Six essential print security actions every IT Manager needs to take

Hat alapvető nyomtatásbiztonsági teendő, amit minden IT menedzsernek meg kell tennie

image

Ahogyan egyre több kibertámadás történik, az IT infrastruktúra biztosításához minden lehetséges sebezhetőséget meg kell tudni jósolni. A nyomtatásbiztonság az egyik olyan terület, amit gyakran kihagynak a számításból, azonban mára kritikus fontosságúvá vált mindenféle méretű szervezet számára. 

A nyomtatók már nemcsak kimeneti eszközök: digitális készülékek lettek, amelyek lendületet adnak az üzleti munkafolyamatoknak és a dokumentumkezelésnek. Kifinomult technológiai eszközök, amelyek a hálózathoz csatlakozva a szervezet adatainak jelentős mennyiségét dolgozzák fel. Ezért alapvető fontosságú, hogy az IT menedzserek számára a nyomtatásbiztonság az egyik fő fókuszpont legyen.

A nyomtatásbiztonságnak lépést kell tartania az elosztott munkaerővel

Ahogyan a munka egyre inkább az irodán túlra terjed, a nyomtatási megoldásoknak alkalmazkodniuk kell az otthoni és távmunka helyszínekhez, hogy gondoskodhassanak az adatvédelemről mindenféle nyomtatási feladat kapcsán, függetlenül az adott helyzettől.
 
Számos felhőcsatlakozású nyomtató készülékbe és MFP-be (multifunkciós nyomtatóba) mára továbbfejlesztett biztonsági funkciók vannak beépítve. A kifinomult szoftverrel és alkalmazásokkal együtt ezek biztosítják az elosztott munkaerőhöz szükséges rugalmasságot és méretezhetőséget, és gondoskodnak az adatbiztonságról. A nyomtatástechnológiában kulcsfontosságú a felhőt előnyben részesítő szemléletmód napjaink hibrid- és távmunka környezeteihez. 

A nem biztonságos nyomtatókban rejlő kockázat

A nem biztonságos nyomtatók használata jelentős kockázattal jár. Adatsértésekhez, hackelési kísérletekhez, pénzügyi veszteségekhez és megfelelőségi kihágásokhoz vezethet.
A Cybernews biztonsági hírplatformon 2020 augusztusában a címoldalra került, amikor kijelentették, hogy közel 28.000 nyomtatót "hackeltek" meg világszerte. Ez a merész lépés rávilágított a nyomtatóbiztonság sürgető igényére.
Érdekesség, hogy amit a Cybernews tett, nem minősül hackelésnek. Ők csupán standard nyomtatási parancsokat használtak, hogy távoli nyomtatóknak továbbítsanak dokumentumokat, és bőven a készülékek rendeltetés szerinti működésén belül maradtak. Azonban egyértelműen jelezték, hogy komolyan kell vennünk a nyomtatóbiztonságot.

Továbbá a Quocirca legújabb kutatása szerint a szervezetek 61%-a tapasztalt már adatvesztést a nem biztonságos nyomtatás miatt. Koncentráljunk inkább a pozitívumra: az IT döntéshozók biztató 79%-a tervezi, hogy emeli a nyomtatásbiztonságra fordított kiadásokat.

image

Nyomtatásbiztonság: az Ön hat alapvető teendője 

1. Folytasson nyomtatásbiztonsági auditálást: 
Indítson egy átfogó nyomtatásbiztonsági auditálással. Értékelje ki, hogy a szervezete milyen típusú adatokat nyomtat vagy digitalizál gyakran, azonosítsa a hálózat összes engedély nélküli nyomtató készülékét, és határozza meg az aktuális folyamatai potenciális biztonsági kockázatait. 

2. Mindig titkosítsa az adatokat: 
A nyomtatói beépített adattitkosítási funkciókkal rendelkeznek, hogy védelmet nyújtsanak minden beérkező és kimenő adatnak. Ha még nincsenek frissítve olyan fejlett technológiákra, mint a titkosítást és adatvédelmet javító platformmegbízhatósági modul (TPM 2.0), vagy a törölt adatok visszanyerését strukturálisan megnehezítő szilárdtest meghajtó (SSD) tárhely, vegye fontolóra ezeket. Ilyen funkciókkal jelentősen lehet csökkenteni az adatszivárgások kockázatát, és további réteggel bővíthető a nyomtatási műveletek biztonsága.

