelefonnal vagy tablettel történt szinkronizálás után a Ricoh Theta SC képe az eszközök kijelzőjén élőképként látható (csak állókép üzemmódban). Ez lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a felvételkészítés közben kontrollálja a különböző beállításokat. A kamerán két kijelző-megjelenítés közül választhatunk (Teljes kijelző és panoráma).
 4. Stílusos, könnyen kezelhető gépváz
  • A Ricoh Theta SC előlapján egy LED kijelző található, amiről leolvasható az aktuális beállítás, az oldalán pedig egy kapcsoló a videó és az állókép üzemmód közötti átváltást teszi lehetővé. Így a felhasználók könnyedén és gond nélkül használhatják a kamerát akkor is, ha nincs okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatva.
 5. Egyéb jellemzők
  • nagy belső memória (kb. 8 GB), ami megközelítőleg 1600 kép tárolására elegendő (L képméretnél)
  • a kamera bekapcsolás után 1,5 másodperc alatt üzemkész
  • önkioldó funkció, beállítható, késleltethető kioldással okostelefon vagy tablet segítségével
  • késleltethető kioldási funkció, amely time-lapse videók készítéséhez ideális
 6. Opcionális tartozékok
  • TH-2 kemény tok: vízálló tok (IPX7), a tok állványcsatlakozóval rendelkezik, a különböző tartozékok rögzítésére
Megjegyzés: víz alatti fényképezésre nem alkalmas. Ha a kamera a tokban van, csak távirányítással, okostelefon vagy tablet segítségével működtethető.

A Ricoh Hungary Kft. a terméket nem forgalmazza, de a Ricoh európai disztribúciós hálózatának köszönhetően a hazai kiskereskedelemben is elérhető a felhasználók számára.

Specifikációk
Élességtartomány Kb. 10cm-től végtelenig
Rögzítési lehetőségek Fotó: automata, zár előválasztás, ISO előválasztás, manuális 1, Videó: automata
Felvételkészítési lehetőségek Program automatika, ISO előválasztás automatika^ Zár előválasztás automatika^ Manuális
Expozíció kompenzáció Fotó: Manuális kompenzáció (-2.0 to +2.0 FÉ, 1/3FÉ lépésenként)
ISO érzékenység Fotó: ISO 100 - 1600, Videó: ISO 100 - 1600
Fehéregyensúly Fotó: Automata, szabadtéri, árnyékos, felhős, izzólámpa 1, izzólámpa 2, napfény, színes fénycső, természetes fehér fénycső, fehér fénycső, világos sárgás színű fénycső 1, Videó: Automata
Zársebesség Fotó: 1/8000 mp - 1/8 mp Fotó (Manuális): 1/8000 mp. - 60 mp. Videó (L): 1/8000 mp. - 1/30 mp. Videó (M): 1/8000 mp. - 1/15 mp.
Felvételi tárhely Belső memória: kb. 8GB
Elkészíthető fotók száma 2 Fotó: kb. 1600(L), kb. 9000(M)Videó (idő felvételenként): Max. 5 perc 3
Áramellátás Lithium-ion akkumulátor (beépített) 4
Akkumulátor élettartam kb. 260 fotó 5
Fájltípusok Fotó: JPEG (Exif Ver. 2.3), DCF2.0 kompatibilis, Video:MP4 (Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: AAC)
Külső csatlakozás micro USB: USB2.0
Távkioldó CA-3(Rendelhető)
Fizikai paraméterek 45.2mm (W) x 130.6mm (H) x 22.9mm (17.9 mm 6) (D)
Súly kb. 102g
Objektív szerkezete 7 elem 6 csoportban
Objektív fényereje F2.0
Képszenzor mérete 1/2.3 (x2)
Képszenzor effektív pixelszám 12MP(x2), kimenő pixelszám kb. 14M
Fileméret (fotó) L: 5376x2688 M:2048x1024
Fileméret (videó) L: 1920x1080/30fps/16Mbps M: 1280x720/15fps/6Mbps
Kommunikációs protokol HTTP

1 Okostelefon szükséges a felvételi módok közötti váltásra vagy a manuális beállítások megváltoztatására 
2 A fotók száma és az időtartam cask tájékoztató jellegűek. Az aktuális érték a felvételi körülmények függvénye. 
3 Automatikusan kikapcsol, ha a belső hőmérséklet megemelkedik. 
4 Az akkumulátor töltése a mellékelt USB kábellel történik számítógépes csatlakozással. 
5 Az elkészíthető fotók száma csak tájékoztató jellegű, ami a Ricoh mérési módszerein alapul (vezeték nélküli csatlakozással, 30 mp-kénti felvételkészítéssel, valamint okostelefonra történő átirányítással). Az aktuális szám a felvételi készítésekor fennálló körülmények függvénye. 
6 Objektív nélkül.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról |
A Ricoh egy globális vállalat, amely több, mint 80 éve dolgozik a munkamódszerek átalakításán. A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében biztosít a vállalatoknak és dolgozóknak szolgáltatásokat és technológiákat, amik ösztönzik az innovációt, növelik a fenntarthatóságot és az üzleti fejlődést. Idetartoznak a dokumentum-kezelési rendszerek, IT-szolgáltatások, digitális nyomdai rendszerek, digitális fényképezőgépek és ipari rendszerek.

A cég központja Tokióban található és több mint 190 országban van jelen. A 2015. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2231 milliárd japán jen volt (körülbelül 18,5 milliárd USD).

További információkért, kérjük, látogasson el honlapunkra: 

Közösségi média oldalaink:
Facebook: https://www.facebook.com/ricohhu Youtube: Ricoh Hungary channel

További sajtóinformáció:
Ricoh Hungary Kft.
Nagy Annamária 
marketing communications specialist

Tel.: +36 23 806 843
Mobil: +36 30 184 78 35
Fax: +36 23 806 801
E-mail: annamaria.nagy@ricoh.hu

Oldal tetejére