Környezeti technológia

Kimagaslóan innovatív környezeti technológiák az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom érdekében

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

A Ricoh önkéntesen állít fel jelentőségteljes célokat a környezetvédelmi felelősségvállalás területén. Támogatjuk az innovációt a technológia és az üzleti tevékenység terén. Vállalati stratégiánk kulcseleme olyan eszközök gyártásának támogatása, melyeket könnyű használni, emellett csökkentik a környezeti terheket a gyártás és a használat során. A forradalom itt még nem ér véget. A Ricoh támogatja ügyfeleit a környezeti hatások csökkentésében, valamint munkafolyamataik egyszerűsítésében a Ricoh ágazatvezető technológiáinak alkalmazásával

Innováció a gyártásban

A műanyag alkatrészekben és festékekben használható, biomasszából készülő gyanták fejlesztése 2002-ben kezdődött a Ricoh-nál. A Ricoh még abban az évben előállította az iparág első olyan multifunkciós készülékét, amely 50%-ban tartalmazott biomasszából készült anyagot. 2009-ben a Ricoh megalkotta a világ első biomassza festéktonerét (25%-os tartalom) használó eszközeit

Az "életciklusra tervezés" megközelítés alkalmazásával a Ricoh olyan termékeket tudott gyártani, amelyek kisebbek és könnyebbek, mint a korábbi típusok. A visszanyert nyersanyagok lehető legszélesebb körben való használata hozzájárul az erőforrások felhasználását korlátozó törekvéseinkhez.

Az újragyártásban a Ricoh az alkatrészek tisztításához bevezette a „száraz mosás” eljárást, amelynél nem keletkezik szennyvíz és csökken az energiafelhasználás.

Oldal tetejére

Környezetvédelmi termék-technológiák

A Quick Start-Up technológia a legfontosabb eszköz a Ricoh készülékek energiafelhasználásának csökkentésében. Az energiatakarékos módból való visszatéréshez szükséges idő csökkentése révén az ügyfeleknek nem kell annyit várniuk, hogy használhassák a Ricoh készüléket. Célunk, hogy a visszatérési időt minden Ricoh eszköznél tíz másodperc alá csökkentsük.

A nyomtatófesték gyártásában bevezetett polimerizációs eljárás 30%-os energia-megtakarítást eredményezett a hagyományos festékgyártási eljáráshoz képest. A PxP festéktonert mostanra számos fekete-fehér és színes termékünkben használjuk, alacsonyabb beégetési hőmérsékleten is élesebb képet eredményez, így az ügyfelek további energia-megtakarítást érhetnek el vele.

2007-ben megjelentek az első GELJET technológiát használó energiatakarékos nyomtatók, köztük az Aficio GX 2500. Ezen nagy hatékonyságú nyomtatók maximális energiafelhasználása 35 Watt alatt van, ami megegyezik egy fluoreszcens lámpa fogyasztásával. A nyomtatók nemcsak energiát takarítanak meg, de jelentősen csökkentik az ügyfeleknél megjelenő energiaköltségeket is.

Oldal tetejére

Előtérben az ügyfelek igényei

A termékek életciklusának „használatban” töltött szakasza az életciklus során keletkező környezeti hatások több, mint 60%-áért felelős. A Ricoh céljai között szerepelt ezen hatások csökkentése olyan termékinnovációkkal, amelyek optimalizálják a dokumentumok feldolgozását, alacsonyabb energiafogyasztást eredményeznek és csökkentik a papírfelhasználást.

Biztonságos nyomtatási megoldásaink garantálják, hogy a készülékek ne adják ki a nyomatot addig, amíg annak tulajdonosa nem azonosította magát, így elkerülhető a szükségtelen nyomtatás és javul a dokumentumok biztonsága. Több, mint 25%-kal csökken a papírfelhasználás, ami jelentősen hozzájárul a CO2-kibocsátás és a költségek csökkentéséhez.

Oldal tetejére