Privacy

A Ricoh Hungary és a Ricoh Europe B.V. ("Ricoh") együtt fejlesztette ki a www.ricoh.hu weboldalt (továbbiakban weboldal). A weboldalon megismerheti a Ricoh-t, annak termékeit és szolgáltatásait. A Ricoh tudatában van a személyes adatok fontosságának és védelmének. A Ricoh ígéretet tesz arra, hogy tiszteletben tartja az Ön adatait és azokat bizalmasan és körültekintően dolgozza fel. Az adatokat csak ezen nyilatkozatban meghatározott célokra használja fel. Az összes adatfeldolgozási művelet az adatvédelmi nyilatkozatnak és a vonatkozó törvényeknek megfelelően kerül végrehajtásra

Mi ez a szabályzat?

Ez az adatvédelmi szabályzatunk, melyben kifejtjük, hogy kik vagyunk, miért és hogyan dolgozunk fel személyes adatokat és amennyiben Ön érintett a személyes adatok bármelyikét tekintve, milyen jogai vannak és hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot, amennyiben szükséges.

Oldal tetejére

Kik vagyunk?

A Ricoh Hungary Kft. vagyunk. Elérhetőségeinket és egyéb, rólunk szóló információkat e szabályzat végén talál. Mi vagyunk az adatkezelő az e szabályzatnak megfelelően kezelt személyes adatok tekintetében (kivéve azokat az eseteket, melyekben e szabályzat ettől eltérően rendelkezik).

Oldal tetejére

Kinek a személyes adatait kezeljük

Adott esetben kezeljük az Ön személyes adatait, ha
  • Ön vevőnk vagy szállítónk;
  • Ön használja termékeinket vagy igénybe veszi szolgáltatásainkat;
  • Ön vevőnknél vagy szállítónknál vagy olyan szervezetnél dolgozik, ahol használják termékeinket vagy igénybe veszik szolgáltatásainkat;
  • Ön olyan személy (vagy olyan személynél, szervezetnél dolgozik), akinek fel kívánjuk ajánlani vagy értékesíteni kívánjuk termékeinket vagy szolgáltatásainkat. Ebben az esetben közvetlenül Öntől (például honlapunkon keresztül, illetve szakmai vásáron vagy kiállításon) vagy más forrásból kaptuk meg az adatait.  

Oldal tetejére

Milyen személyes adatokat kezelünk?

Adott esetben olyan, Önnel kapcsolatos személyes adatokat kezelünk, melyeket vagy Öntől vagy máshonnan kaptunk. Az Önnel kapcsolatos személyes adatok, melyeket kezelünk, az alábbiakat foglalhatják magában.

Oldal tetejére

Az Ön személyes adatait

Adott esetben például az alábbi személyes adatait kezeljük:
  • a nevét,
  • munkáltatójának nevét, valamint az Ön pozícióját vagy azt az osztályt, ahol dolgozik,
  • a címét, telefonszámát, e-mail címét vagy egyéb elérhetőségi adatait (melyek az Önhöz vagy az Önt foglalkoztató szervezethez fűződő kapcsolatunk függvényében lehetnek a munkájával vagy a személyével kapcsolatosak), 

Oldal tetejére

Olyan információt, melyet a velünk folytatott kommunikációjából nyertünk

Adott esetben olyan információt kezelünk, melyet az Önnel folytatott kommunikációból nyertünk, így például
  • olyan Önnel kapcsolatos információt, melyet azáltal ad nekünk, hogy telefonon, e-mailen, a honlapunkon keresztül, a közösségi médián keresztül vagy egyéb módon kommunikál velünk;
  • olyan információt, melyet megad nekünk, vagy melyet megszerzünk, amikor használja honlapunkat, megszerzi illetve előfizeti termékeinket illetve szolgáltatásainkat, termékeket szállít vagy szolgáltatásokat nyújt nekünk, érdeklődik egy termék iránt, megrendelést ad le, versenyen, promóción vagy felmérésben vesz részt, problémával fordul hozzánk, vagy ezek valamelyikét annak a szervezetnek a nevében teszi, amelynél dolgozik. 

