Ricoh vállalati összesítő

Mindent rólunk.

Tények. Számok. Betekintés.

Minden szükséges részlet.

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

  • Környezet

    Green leaf.

    A környezet megóvása a Ricoh vállalati stratégiájának egyik kulcseleme.

A Ricoh a világ vezető technológiai vállalata, amely az irodai és nyomdaipari piacokra specializálódott. A Ricoh a világ minden részén együttműködik különböző szervezetekkel a munkakörülmények modernizálása és a dokumentumkezelés hatékonyságának optimalizálása érdekében. A Ricoh képalkotó eszközöket, nyomdaipari termékeket, hálózati rendszermegoldásokat, nyomdai megoldásokat, dokumentumkezelési szolgáltatásokat és informatikai szolgáltatásokat kínál.

A Ricoh Company, Ltd. 1936. február 6-án alakult meg Tokióban (Japán), központja a következő címen található meg:

Ricoh Building, 8-13-1 Ginza,
Chuo-ku, Tokió 104-8222 Japán
http://www.ricoh.com/about/company/global/directory/operations/headquarters.html

Képviseleti igazgatók:

Elnök
Masamitsu Sakurai
Elnök és ügyvezető igazgató
Shiro Kondo
http://www.ricoh.com/about/company/data/board/

Törzstőke: 135,3 milliárd jen (2010. március 31-én)
Nettó árbevétel: 2016,3 milliárd jen (a 2010. március 31-én zárult üzleti évben)
http://www.ricoh.com/about/company/data/facts/

A csoport tagvállalatainak száma konszolidált alapon: 272 vállalat (2010. március 31-én)
Alkalmazottak száma: 108 525 (a konszolidált vállalatok adatait is figyelembe véve, 2010. március 31-én)

Digitális és analóg fénymásolók, MFP-k (multifunkciós nyomtatók), lézernyomtatók, faxok, digitális sokszorosító gépek, kapcsolódó kellékanyagok, szolgáltatások és szoftverek tervezése és gyártása. Ezen megoldásokat a dokumentumkezelési szolgáltatások és a nyomdaipar terén szerzett tapasztalatainkkal kombinálva a Ricoh teljeskörű megoldásokat kínál ügyfelei irodai szükségleteinek kielégítésére.

Az elsődleges tevékenységi körünkbe tartozó képalkotási és megoldási szolgáltatások, ipari termékek és más üzleti kategóriák révén vállaltunk a cégek növekedését támogató innovatív eljárásokkal és megoldásokkal van jelen a piacon.

Ügyfeleink termelékenységének növekedését széles termékválasztékunk segíti, melynek középpontjában a digitális multifunkciós eszközök, nyomtatók, nyomdaipari gépek és egyéb irodai képalkotó berendezések állnak. Ezeket a gépeket szoftver- és ügyfélmegoldások egészítik ki, melyek között megtalálható az információtechnológiai környezet kiépítése, hálózatkezelés, karbantartási szolgáltatások és az ügyféltámogatás.

Ipari termékeink között megtalálhatók a hőpapírok, valamint az optikai eszközök, félvezetők, elektronikai részegységek és mérőberendezések is.

Hálózati rendszermegoldásokkal foglalkozó részlegünknél az ügyfél igényeire szabott számítógépek, kiszolgálók és kapcsolódó szolgáltatások, valamint támogatási és ellátási megoldások kifejlesztésével és gyártásával foglalkoznak.

Ricoh dokumentumkezelési szolgáltatások (MDS)

A Ricoh dokumentumkezelési szolgáltatások összehangolják a üzleti folyamatokat és a dokumentum-feldolgozás munkafolyamatait, időt és pénzt takarítanak meg a vállalatoknak azáltal, hogy lehetővé teszik a megfelelő információ megfelelő időben való egyszerű elérését.

Ügyfeleink megbíznak a Ricoh által nyújtott szolgáltatásokban a felmérés, tervezés, megvalósítás, irányítás, valamint a folyamatos fejlesztés és folyamat-optimalizáció területén, melyekhez olyan személyre szabott, rugalmas megközelítés társul, ami túllép a hagyományos dokumentumkezelési és nyomtatási szolgáltatásokon. Az ügyfelek információkezelési lehetőségeinek maximalizálásakor biztosítjuk a belső átalakítások hatékony végrehajtását is.

Módszereinket hozzáigazítjuk az ügyfél igényeihez, egyetlen kapcsolattartási pontot, globális irányítást és helyi megvalósítást biztosítva, amihez átfogó katalógus és termékportfólió társul.
Az ügyfeleknél megjelenő legfontosabb előnyök a dokumentumköltségek akár 30%-os kezdeti csökkenése (Ricoh ügyféladatok), valamint a termelékenység, az irányítás és a hatékonyság folyamatos javulása.

Nyomdai rendszerek

A professzionális nyomtatás terén tevékenykedő ügyfelek a Ricoh mérete, a biztosított támogatások széles skálája és a kiváló szolgáltatási szintek jelentette előnyöket használhatják ki, amikre bizalommal alapozhatnak cégük jövőjének tervezésekor.

A Ricoh integrált hardveres és szoftveres megoldások átfogó portfólióját kínálja a professzionális nyomtatással foglalkozók számára. Legyen szó cégen belüli vállalati nyomtatásról vagy grafikai/kereskedelmi nyomtatásról, a Ricoh szakemberei tisztában vannak a nyomtatási szolgáltatók egyedi, folyamatosan változó igényeivel.  Tudják, hogyan állíthatják tapasztalatukat a hatékonyság, a minőség és a költségcsökkentés szolgálatába.

A Ricoh egy képalkotó eszközöket, nyomdaipari termékeket, hálózati rendszermegoldásokat, nyomdai megoldásokat, dokumentumkezelési szolgáltatásokat és informatikai szolgáltatásokat kínáló szolgáltatás-orientált globális vállalat.

Oldal tetejére