Európai üzleti tevékenységünk

Bővülő szaktudás, növekvő elvárások.

A Ricoh megszervezi a tudást, a kivitelezést és a kapcsolattartást

A Ricoh összekapcsolja a szemléletet a megvalósítással

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

 • Környezet

  Green leaf.

  A környezet megóvása a Ricoh vállalati stratégiájának egyik kulcseleme.

Európai ügyfeleink legjobb kiszolgálása érdekében folyamatosan bővítjük szaktudásunkat, hogy megfelelhessünk az igényeknek és elvárásoknak. Segítünk ügyfeleinknek információs tőkéjük kezelésében, valamint mai tudásuknak a jövő sikereivé átalakításában. Európában ügyfeleinkkel azon dolgozunk, hogy megszervezzük a tudást, kivitelezést és a kapcsolattartást. Olyan technológiákat és szolgáltatásokat kínálunk, amelyek zökkenőmentessé és gördülékennyé teszik az üzleti folyamatokat, és javítják ügyfeleink termelékenységét és nyereségességét.

A Ricoh folyamatosan támogatja a szervezeteket az információ hatékony kezelésében - és ezzel a produktivitás növelésében és a fenntartható, a jövőben is nyereséges növekedés megteremtésében.

Globális vállalatként a Ricoh több generáción át fejlesztette egyedi megközelítését az üzlet, az élet és a környezet területén. Nem elégszik meg a mostanra elért magas szintű műszaki szakértelemmel: a Ricoh a jövőbe tekint, innovatív megoldásokat keres az előttünk álló kihívások leküzdésére.  

Jelentős energiát fektet például a tudás átadását szolgáló, a munkaerő következő generációinál alkalmazható módszerek fejlesztésébe.  A Ricoh a dokumentumkezelési szolgáltatások piacán azt vizsgálja, hogy a különböző szervezetek a tudás megszerzése mellett hogyan dolgozhatják fel hatékonyabban az információkat és kezelhetik az üzleti munkafolyamatokat.

A Ricoh támogatja a vállalatokat abban, hogy kihasználják az általa legfontosabbnak tartott eszköz - az információ vagy információs tőke - előnyeit. 

Tudjon meg többet arról, hogy mit kínálunk ezen a területen: 
MDS,
Outsourcing,
IT szolgáltatások,
Irodai megoldások stb.

Hitvallásunk

Hisszük, hogy ügyfeleink ambíciói mindenek felett állnak, és azok elérése - sőt, túlszárnyalása - a tudás alkalmazásával lehetséges. 

Hiszünk abban, hogy értéknövelt szolgáltatásokkal, termékekkel és munkamódszerekkel növelhetjük ügyfeleink produktivitását: a nagyobb hatékonyság mindannyiunk előnyére válik, külön-külön és kölcsönösen is.

Hiszünk a környezettel való harmóniában, az élet és a munka egyszerűsítésében és a tudásmenedzsment támogatásában.

Végezetül, hiszünk abban, hogy a környezet, az élet és a munka elválaszthatatlanok egymástól, és egyik sem képzelhető el a többi tisztelete nélkül. 

nknél a kutatási és fejlesztési tevékenységet is az ügyfelek üzleti kihívásainak támogatása melletti elkötelezettségünk vezérli.  Évente a bevétel akár 6%-át is a kutatás-fejlesztésbe fektetjük, olyan technológiákra összpontosítva, melyek támogatják a jövő munkastílusait és a cégek számára könnyebbé teszik az információ elérését és megosztását.  A Ricoh kutatási és fejlesztési tevékenységének célterületei a következők:

 • Környezet: hozzájárulás egy fenntarthatóbb társadalomhoz a termékek életciklusának minden szakaszában – pl. biomassza-alapú műanyagok használata.

 • Irodai megoldások

 • Nyomtatás

 • Képalkotás/eszközök

Ha többet szeretne megtudni a Ricoh Europe előtt álló fontosabb gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi kihívásokról, olvassa el a következőt: Ricoh Europe fenntarthatósági jelentés 2010

Eredmények:

A Ricoh büszke arra, hogy történelme során számos alkalommal volt képes előre látni és kielégíteni a piaci igények változását, folyamatosan növelve közben önmagával szemben támasztott elvárásait a műszaki minőség, munkafolyamatok hatékonysága, környezettudatosság és fenntarthatóság terén. Csak néhány példa eddigi eredményeink közül:

 • Cégünk az EFQM egyetlen dokumentumkezeléssel foglalkozó tagja; elismert tagja a fenntarthatóságot az üzleti kiválóság elengedhetetlen részei közé integrálni kívánó globális csoportnak

 • 2010 decemberében a Ricoh Germany Ludwig Erhard Preis díjat kapott az üzleti kiválóságért

 • 2010 augusztusában a Buyers Laboratories „Outstanding Achievement" díjjal jutalmazta a céget a legenergiatakarékosabb nyomtatókért

 • 2010 júliusában a Ricoh 5 csillagos kiválósági díjat kapott az EFQM-től

 • 2009 decemberében a Ricoh megkapta a „Colour Printer Line of the Year Award" elismerés a Buyers Laboratories-tól

 • 2009 október - UK Excellence Award és aranyérem a British Quality Foundationtől

 • 2007 decemberében a Ricoh megkapta az „Outstanding Printer Line of the Year" díjat a Buyers Laboratories-tól

 • 2006 szeptembere - Új mérföldkő a High Street nyomtatási szolgáltatások és a host printing területén - az Aficio SP 9100DN bemutatása

 • 2006 június - a Ricoh Europe BV a Genius Bytes-szal közösen elnyeri a Duke’s Choice Award díjat a Biztonsági nyomtatási szolgáltatások kategóriában

