Innováció és K+F

Ötletektől az innovációig

Hiszünk az innovációban

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Az innováció- és az ügyfélközpontú megközelítés iránti elkötelezettség végigkísérte a Ricoh fejlődését az első fotópapír kifejlesztésétől a dokumentumkezelés terén elért globális vezető pozíció eléréséig. Az innováció azonban csak akkor tud új értéket teremteni, ha hatékonyan tud segíteni. A hatékonyság azon szintje, amelyen még a legkifinomultabb technológia, szolgáltatás és szoftver is ösztönösen használható, csak úgy érhető el, ha megértjük, azokat miért és mire használják ügyfeleink.

A kis- és nagyvállalatoknak készülő innovatív termékek tervezésének, fejlesztésének és megvalósításának segítése érdekében folyamatosan értékeljük termékeinket a fogyasztó szemszögéből is. Támaszkodunk a szerte a világban megtalálható technológiai központjainkban felhalmozódott jelentős tapasztalatra, azoktól kapott visszajelzésekre is, amelyek közvetlenül visszacsatolhatók a K+F folyamatba.

Egyedülálló lehetőségeink révén új ötleteket próbálhatunk ki és eredeti megoldásokkal állhatunk elő. Az ügyfelek igényei által vezérelt, adaptív innováció révén átalakíthatjuk az üzleti folyamatokat, egyszerűsíthetjük a dokumentumkezelési munkafolyamatokat, javíthatjuk a termelékenységet és csökkenthetjük a környezeti hatásokat. Összefoglalva: információkezelési megoldásainkkal a cégek időt és pénzt takaríthatnak meg. Szolgáltatásaink személyre szabottak és rugalmasak, sokszor túlmutatnak a hagyományos dokumentumkezelési és nyomtatási megoldásokon.

Ahol a dolgok kezdődnek

A Ricoh kutatási és fejlesztési tevékenysége négy fő területre koncentrálódik.

  1. Környezet: A Ricoh termékei életciklusának minden szakaszában igyekszik hozzájárulni a fenntarthatóbb társadalom létrehozásához, például biomassza-alapú műanyagok használatával, az alkatrészeknél alkalmazott száraz mosási eljárás bevezetésével, a gyártási és javítási folyamatok átalakításával, valamint a QSU technológia kifejlesztésével.

  2. Irodai megoldások: A Ricoh rugalmas és alkalmazkodni képes informatikai környezetet kínál, amely segíti a tudásmenedzsment koncentrálását, például az információ-visszanyerési technológiák, vizuális keresés, következő generációs hálózati infrastruktúrák, valamint ezek alkalmazása a Ricoh termékekben, nyomtatott dokumentumok védelmében és vetítőrendszerekben.

  3. Nyomtatás: A Ricoh az MFP-k és a nyomdagépek területén is olyan technológiákra összpontosít, amelyek javítják a nyomtatás minőségét, sebességét, megbízhatóságát és hatékonyságát.

  4. Képalkotás/eszközök: Ezen a terülten az új, jelentős hozzáadott értékkel bíró megoldásokat eredményező integrált optikai-/képfeldolgozási és elektronikus eszköztechnológiákra koncentrálunk, valamint a tranzisztoros áramkörök gyártását segítő nyomtatható elektronikai megoldásokra és a színes reflexiós kijelzőtechnológiára

A Ricoh nem elégszik meg az egyedülálló technológiák, szoftverek és szolgáltatások kifejlesztésével. Ennél tovább megy, szakértelmére alapozva átalakítja a munkakörnyezeteket, az alkatrészek funkcióit és megbízhatóságát bővítve jobb termékeket, rendszereket és szolgáltatásokat állít elő.

Globális szakértői hálózatának kiépítésével, a Ricoh Értékekre alapozott, átgondolt stratégia kidolgozásával, valamint szakemberei ügyfélközpontú megközelítésével a Ricoh élenjáró a munkakörnyezetek modernizálásában, ügyfelei munkamódszereinek forradalmasításában, a fenntarthatóság iránti igény kielégítésében és az üzleti érték tényleges növelésében.

Példák a Ricoh innováció működésére.

A nyílt innováció támogatása – globális partnerek

  • A Ricoh támogatja a „nyílt innovációt", amely az egész világon segít partnereket találni közös/kapcsolódó kutatásokhoz.

  • A Ricoh a legjobb ipari, akadémiai és állami kutatási szervezettekkel működik együtt, például a német Franhofer Laboratories-szal a biztonság, optika és anyagkutatások területén. A Ricoh tudásmenedzselési projektekben együtt dolgozott a német DFKI és a magyar MTA SZTAKI intézetekkel.

  • A Ricoh Fejlesztői Program a szoftverfejlesztők közösségével való együttműködést támogatja, célja a Ricoh termékekhez való, hozzáadott értéket tartalmazó szoftverek létrehozása és fejlesztése.

