Társadalmunk

Globális gondolkodás, helyi cselekvés

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

Ricoh Group Sustainability Report 2015

Ricoh's Sustainability report 2014

View the report online or download it in Adobe PDF format

 • Környezet

  Green leaf.

  A környezet megóvása a Ricoh vállalati stratégiájának egyik kulcseleme.

A közösségeket segítő ötletek kidolgozása.

A Ricoh helyi, nemzeti és nemzetközi partnerekkel is együtt dolgozik új ötletek kifejlesztésén. Tudjuk, hogy az alkalmazottaink munkaidejéből erre fordított idő jelentős hatással van azon területek fejlődésére, ahol vállalatunk jelen van. A helyi projektekben való részvétel lehetővé teszi munkatársaink számára, hogy szaktudásuk és tapasztalatuk a közösség többi tagja számára is hasznos legyen. A Ricoh lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy munkaidejük bizonyos részét ilyen projektek megvalósítására fordítsák. 2009-ben a vállalat dolgozóinak több, mint 15%-a vett részt közösségi projektekben Európában

Oldal tetejére

Mások életének gazdagítása

A Ricoh alapítója, Kiyoshi Ichimura által 1938-ban lefektetett irányítási filozófiával összhangban a Ricoh az általa biztosított termékek és szolgáltatások, valamint napi tevékenysége révén is igyekszik gazdagítani az embereket.

Európában a helyi és nemzeti partnerekkel több éve tartó együttműködés keretében lehetővé tettük alkalmazottaink számára, hogy tudásukat, idejüket és ötleteiket felhasználva a különböző projektekben való részvétellel és más tevékenységekkel aktívan hozzájárulhassanak a társadalom fejlődéséhez. Bár cégünk több projektet anyagilag is támogat, munkatársaink részvétele és bevonása nagyobb hatással van a helyi közösségre, mint a pénzügyi támogatás.

Oldal tetejére

A közösség támogatása

Cégünknek a Ricoh Europe CSR irányító testülete által megalkotott Közösségtámogatási* irányelve páneurópai kiválasztási kritériumokat alkalmaz a közösségi projektek támogatása során. A támogatható kezdeményezéseknek legalább két követelménynek kell megfelelniük az alábbiak közül:

 • Kiegészíti a Ricoh alapvető tevékenységét és/vagy alapvető értékeit

 • Hozzáadott értéket hoz létre a társdalom számára

  • Kapcsolódik a fiatalok és/vagy hátrányos helyzetűek képzéséhez és/vagy

  • Pozitív hatása van a természetes környezetre

 • Munkatársaink is részt vesznek benne , ezáltal így nő az elkötelezettségük

* A közösség támogatása a különböző közösségi projektekben való részvételt, alkalmazottaink önkéntes tevékenységét, a jótékonysági programokban való részvételt, adományokat, közvetlen finanszírozású projekteket stb. jelenti.

Oldal tetejére

Esettanulmányok

2009-ben alkalmazottaink több, mint 15%-a vett részt különböző közösségi projektekben Európában, így segítve a helyi közösségek fejlődését. A projektek megtalálása és azokban való részvételhez szükséges idő biztosítása jelzi elkötelezettségünket azon területek fejlesztése iránt, ahol cégünk jelen van.

Oldal tetejére