Oldal tetejére

Az Önnel vagy az Önt foglalkoztató szervezettel kötött ügyletekkel kapcsolatos információkat

Adott esetben az Önnel vagy az Önt foglalkoztató személlyel kötött ügyletekkel kapcsolatos információkat kezelünk, így például:
  • olyan, a velünk kötött ügyleteket érintő információt, amely Önnel vagy az Önt foglalkoztató szervezettel kapcsolatos (pl. az általunk Önnek szállított illetve nyújtott termékekkel illetve szolgáltatásokkal, vagy Ön által nekünk szállított illetve nyújtott termékekkel illetve szolgáltatásokkal kapcsolatos részletek);
  • olyan egyéb, Önnel kapcsolatos információt, melyet azért szükséges kezelnünk, hogy szerződést kössünk Önnel vagy az Önt foglalkoztató szervezettel, illetve ilyen szerződést teljesítsünk (pl. szakszervezeteket érintő vagy hitelreferencia-ügynökségektől kapott információ, amikor arra szükségünk van ahhoz, hogy el tudjuk végezni az olyan szerződésekkel kapcsolatos ellenőrzéseket, melyeket Önnel, az Önt foglalkoztató szervezettel vagy Önnel egyéb kapcsolatban álló személlyel kötünk);
  • olyan eseményekkel kapcsolatos információt, melyekre Önt vagy az Önnel kapcsolatban állókat meghívják, továbbá az Ön személyes információit és preferenciáit abban a mértékben, mely az ilyen események megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges (pl. az Ön étrendi igényeit);
  • olyan információt, melyet megad nekünk, vagy melyet megszerzünk, amikor ellátogat hozzánk (pl. amikor bejelentkezik, vagy felvétel készül Önről a megfigyelőkamerákkal, amikor ellátogat hozzánk, vagy amikor megadja nekünk gépkocsija regisztrációjának adatait). 

Oldal tetejére

Milyen személyes adatokat dolgozunk fel, amikor meglátogatja honlapunkat?

Az az információ, melyhez hozzájutunk, amikor meglátogatja a honlapunkat, például az alábbiakat foglalja magában:
  • műszaki információt, beleértve az IP-(internetprotokoll-)címet, mellyel számítógépe az internethez csatlakozik, bejelentkezési információit, böngészőjének típusát és verzióját, időzóna-beállítását, böngészője beépülő moduljainak típusát és verzióját, operációs rendszerét és platformját;
  • a látogatásáról szóló információt, beleértve az egységes erőforráshelyeket (URL-eket), a honlapunkhoz vezető, a honlapunkon megtett és a honlapunkról elvezető kattintási utat, az Ön által megtekintett vagy keresett termékeket, az oldal betöltési idejét, a letöltési hibákat, a bizonyos oldalakon való tartózkodás hosszát, az oldallal való interaktivitásról szóló információt (mint a görgetés, a kattintás és az egéráthúzások), az oldal elhagyásának módjait, továbbá minden olyan telefonszámot, melyről ügyfélszolgálatunkat hívta, illetve minden közösségimédia-felhasználónevét, melyről kapcsolatba lépett ügyfélszolgálati munkatársainkkal. 

Oldal tetejére

Cookie-k

Azt, hogy hogyan alkalmazunk cookie-kat a személyes adatok kezelése során, cookie szabályzatunkban fejtjük ki, melynek elolvasására kérjük.

Oldal tetejére

Mit csinálunk az Ön személyes adataival?

