A Ricoh ismét megkapta a FTSE4Good elismerését CSR tevékenységeiért

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh ismét megkapta a FTSE4Good elismerését CSR tevékenységeiért

Ricoh Europe, London, 2017. július 20. - A globális társadalmi felelősségvállalásért (CSR) a FTSE4Good Index ajánlását tudhatja magáénak a Ricoh, mely neves elismerést 2004. óta minden évben megkapott. 

Az FTSE Group globális vállalata által létrehozott FTSE4Good egy olyan részvényindex mutató, amely megkönnyíti a globálisan elismert vállalati felelősségvállalási szabványoknak megfelelő társaságokba történő befektetéseket. Széles körű piaci felméréseket alkalmazva a kritériumokat rendszeresen felülvizsgálják annak érdekében, hogy továbbra is tükrözzék a felelősségteljes üzleti gyakorlat normáit és a társadalmilag felelősséggel járó befektetések fejlődését.

Javier Diez-Aguirre, a Ricoh Europe alelnöke elmondta:"Kollektív társadalomként számos olyan kihívással nézünk szembe, amelyek hatással lehetnek a természetre, gazdaságra és Földünk környezetére is. A Ricoh támogatja a komplex társadalmi problémák kezelésére irányuló tevékenységeket, miközben biztosítja a vállalati növekedést is."

Ez év áprilisában a Ricoh bejelentette, hogy 2050-ig 100%-ban átáll megújuló energiaforrások használatára, miközben nullára csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsájtását.

Diez-Aguirre hozzátette: "2004. óta a FTSE4Good Index folyamatos elismerésével büszkélkedhetünk, 80 évvel ezelőtti cégalapításunk óta folyamatosan támogatjuk a fenntartható környezetgazdálkodást és a társadalmi felelősségvállalást. Ez a hosszú távú elköteleződés mutatkozik meg a 2050-re kitűzött céljainkban, illetve ügyfeleinknek nyújtott támogatásunkban saját környezeti hatásuk csökkentése érdekében.”

Ennek szellemében költözött a Ricoh Hungary Kft. is 2013. nyarán új, a 21. század követelményeinek megfelelő irodájába. A Ricoh az elbírálás alatt olyan szigorú követelményeket támasztott, mint nagyobb költséghatékonyság elérése a minőség színvonalának növekedése mellett, illetve a Ricoh fenntarthatósági, környezetvédelmi törekvések teljesülése.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás hazánkban is egyre fontosabb, melyben az anyacégnek megfelelően a Ricoh Hungary 2017-ben is folytatta „Ricoh Global Eco Action” sorozatát. A Ricoh Csoport a június hónapot „Ricoh Global Eco Month”-ként pozícionálta abból a célból, hogy növelje a környezettudatosságot és megértést, melynek során aktív szerepet vállal a környezet megőrzésére irányuló tevékenységekben. Ennek részeként június 5-én, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapján a Ricoh az összes hirdetőtáblájának megvilágítását lekapcsolta világszerte. 

A hirdetőtáblák lekapcsolásán túl egyéb kezdeményezések is helyet kapnak. A „Ricoh Global Eco Action Month” részeként a Ricoh Hungary arra kérte dolgozóit, hogy írjanak alá egy ökológiai nyilatkozatot, ami bizonyítja elkötelezettségüket, hogy ugyanolyan aktív szerepet vállalnak a környezetvédelemben, otthonukban és a közösségükben, mint az irodában, valamint arra ösztönözte a munkavállalókat, hogy június 5-én, ami az ENSZ Környezetvédelmi Világnapjának kiemelt dátuma, zöld ruhában és kiegészítőkben menjenek dolgozni. Emellett munkavállalóink fokozottan odafigyeltek a lámpák és más elektromos eszközök leoltására minden helységben. 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról |
A Ricoh egy globális vállalat, amely több, mint 80 éve dolgozik a munkamódszerek átalakításán. A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében biztosít a vállalatoknak és dolgozóknak szolgáltatásokat és technológiákat, amik ösztönzik az innovációt, növelik a fenntarthatóságot és az üzleti fejlődést. Idetartoznak a dokumentum-kezelési rendszerek, IT-szolgáltatások, digitális nyomdai rendszerek, digitális fényképezőgépek és ipari rendszerek.

A cég központja Tokióban található és körülbelül 200 országban van jelen. A 2017. március 31-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 2028 milliárd japán jen volt (körülbelül 18,2 milliárd USD). További információkért, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.ricoh.hu

Közösségi média oldalaink:
Facebook: https://www.facebook.com/ricohhu
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ricoh-hungary
Youtube: Ricoh Hungary channel

További sajtóinformáció:
Ricoh Hungary Kft.
Nagy Péter
marketing assistant

Tel.: +36 23 806 800
Mobil: +36 30 203 4695
E-mail: peter.nagy@ricoh.hu

Oldal tetejére