3. Vezessen be felhasználói hitelesítést. 
A felhasználói hitelesítés a nyomtatásbiztonság kulcsfontosságú eleme. Győződjön meg róla, hogy csak jogosult személyek férhetnek hozzá a nyomtatóihoz, és gondoskodjon a potenciális adatsértésekkel szembeni védelemről. Vezessen be robusztus mechanizmusokat, például az azonosítókártyás rendszerek vagy a PIN-kódos hitelesítés.

A nyomon követhető felhasználói azonosítók lehetővé teszik, hogy megfigyelje, ki használja a nyomtatót, mit nyomtat és mikor. Hatékony módszer a felhasználók elszámoltathatóságának megvalósítására, és fokozza a nyomtatási műveletek biztonságát. Az érzékeny adatok védelménél minden biztonsági réteg számít.

4. Fokozza a készülékadatok biztonságát: 
Az intelligens nyomtatóinak képesnek kell lenniük többek között a látens adatok felülírására és az adatok titkosítására, ami létfontosságú az adatsértési kockázatok minimalizálásához. Továbbá képesnek kell lenniük lezárni a használaton kívüli készülékportokat, ezzel elvágva a nyomtatásbiztonsági fenyegetések potenciális behatolási útjait.

Fontos, hogy a készülékei naprakészek legyenek a legfrissebb biztonsági frissítésekkel. Ideális esetben a nyomtatóinak automatikus rendszerekkel kell rendelkezniük ehhez. A rendszeres frissítések nemcsak új funkciókat hoznak, hanem kulcsfontosságúak a biztonsági sérülékenységek kiküszöböléséhez. Egy naprakész nyomtatóval gondoskodhat róla, hogy a nyomtatásbiztonsági falai a lehető legvastagabbak legyenek.

5. Monitorozzon folyamatosan: 
Határozzon meg olyan házirendet, amely a szoftverek, szerverek és nyomtatók biztonsági beállításait a nap 24 órájában felügyeli. A folyamatos felügyelet révén valós időben észlelheti a potenciális fenyegetéseket, és azonnal intézkedhet a károk megelőzése vagy mérséklése érdekében.

6. Végezzen rendszeres behatolásvizsgálatokat: 
Bízzon meg egy megbízható harmadik felet a rendszeres behatolásvizsgálat elvégzésével. A behatolásvizsgálat egy valódi kibertámadást utánoz, és segít feltárni a sebezhetőségeket, valamint javítani a biztonsági helyzetét.

Válasszon igazolt biztonsági referenciákkal rendelkező nyomtatási szolgáltatót

Amikor felügyelt nyomtatási szolgáltatót keres, olyan céget válasszon, amelynek szilárd biztonsági referenciái vannak. Vegyük például a Ricoh-t:
Elismert piacvezetőként az IDC MarketScape: Biztonsági megoldások és szolgáltatások világszerte, 2022-2023 Szolgáltatók kiértékelése szerintélen járunk a fejlett megoldások biztosításában. 

A RICOH Print Management Cloudmagas szintű biztonsági funkciókat kínál, amelyet a Ricoh Always Current Technology platform támogat. Ez a platform naprakészen tartja az infrastruktúráját a legújabb biztonsági fejlesztésekkel, amelyek letöltésre készen állnak és aktiválhatók, amikor csak szeretné.

Jól ismerjük napjaink elosztott munkaerejének változó igényeit, és megbízható támogatást nyújtunk a rugalmas munkavégzéshez, a felhőalapú nyomtatási infrastruktúrával pedig biztonságossá tesszük a digitális dokumentumkezelési munkafolyamatokat. A zéró bizalomra épülő biztonsági megközelítésből kiindulva minden érintkezési ponton teljes körű információbiztonságot garantálunk. 

IDC Logo

“A Ricoh olyan ügyfelek számára is szóba jöhet, akik megbízható szolgáltatót keresnek, amelyre rábízhatják kritikus üzleti folyamataikat és infrastruktúrájukat — mind a biztonság, mind pedig az eredmények tekintetében.”

IDC MarketScape 2022-2023

Lépjünk kapcsolatba

Vegye kezébe a nyomtatásbiztonságot

Ne hagyjon figyelmen kívül egyetlen elemet sem az IT infrastruktúra biztosításakor - a nyomtatásbiztonság a kirakós nélkülözhetetlen eleme.

Engedje, hogy segítsünk