Adott esetben az alábbi célokkal kezeljük az Ön személyes adatait:
  • hogy szerződést kössünk Önnel vagy az Önt foglalkoztató szervezettel, illetve ilyen szerződést teljesítsük;
  • hogy
    • termékeket biztosítsunk és szolgáltatásokat nyújtsunk vevők vagy azon termékek és szolgáltatások más használói számára;
    • termékeket és szolgáltatásokat szerezzünk be szállítóktól;
    • kezeljük és intézzük vevőkkel, szállítókkal vagy termékeink és szolgáltatásaink más használóival fenntartott kapcsolatainkat;
  • amikor is Ön vagy az Önt foglalkoztató szervezet lehet az említett vevő, szállító vagy a termékek és szolgáltatások más használója;
  • hogy hirdessük és értékesítsük termékeinket és szolgáltatásainkat, valamint azokról információt nyújtsunk; ez történhet direktmarketing-kommunikációval (pl. e-mailen) vagy telefonhívásokkal; ez magában foglalhatja az Önt vagy az Önt foglalkoztató szervezetet esetleg érdeklő termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos javaslattételt, amire az Ön által megadott preferenciák szerint kerül sor, amennyiben releváns;
  • hogy a mi feltételeinkkel fenntartott honlapunkat belső működésünk céljaira kezeljük, beleértve a hibaelhárítást, továbbá az adatelemzési, a tesztelési, a kutatási, valamint a statisztikai és felmérési célokat;
  • hogy honlapunkat fejlesszük annak érdekében, hogy a tartalmat az Ön és a számítógépe számára optimális módon jelenítsük meg;
  • hogy gondoskodjunk honlapunk és egyéb rendszereink biztonságáról és biztonságosságáról;
  • hogy mérjük vagy lássuk az általunk Ön és mások felé alkalmazott hirdetések hatékonyságát, és hogy célzott hirdetéseket alkalmazzunk. 

Oldal tetejére

Kikkel közöljük az Ön személyes adatait?

Adott esetben az alábbiakkal közöljük az Ön személyes adatait:
  • csoportunk bármely tagjával, ami leányvállalatainkat, végső anyacégünket és annak leányvállalatait jelenti;
  • megfelelő harmadik személyeknek, köztük
    • üzleti partnereinkkel, vevőinkkel, szállítóinkkal és alvállalkozóinkkal az általunk Önnel vagy az Önt foglalkoztató szervezettel kötött szerződések vagy a szokásos üzletmenet részét képező egyéb ügyletek teljesítése céljából;
    • könyvvizsgálóinkkal, jogi tanácsadóinkkal és egyéb szakmai tanácsadóinkkal vagy szakszolgáltatóinkkal;
    • hitelreferencia-ügynökségekkel az Ön hitelképességének értékelése céljából, ahol erre azzal összefüggésben kerül sor, hogy szerződést kívánunk kötni Önnel vagy az Önt foglalkoztató szervezettel;
  • a honlapunkon keresztül megszerzett információ tekintetében
    • hirdetőinkkel és hirdetési hálózatainkkal, melyeknek ahhoz van szükségük az adatokra, hogy megfelelő hirdetéseket válasszanak ki és jelenítsenek meg az Ön és mások számára; azonosítható egyénekről szóló információt nem közlünk hirdetőinkkel, de felhasználóink összesített információit rendelkezésükre bocsátjuk; adott esetben az ilyen összesített információt arra használjuk, hogy segítsünk hirdetőinknek megcélozni az általuk kívánt közönséget; adott esetben az Öntől gyűjtött személyes információt arra használjuk, hogy meg tudjunk felelni hirdetőink kívánságainak azáltal, hogy a kívánt célközönség számára megjelenítsük a jelen szabályzat cookie-król szóló részével összhangban;
    • elemzést végző és keresőmotor-szolgáltatókkal (beleértve az A/B tesztelési eszközöket), melyek segítenek abban, hogy fejlesszük és optimalizáljuk honlapunkat a jelen szabályzat cookie-król szóló részével összhangban.  

