Környezetvédelmi összesítő

Műszaki és környezetvédelmi vívmányaink meghaladják a törvényi előírásokat és elvárásokat.

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

Ricoh Group Sustainability Report 2015

Ricoh's Sustainability report 2014

View the report online or download it in Adobe PDF format

 • Biodiverzitás

  Solar panels and a wind farm under a blue sky.

  A biodiverzitás megőrzése az üzleti és társadalmi szféra hozzájárulása révén.

A környezet tisztelete legalább annyira cégünk része, mint a folyamatos műszaki innováció. Igyekszünk ezt üzleti tevékenységünk minden területére kiterjeszteni - környezetvédelmi felelősségünk beszállítóinkra és azok tevékenységére is vonatkozik. Az emberek, a bolygó és a nyereség tekintetében alkalmazott Ökológiai egyensúly megközelítésünk biztosítja az üzleti és környezetvédelmi célok megvalósulását támogató fenntartható üzleti modellünk folyamatos fejlődését.

A Ricoh kötelezettséget vállalt, hogy 2050-re az üzleti tevékenysége során kibocsátott CO2 mennyiségét 88%-kal csökkenti (a 2000-es értékhez képest), melyből 30%-ot 2030-ra szeretne megvalósítani. Az eredetileg 2010-re elérni tervezett 20%-os csökkentést hat hónappal korábban sikerült teljesíteni. Globális CO2 lábnyomunk 2007 óta 45 000 tonnával csökkent.

A vegyianyag-kezelési rendszer (CSMS) 1993-as, valamint a beszállítói CSMS 2006-os bevezetése óta a Ricoh bizonyos anyagok használata tekintetében túlteljesíti az európai és egyéb törvényi előírásokat. Minden termékünk RoHS- és REACH-kompatibilis, és nem tartalmaz veszélyes anyagokat.

Az új környezetvédelmi nyilvántartó rendszer (NEAS) 1999-es bevezetése óta a Ricoh méri és ellenőrzi a környezetvédelmi tevékenységgel kapcsolatos költségeket és előnyöket, és mindez mostanra kulcsfontosságú területté vált a költségcsökkentés és a jelentős közvetett haszon kezelése szempontjából.

A Környezettudatos Beszerzési Irányelvek és Beszállítói partnerségi sémák biztosítják a teljes életciklus hatásának kezelését és támogatását.

Csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás - ez cégünk alapvető filozófiája az erőforrások megőrzésének területén, ennek maximális megvalósítását és a jogszabályoknak való megfelelőséget a festékkazetták és az élettartamuk végét elérő berendezések újrahasznosítását célzó program biztosítja.

Elköteleztük magunkat a környezeti hatások csökkentése mellett termékeink életciklusának minden szakaszában, beleértve a dokumentumkezelés során fellépő környezeti hatások csökkentése érdekében ügyfeleinknek nyújtott segítséget és útmutatásokat is.

Oldal tetejére

Mérföldkövek

Cégünk első környezetvédelmi irodájának 1976-os létrehozása óta számos környezetvédelmi elsőséget szerzet:

 • A 80-as években elsőként jelentünk meg a piacon a multifunkciós nyomtatókkal, melyekkel csökkenthető volt a felhasznált energia és a költségek. Az egyedülálló zöld PPP felmérés segítségével ügyfeleink az egyfunkciós készülékek leváltásával akár 30%-os kiadáscsökkentést és alacsonyabb környezeti hatást érhettek el.

 • 2001-ben minden főbb gyártóegységnél sikerült nullára csökkenteni a szeméttelepre jutó hulladék mennyiségét. 1999 óta csak az angliai gyártóegységünkben több, mint 12 000 tonna volt a szeméttelepet elkerülő hulladék mennyisége, amivel sikerült évi £45 000 költséget £30 000+ nyereséggé konvertálni

 • 2002-re szerte a világban a Ricoh minden egysége megszerezte az ISO 14001 minősítést.

 • 2003-ban mi voltunk az első ázsiai cég, aki elnyerte a World Environment Centre (Nemzetközi Környezetvédelmi Központ) aranyérmét.

 • Mi vagyunk az iparág egyetlen olyan vállalata, amelyik az utóbbi hét évben folyamatosan szerepelt a fenntartható vállalatok top 100-as listáján.

 • Mi voltunk az elsők az ágazatban, akik növényi alapú műanyagokat kezdtek használni a készülékekben.

 • 2009-ben bizonyos termékeknél Japánban bevezettük a világ első biomassza festéktonerét.

Oldal tetejére