Egyedi ügyfélkoncepció

  • Európai Technológiai Központ – testreszabott megoldások fejlesztése az ügyfelek speciális igényei szerint. Az itt évente megrendezett Tanácsadói Konferencián az ügyfelek még azelőtt megismerhetik, véleményezhetik és módosíthatják a Ricoh innovációit, hogy azok megjelennének a piacon.  

A megfelelő termék a megfelelő helyen

A Ricoh Group globális termelési rendszere lehetővé teszi a gyártott termékek differenciálását az adott földrajzi hely műszaki fejlettsége és termelékenysége szerint. Ez csökkenti a széndioxid lábnyomot és kihasználja a helyi lehetőségeket.

A belső összeállítás csökkenti az átfutási időt és a környezeti hatásokat

A rendelés és a szállítás közötti átfutási idő csökkentése érdekében bevezettünk egy belső összeállítási módszert, ami javítja a csomagolás és a szállítás hatékonyságát: az opcionális eszközök a gyárban kerülnek a csomagokba, és eszerint módosul a műszaki tartalom is. Kartondobozok és polisztirol hab helyett a szállítás többször használatos rekeszekben történik. A környezeti hatások csökkentése mellett a módszer lerövidíti az átfutási időt és javítja az ügyfél-elégedettséget is.

Tudjon meg többet a globális Ricoh innovációról: www.ricohinnovations.com és www.ricoh.com/srcb

A globális kutatási és fejlesztési központok révén képes a Ricoh az élvonalban maradni az irodai megoldások területén. A központok az alábbi fontosabb szakterületek köré szerveződnek:

Kutatási és fejlesztési tevékenység

•  Vállalati Technológiai Fejlesztési Csoport
•  Vállalati Technológiai Tervezési Központ
•  Nyomtatástechnológiai Fejlesztési Központ
•  Irodai Megoldások Technológiai Fejlesztési Központ
•  Képalkotás-technológiai Fejlesztési Központ

Kutatási és fejlesztési csoport

•  Alap Technológiai Fejlesztési Központ
•  Fejlett Technológiai K+F Központ
•  Tohoku K+F Központ

Szakértők globális hálózata – belső K+F központok

•  K+F KÖZPONT, Yokohama, Japán: A Kutatási és Fejlesztési Csoport feladata az alapvető technológiák kutatása, míg a Vállalati Technológiai Fejlesztési Csoport a gyakorlati alkalmazási lehetőségeket fejleszti.
•  Ricoh Technológiai Központ, Kanagawa, Japán: Képalkotó eszközöket fejlesztő központ, több, mint 5000 mérnökkel és egyéb alkalmazottal.
•  Ricoh Innovations, Szilícium-völgy, USA: A jövő alkalmazási megoldásainak, mobil üzleti alkalmazásainak és képfeldolgozó eljárásainak fejlesztése. Ricoh Innovations Inc.
•  Ricoh Szoftverkutató Központ, Peking, Kína: Kép- és videofeldolgozás, fejlett információkezelési és rendszermegoldások, valamint beágyazott rendszerek fejlesztése. Software Research Centre Beijing Co. Ltd 
•  Ricoh Képfeldolgozó Technológiák, Sanghaj, Kína: Irodai berendezések tervezése és fejlesztése.
•  Európai Technológiai Központ, London, Egyesült Királyság: A Ricoh megoldásainak adoptálása az ügyfelek speciális igényeihez.

Tudjon meg többet a globális Ricoh innovációról: www.ricohinnovations.com és www.ricoh.com/srcb

Az Innovating Technology a Ricoh Developer Program™ (RiDP™) központi eleme, ami hozzáférést biztosít az új vagy már meglévő megoldásoknak a Ricoh hardveres és szoftveres termékeivel való integrálásához szükséges támogatáshoz, eszközökhöz és szolgáltatásokhoz.

A program egy ötlépcsős tagsági modellt tartalmaz, amelyet úgy alkottak meg, hogy megfeleljen a fejlesztők és szervezeteik eltérő követelményeinek. Az egyes szintek különböző fejlesztői eszközökhöz, tervezési támogatáshoz, műszaki erőforrásokhoz és képzési anyagokhoz biztosítanak hozzáférést.

Tagságért a független szoftverforgalmazók, a Ricoh fő partnerei és stratégiai partnerei, valamint felsőoktatási intézmények folyamodhatnak. Ha a cél egy megoldás beágyazása a Ricoh hardverébe vagy szoftverébe kereskedelmi fejlesztőként, egyedi beállításokkal rendelkező nyomtató- vagy fax-illesztőprogramok megalkotása, dokumentumkezelő rendszerekkel integrálható middleware megoldások fejlesztése vagy az eszközök oktatási célra való használata - a RiDP segítségével megvalósítható.

További információkért kattintson ide. http://emea.ricoh-developer.com/

Oldal tetejére