Oldal tetejére

Egyéb általunk adott esetben végzett közlések

Adott esetben harmadik személyekkel közöljük személyes adatait,
  • amennyiben vállalkozást vagy eszközt adunk el vagy vásárolunk, személyes adatait adott esetben közöIjük az ilyen vállalkozások vagy eszközök leendő eladójával vagy vevőjével a jelen adatvédelmi szabályzatnak megfelelően;
  • amennyiben vállalkozásunkat vagy lényegében minden eszközünket megvásárolja egy harmadik személy, mely esetben a nálunk lévő személyes adatok az átruházott eszközök közé tartoznak majd;
  • amennyiben kötelesek vagyunk személyes adatait közölni vagy megosztani, hogy egy jogszabályi kötelezettségnek eleget tegyünk, vagy amennyiben érvényesítjük vagy alkalmazzuk szállítási feltételeinket vagy egyéb Önnel kötött megállapodásainkat; vagy hogy védjük a Ricoh és vevőink vagy mások jogait, vagyonát és biztonságát; Ennek részét képezi az információcsere más vállalkozásokkal és szervezetekkel a csalás elleni védelem, valamint a hitelkockázat csökkentése érdekében. 

Oldal tetejére

Mi a jogalap az Ön személyes adatainak kezelésére?

Annak jogalapja, hogy kezeljük az Ön személyes adatait, a következő:
  • Amikor szükséges megszerezni az Ön előzetes hozzájárulását az adott kezeléséhez, hogy azt szabad legyen elvégeznünk, be fogjuk szerezni hozzájárulását, és bízunk benne, hogy azt megadja számunkra az adott adatkezelés tekintetében (lásd alább a Hogyan vonhatja vissza a adatkezeléshez adott hozzájárulását?) című részt.
  • Egyéb esetben akkor fogjuk kezelni személyes adatait, amikor arra szükség van
    • ahhoz, hogy olyan szerződést teljesítsünk, melynek Ön szerződő fele, vagy hogy az Ön kérésére lépéseket tegyünk egy ilyen szerződés megkötésére;
    • ahhoz, hogy eleget tegyünk jogszabályi kötelezettségünknek;
    • ahhoz, hogy érvényesítsük a saját vagy mások jogos érdekeit, feltéve, hogy arra csak olyan körülmények között kerül sor, amelyek között az ilyen jogos érdekekkel szemben nem élveznek elsőbbséget az Ön jogos érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, melyek megkövetelik személyes adatainak védelmét. (A legtöbb olyan helyzet, melyben egy olyan kapcsolattal összefüggésben kezeljük személyes adatait, melyben az Önt foglalkoztató szervezettel állunk, ebbe a kategóriába tartozik.) 

Oldal tetejére

Hol kezelünk személyes adatokat?

Az Önnel kapcsolatos, általunk kezelt adatok adott esetben az Európai Gazdasági Térségen (EGT-n) kívüli helyre kerülhetnek továbbításra, illetve azokat ilyen helyen tárolhatják, ahol nincs érvényben hasonló adatvédelmi törvény. Emellett adott esetben az EGT-n kívül található személyzet fogja kezelni az adatait, akik nálunk vagy valamelyik szállítónknál dolgoznak. Ez magában foglal többek között olyan alkalmazottakat is, akik részt vesznek a megrendelések teljesítésében, a fizetési adatok feldolgozásában és a támogatási szolgáltatások nyújtásában.

Amennyiben szolgáltatásunk nyújtásával kapcsolatban személyes adatok továbbítására kerül sor, minden észszerűen szükséges lépést megteszünk annak biztosítására, hogy az adatkezelés megfelelő biztonsági intézkedések közepette történjen, mint amilyen egy elismert jogi megfelelőségi mechanizmus, melynek része lehet az Európai Bizottság által jóváhagyott, a személyes adatok továbbítására vonatkozó általános szerződéses feltételek alkalmazása (lásd: http://ec.europa.eu/justice/dataprotection/internationaltransfers/transfer/index_en.html), és hogy biztonságosan és a jelen adatvédelmi szabályzattal összhangban kezelik azokat.

Minden általunk kezelt személyes adatot biztonságosan tárolunk. Bármilyen fizetési tranzakciót megfelelő technológiával titkosítunk. Amennyiben jelszót adtunk meg Önnek (vagy Ön jelszót választott), mely hozzáférést biztosít Önnek honlapunk vagy rendszereink bizonyos részeihez, Ön felel azért, hogy azt bizalmasan kezelje. Kérjük, hogy jelszavát ne ossza meg senkivel.