 • 2005 júliusa - „Pick of the Year Award" elismerés a Ricoh Aficio 1515MF és Aficio 2018D típusoknak

 • 2004 májusában a Ricoh Europe BV megkapja a CompTIA®CDIA+™ Achievement Award elismerést  

A Ricoh Europe 70 országban van jelen, két központja Londonban (Egyesült Királyság) és Amstelveenben (Hollandia) található. A térségben működő értékesítési, gyártási és támogatási telephelyek között megtalálható három Európai Zöld Központ (Egyesült Királyság, Hollandia, Németország), valamint öt további kihelyezett alkatrészellátó központ (Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország), amelyek lehetővé teszik az legmagasabb szolgáltatási színvonal biztosítását ügyfeleink részére, valamint a környezet egységesebb és átfogóbb fejlesztését célzó erőfeszítéseink nagyobb területre való kiterjesztését.

Négy gyártótelephellyel rendelkezünk Európában, melyeket a legmagasabb minőségi és környezetvédelmi szabványoknak megfelelően működtetünk; az üzemek központja Telfordban (Egyesült Királyság), Wellingborough-ban (Egyesült Királyság), Stirlingben (Egyesült Királyság) és Colmarban (Franciaország) található. Ezek a telephelyek felelősek a multifunkciós készülékek, faxkészülékek, kellékanyagok és hőpapírok gyártásáért és fejlesztésért. Minden üzemünk megkapta a ISO 14001 szabványt, a Nemzetközi Környezetkezelési Szabványt, ami biztosítja a környezet minőségét a telephelyen és körülötte, valamint az irodákban, ahol a termékeinket használják.

Ricoh UK Products Ltd (RPL) - Telfordban műanyag öntvényeket, digitális, normál papíros másolókat, tonereket és tonerházakat, továbbá környezetkímélő fotóvezető-dobokat gyártanak.

Ricoh Industrie France SAS (RIF) - digitális fénymásolókat, festékkazettákat, fixálóhengereket, hőpapírokat és hőátvivő szalagokat gyárt. A termelés 80%-a exportra megy, ami jól mutatja a létesítmény gyártási kapacitását.

GR Advanced Materials (GRAM) - Stirlingben, az Egyesült Királyságban digitális sokszorosítókhoz gyárt kellékanyagokat, és egy sor alapvető technológiát fejlesztett ki, többek között az ultravékony bevonatot és laminálást, valamint az emulzióképzést.

Európai Konfigurációs és Elosztóközpont

Az Európai Konfigurációs és Elosztóközpont Hollandiában, Bergen op Zoomban található. Az ellátólánckezelés-optimalizálási program részeként a Ricoh Csoport európai tevékenységét támogatja. Több, mint 4300 megrendelést képes feldolgozni naponta, átlagosan 180 perc telik el a megrendelés fogadása és feladása között európai, valamint izraeli, dél-afrikai és indiai címekre.

Európai Szervizalkatrész Központ, Hollandia

Az Európai Szervizalkatrész Központ és egész Európát lefedő kirendeltség-hálózata (multifunkciós) nyomtatók, fénymásolók, faxkészülékek, szkennerek, digitális sokszorosítók és a kapcsolódó irodai automatizálási berendezések több mint 55 000-féle szervizalkatrészét tartja raktáron.

Értékesítés

A Ricoh 23 közvetlen értékesítéssel foglalkozó leányvállalattal rendelkezik az EMEA régió 19 országában, melyek a nemzetközi tapasztalatot, termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat adaptálják a helyi sajátosságokhoz. A legközelebbi Ricoh értékesítési központ elérhetőségeit webhelyünkön találhatja meg.

Vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi Ricoh központtal

Európában és az egész világon is növeltük értékesítési egységeink számát, hogy erősítsünk szolgáltatásaink biztosításának folyamatát és bővíthessük technológiai portfóliónkat.

1995 – Külföldi értékesítési hálózatunk erősítése céljából az Egyesült Királyságban megvásároltuk az NRG Group PLC-t (Nashuatec, Rex-Rotary, Gestetner, korábbi nevén: Gestetner Holdings PLC).

2001/2002 – A Ricoh Csoport a Lanier és a Savin tagvállalatokkal bővült, hogy megalapozottabb támogatást és több értéket, valamint megoldásokat kínálhasson országos és globális ügyfeleinek.

2004 – A Ricoh a Hitachi és az IBM nyomtatási részlegét átvéve erősíti portfólióját, új termékeket és megoldásokat bevezetve úgy a termelési szintű, mint az általános irodai piacon.

2006 – A Danka Europe és az IKON France megvásárlása jobb szolgáltatási színvonalat és támogatást biztosít a nagyobb európai országokban, egyúttal javítja az ügyfelek kiszolgálását és növeli az elégedettségüket.

2008 – Értékesítési lehetőségeink és szervizhálózatunk bővítése, valamint a termelési szintű nyomtatási üzletág megerősítése céljából megvásároltuk az IKON Office Solutions Inc. vállalatot.

2009 – Megszereztük a Carl Lamm vállalatot, a Ricoh márkájú termékek kizárólagos svédországi forgalmazóját és informatikai megoldások szolgáltatóját.  A cég lehetőségeit az informatikai szektorban a szolgáltatások Svédországra és több skandináv országra, valamint az EMEA régió más országaira való kiterjesztésével maximalizáltuk.

2010 – Az InfoPrint Solutions teljesen a Ricoh tulajdonába került.

A portfólió révén a Ricoh a képalkotási technológiák területének vezető szereplője lett

Oldal tetejére