Mi az az információs tőke?

A tudás hasznosítása. A növekedés motorja.

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

Az információs tőkét az alkalmazottak kollektív tudása és tapasztalata jelenti. De hogyan hasznosítható az alkalmazottak tudása és ötleteik, hogyan hozhatják létre és oszthatják meg az információt egymás között vagy az egész vállalattal?

Az információs tőke a gazdasági növekedés motorja, ezért a cégek számára elsődleges fontosságú kell legyen annak megfelelő felhasználása, ha a jövőben is versenyképesek szeretnének maradni. A kutatások jól mutatják, mi történik, ha a vállalatok mégsem így gondolkodnak:

  • Hetente 7,4 órát vesztegetnek eredménytelen információkereséssel és a több forrásból származó adatok újraformázásával. ¹

  • Az átlagfizetések alapján ez alkalmazottanként évente $12 000 kiadást jelent (IDC) ¹

  • Az IDC előrejelzése szerint 2020-ra a digitális információ mennyisége a 30-szorosára nő, ugyanakkor az annak kezelését végző informatikai szakemberek száma várhatóan csak az 1,4-szeresére emelkedik ¹

A Ricoh az informatikai vezetők számára kidolgozott öt irányelvet, melyekkel a jövőben is kezelhető a cég részlegei közötti információáramlás.  További információ: Five Guidelines. One Direction for All CIOs.

¹ The Digital Universe Decade – Are You Ready?, May 2010, An IDC iView sponsored by EMC

  • Költség: $5,7 millió évente, 1000 szakképzett alkalmazottra számítva (IBM)

  • Az európai munkaképes lakosság (vagyis a 15-59 évesek) száma a következő 10 évben körülbelül 27 millióval csökken (Nemzeti Munkaügyi Szervezet)

  • Bizonytalan időkben mindig a költségcsökkentés az elsődleges vezérlő elv, és a stratégiai tervezések szintjén napjainkban újra az üzleti folyamatok kerültek a középpontba. 

  • A Gartner 2010 januári felmérése szerint az üzleti folyamatok javítása az első helyre került a C-szintű ügyvezető igazgatók legfontosabb problémái között

Oldal tetejére

További segítségre van szüksége?
Lépjen kapcsolatba a Ricoh-val a kapcsolatfelvétel a Ricoh-val űrlap segítségével.

Oldal tetejére