Sajnos az információ interneten történő továbbítása nem teljesen biztonságos. Noha minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni az Ön személyes adatainak védelme érdekében, nem tudjuk garantálni azon adatainak biztonságát, melyeket a honlapunkra továbbít, és mindenfajta továbbítás az Ön kockázatára történik. Amikor megkaptuk az információit, szigorú eljárásokat és biztonsági intézkedéseket fogunk alkalmazni a jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében.

Oldal tetejére

Meddig kezelünk személyes adatokat?

Személyes adatokat csak addig kezelünk, amíg arra szükség van arra/azokra a cél(ok)ra, amely(ek)re azokat eredetileg gyűjtöttük. Ezt követően az adatokat töröljük vagy archiváljuk, kivéve, ammenyiben szükséges, hogy továbbra is kezeljük azokat annak érdekében, hogy megfeleljünk jogszabályi kötelezettségeinknek, vagy egyéb jogszerű és jogos célra.

Oldal tetejére

Milyen jogai vannak?

Önnek a következő jogai vannak az általunk kezelt személyes adataival kapcsolatban: 
  • Hozzáférést kérhet az érintett személyes adatokhoz (lásd alább a személyes adataihoz való hozzáférés-ről szóló részt.
  • Kérheti az általunk kezelt téves személyes adatok helyesbítését.
  • Bizonyos körülmények között (rendszerint akkor, amikor Ön személyes adatokat adott meg, de már nincs szükség arra, hogy azokat továbbra is kezeljük) jogosult lehet megkövetelni, hogy töröljük az érintett személyes adatokat.
  • Amennyiben úgy kezeljük személyes adatait, hogy Ön előzetesen hozzájárult az adatkezeléshez, Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását, azt követően pedig felhagyunk az érintett adatkezeléssel.
  • Ha panasza van személyes adatainak általunk történő kezelésével kapcsolatban, megkereshet minket, vagy hivatalos panaszt nyújthat be Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36-1-391 1400; E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: http://naih.hu).

Oldal tetejére

Hogyan vonhatja vissza a adatkezeléshez adott hozzájárulá-sát?

Visszavonhatja hozzájárulását személyes adatainak minden kezeléséhez úgy, hogy
  • E-mailt ír nekünk a következő címre: [info@ricoh.hu]
  • postai úton ír nekünk az alábbi címre.

Oldal tetejére

Hogyan gyakorolhatja a személyes adataihoz való hozzáférés jogát?

A személyes adataihoz való hozzáférés jogát úgy gyakorolhatja, hogy
  • E-mailt ír nekünk a következő címre: [info@ricoh.hu];
  • postai úton ír nekünk az alábbi címre.
Felhívjuk figyelmét, hogy szükség lehet arra, hogy további információt kérjünk Öntől annak érdekében, hogy azonosítsuk Önt, mielőtt megadjuk a kért tájékoztatást. 

Oldal tetejére

Elérhetősé-geink – kapcsolatfel-vétel velünk

Teljeskörű elérhetőségeink a következők:

Ricoh Hungary Kft.
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 14.

Kapcsolattartó: Bagyinszkiné Lanczinger Cecília
Telefon: +36 23 806 800
E-mail: info@ricoh.hu 

Oldal tetejére

Felügyeleti hatóság

Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a felügyeleti szerv, mely további információt tud rendelkezésre bocsátani az Ön jogairól és a mi kötelezettségeinkről az Ön személyes adataival kapcsolatban, továbbá kezeli minden panaszát azzal kapcsolatban, ahogyan kezeljük az Ön személyes adatait.

Oldal tetejére

E szabályzat módosítása

Minden módosításról, melyet a jövőben végzünk adatvédelmi szabályzatunkon, ezen az oldalon adunk tájékoztatást, és, amennyiben az a megfelelő, e-mailben értesítjük Önt. Kérjük, hogy gyakran látogasson el erre az oldalra, hogy meg tudja tekinteni adatvédelmi szabályzatunk frissítéseit vagy módosításait.

Oldal tetejére

E szabályzat dátuma

A jelen szabályzat utolsó frissítése: 2018. május 17.

Oldal tetejére