Fenntartható környezetkezelés

Kiegyensúlyozott megközelítés, amely minimalizálja a környezetterhelést, de maximalizálja a nyereségességet.

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

Ricoh Group Sustainability Report 2015

Ricoh's Sustainability report 2014

View the report online or download it in Adobe PDF format

A környezettudatosság cégünk filozófiájának fontos eleme, és arra minden fontosabb műveletnél tekintettel vagyunk. Világpolgárként üzleti tevékenységünk minden területén aktívan teszünk az erőforrások megőrzése, a szennyezés-megelőzés javítása, az újrahasznosítási lehetőségek maximalizálása érdekében, és támogatjuk az ügyfélközpontú megközelítést a környezeti technológiák fejlesztésekor.

Erőforrások megőrzése és újrahasznosítás

Életciklus-tervező rendszerünk lehetővé teszi az alkatrészek használatának minimalizálását és olyan alternatív erőforrások használatát is, mint a növényi alapú műanyagok vagy a biomassza festéktoner. Arra törekszünk, hogy kisebb, egyszerűbb és könnyebb eszközöket állítsunk elő, az újrahasznosítás pedig kulcsfontosságú szempont az alkatrészek tervezésekor.

Minden Ricoh termék életciklusának kezdete és vége az anyagok újrahasznosításához és újrafelhasználásához kapcsolódik, összhangban a teljesen fenntartható gazdálkodás létrehozására irányuló céljainkkal. Ezt a stratégiát mutatja a Comet Circle, ami egy holisztikus ábrán ismerteti az egyes érdekeltek együttműködését a Ricoh-val a feladatok teljesítése során.

Fenntarthatóság és a Ricoh környezetvédelmi tevékenysége - gyors áttekintés

  • Termékeink tervezése és gyártása során arra összpontosítunk, hogy minden alkatrész újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen.

  • Ne kerüljön hulladék a szeméttelepre – a Ricoh minden európai (angliai és francia) egysége így működik, azaz itt 100%-os az erőforrások újrahasznosítási aránya, és 2001 óta nem került hulladék a szeméttelepre.

  • A Ricoh festékkazettái számos egyéb termékben újrahasznosíthatók, például útjelző oszlopokban, rákcsapdákban, kerti ültetőkben és lovas felszerelésekben.

  • Zöld készülékek: ezek az elsődleges élettartamuk végét követően felújított készülékek, melyek gyártása 40%-kal kevesebb szénkibocsátást eredményez teljes életciklusra vetítve.

  • A 2009 januárjában elindított Pay Per Page Green tanácsadói szolgáltatás: jelentős működési- és energiaköltséget takarít meg a cégeknél a meglevő költségek, a CO2-kibocsátás és a környezeti hatások elemzése és kiszámítása, valamint azok csökkentését célzó megoldás kidolgozása révén.

  • Az ügyfelek a teljes bekerülési költség optimalizálása révén akár 30%-os csökkenést is elérhetnek az energiaköltségek és CO2-kibocsátás terén.

Alkatrészek visszanyerése: Fordított logisztika segítségével összegyűjtjük a használt alkatrészeket, fogyóeszközöket és az élettartamuk végén járó berendezéseket; az eljárást minden értékesítő cégnél támogatjuk, hogy növelhessük az anyag-visszanyerési arányt és csökkenthessük a nyersanyag iránti igényt.

Oldal tetejére

Energiatakarékosság és a globális felmelegedés megelőzése

Széles körben használunk napenergiát és más megújuló energiaforrásokat áramtermelésre. A termelési folyamatban alkalmazott innovációk segítségével megvalósítottuk az „alacsony széntartalmú gyártást”, és beszállítóinkat is támogatjuk a környezeti hatásokat mérséklő intézkedések bevezetésében.

A forgalmazási szakaszban a hatékonyság növelése érdekében pontosan nyomon követjük a CO2-kibocsátás mértékét.

Oldal tetejére

Szennyezés-megelőzés

A Ricoh által alkalmazott kockázatkezelés nemcsak a környezetre, de az emberi egészségre gyakorolt hatásokra is kiterjed. Például:

Veszélyes anyagok használatának korlátozása (RoHS): Nem kerülhetnek forgalomba olyan elektromos és elektronikai termékek, amelyekben megtalálható a RoHS szabályozás szerint legveszélyesebbnek minősülő hat veszélyes anyag valamelyike.  A Ricoh amellett, hogy biztosítja minden terméke RoHS-kompatibilitását, további hat olyan anyagot is kizárt a gyártásból, amelyekre a szabályozás jelenleg nem vonatkozik.

A vegyi anyagok regisztrálása, értékelése, engedélyezése és korlátozása (REACH): Ez az új jogszabály előírja az üzleti tevékenység során felhasznált összes vegyi anyag regisztrálását és kezelését. A Ricoh továbblépett ennél, és szigorú vegyianyag-gazdálkodási rendszert dolgozott ki, amely kiterjed az egész ellátási láncra.

Oldal tetejére