Biodiverzitás

A biodiverzitás megőrzése az üzleti és társadalmi szféra hozzájárulása révén.

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

Ricoh Group Sustainability Report 2015

Ricoh's Sustainability report 2014

View the report online or download it in Adobe PDF format

A Ricoh Csoport összekapcsolja a környezet megóvását célzó tevékenységét üzleti döntéseivel. A globális környezet megőrzését a polgárok természetes kötelességének tekintjük. Úgy hisszük, hogy a globális környezet megóvásához két kihívást kell megoldani: csökkenteni az üzleti tevékenység és a termékek környezeti hatását, valamint megőrizni és tovább javítani a globális környezet önregeneráló képességét.

Áttekintés

A Ricoh Csoport biodiverzitás megőrzésére irányuló tevékenysége 1999-ben vette kezdetét, amikor nemzeti környezetvédő szervezetekkel és helyi közösségekkel karöltve az egész világon útjára indította az erdők ökológiai rendszerének megőrzését célzó projektet.

A Ricoh telephelyei a világ minden részén folytatnak olyan, a 2011 – 2013 közötti üzleti stratégia által is meghatározott tevékenységet, ami a biodiverzitás megőrzésére és bővítésére irányul.

2009-ben a Ricoh bemutatta Csoport biodiverzitási irányelveit, melyben meghatározta a környezeti hatások minimalizálásához szükséges célokat.

1999 óta a Ricoh alkalmazottai szerte a világban végeznek a biodiverzitás megőrzését célzó tevékenységet. Az önkéntes környezetvédelmi vezetőképző programtól kezdve az ENSZ Eco-Action napján való részvételig a Ricoh munkatársai folyamatosan munkálkodnak azon földrajzi területek biodiverzitásának megőrzésén, ahol dolgoznak.

Oldal tetejére